• Frazze

    Vi som planerar äggdonation 2019

    Limarie skrev 2019-11-19 15:52:40 följande:

    Finns det en ökad risk vid äggdonation? Har för mig att jag läste det nånstans. I fall det är så varför är det så?


    Det min läkare sa till mig på specialistmödravården var att man inte äter på sig den, utan att det är din kropp som reagerar mot bebisens moderkaka. Det är inte du som bildar den utan barnet. Så typ som en allergisk reaktion. Jag har inga problem haft alls. Är i 36+0 idag och har som högst haft ett blodtryck på 110/70 inga proteiner i urinen el några konstigheter med proverna. Min donator hade samma blodgrupp som jag, så drt kan nog spela in kanske? Har man en lite udda blodgrupp så kan man ju bli erbjuden en annan blodgrupp fast är man positiv så får man ju givervis en positiv blodgrupp som ändå matchar. Osv! Men jag har typ den vanligaste som finns 0 rh+ så för mig var det lätt att hitta match och kanske vissa blodgrupper har lättare att acceptera? Detta är bara mina funderingar och spekulationer dock. Men tydligen så är det hur man reagerar mot moderkakan.
  • Frazze
    Snurranfian skrev 2019-11-19 18:28:07 följande:

    Intressant att vissa kliniker tar hänsyn till blodgrupp. Har de varken gjort i Finland eller i Sverige där vi också står i kö.


    Vi fick fylla i önskemål i pappren att vi ville ha samma blodgrupp. Självklart så är väl det ändå det bästa att få den egna blodgruppen? Sverige ligger ju långt tillbaka i stenåldern när det gäller det mesta med infertilitetsvård. Konstigt att folk söker sig utomlands för hjälp Här är ju allt "farligt" åh ta inte de medicinerna oj det kan inte vara bra etc, etc. Nä, under en längre tid så kanske inte. Men vi gör det en kort tid! Kolla alla ämnen som de trycker i maten istället! Är de mycket bättre? Nä! Tack Riga för hjälpen med vår knubbis, vad det än må vara!? Hade nog aldrig fått något om vi stannat och väntat här i Sverige.
  • Frazze
    SuzieZ skrev 2019-11-19 20:13:07 följande:

    Det är väl därför man tar blodtryck och urinprov varannan vecka (och varje vecka från v.30)? För att upptäcka avvikelser/symptom i god tid.. Är det något som Trombyl förebygger också? Eller hjälper det bara mot blödningar?


    Vet ej, men det lär hjälpa mot proppar i moderkakan i alla fall. Jag tog endast trombyl fram till insättning, nu tar jag bara omega-3 en större dos. Inga problem än och knubbis är extra stor trots jag kollat diabetes
  • Frazze
    SuzieZ skrev 2019-11-19 21:41:04 följande:

    Ja när jag skrev in mig på mödravården här i Sverige så ordinerade läkaren ordinerade blodtryck och urinprov varannan vecka från v.20 och varje vecka från v.30 just för att det är större risk för havandeskapsförgiftning. (Barnmorskan kände inte till detta så det var bra att jag fick träffa en läkare). Den läkaren skrev även ut Trombyl till v.36 för att motverka blödningar och HF. Vid ÄD är det dubbelt upp med främmande materia i kroppen eftersom både DNA i ägg och spermier är främmande och därför är risken större för blödningar och HF som jag förstod det.


    Jag har oxå gått varannan vecka sen v.20 och sen varje vecka sen v.30 och kollat blodtryvk, urin och sen tar dr socker och HB varannan gång. Mitt HB låg på 130 sist, så de var nöjda med det. Mitt socker har vart bra varje gång, ändå är bebis knubbig. Blodtrycket har vart nere på 90/50 och som högst 110/70 så inget där.

    Jag fick välja blodgrupp, det stod i pappren om önskemål för allt. Min man och jag är motsatta så han 0rh- och då kan det ju stötas bort av en som har + de brukar inte sätta in - på en som har en + blodgrupp Låter väldigt konstigt i mina öron! Men ja ja! Jag hade tur och fick samma i alla fall Vi kommer ju aldrig tala om för någon om ÄD inte ens barnen. Vill inte att de ska tro att vi ser olika på dem bara för en är helt biologisk och en ÄD. Så då är det skönt att den har samma blodgrupp som antingen mig el pappan.
  • Frazze
    Snurranfian skrev 2019-11-20 11:00:12 följande:

    Jag ska göra embryöverföring på CD 25. Börjar med progesteron imorrn. Känts som jag ska få "mens" i tre dagar redan.. ugh så nervös att allt skiter sig innan insättning. Vilken dag i cykeln har ni fått sätta in som senast (medicinerar cykel) och har nån fått blödNing när ni gick på östrogenet endast och allt blev inställt? Kanske är biverkning av mycket östrogen i kroppen bara som ger "före mens känsla".


    Jag tror att Milla 91 satte in på dag 27 efter att ERA test gjorts. Då visste de vilken dag hon skulle sätta in och vilken dag hon skulle börja med progesteron. Hon är gravid nu Lycka till!
  • Frazze
    CrookedTail skrev 2019-11-23 21:43:31 följande:

    Då var man ruvare igen. Kom hem från Riga igår efter att ha satt in två blastocyster av god kvalitet. Denna gången bara det måste gå!

    Uppdaterar listan :)

    På gång:

    Snurranfian 26/11

    Missne FET 2/12

    sandraabinger (insättning senast december)

    Fertilitetsresa FET december

    UndrandeSökare

    Lilly2013

    Ruvar:

    CrookedTail testdag 2/12

    Lilla Gs mamma testdag 14 nov

    Gravid: 

    Havet75, (flicka) planerat snitt 9/10

    Solros80, gravid med tvillingar

    Dosan74: Gravid med en liten tjej 

    SuzieZ

    Frazze BF 16 Dec (om allt går som det ska) 

    Peewee44 BF 28/1 2020 pojke

    Maran73, BF (ta i trä) 2 mars 2020

    JayCee, BF 15/4 2020 (hoppas hoppas!)

    Pipperoni BF maj 2020 (tvillingar)

    AnnaLa FET 18/9

    Sjuttiosjuan

    Milla91 FET 28 oktober

    Tuttis FET 25 oktober

    Nooone

    Lillivanilli

    Barnet fött: 

    Kolabönan73, pojke född 190310

    Bell13, flicka född 190822


    Stort Lycka till! Denna gången går det vägen ska du se

    Hur går det för Lilla Gs mamma? Hon hade ju testdag 14/11? Hänger inte riktigt med i alla som ruvar och har FET etc.
  • Frazze
    PeeWee44 skrev 2019-11-24 05:37:35 följande:

    LillaG testade negativt.


    Ok! Så synd! Det är så många namn att jag kan inte hålla ordning på alla!
  • Frazze
    PeeWee44 skrev 2019-11-24 09:21:12 följande:

    Så är det ju, många namn att hålla reda på.

    Hur går det för dig? Kan inte vara många veckor kvar nu.


    Nä nu är det inte långt kvar 37+0 på tisdag och då ska vi in på tul. Får se om de sätter igång mig då! Helt ärligt så orkar jag verkligen inte mer nu Det är såååå tungt nu! Det är ju som att flytta en medicinboll i sängen varje gång man ska vända sig. Och jag kan inte ligga på ena sidan längre än 5 min innan det värker i hela höftpartiet och benen. Jag har blivit en riktigt äkta gnällkärring det sista. Oj oj oj! Nu vill jag ha min bebis att pussa på och min mobilitet tillbaka. Hur går det för dig?
  • Frazze
    PeeWee44 skrev 2019-11-24 12:46:21 följande:

    Spännande! Men inte kul att ha så ont.

    På tisdag är jag i vecka 31+0 så jag är sex veckor efter dig. Ska ha förlossningsplanering på sös på tisdag och tul på onsdag. Än så länge har jag mest problem med sätet, vill inte sitta så länge. Ska till kiropraktor på måndag som ska få klämma lite på mig. Har inte så mycket mage än så vända mig fungerar fortfarande, sover med kudde mellan benen.


    Åh lyckliga dig! Mig frågar alla om det verkligen bara är en bebis där inne. Min mage är så gigantisk så det ser ut som jag svalt en Medicinboll. Bebis har vart fixerad sen v.33 och jag tycker att det borde komma nu.
  • Frazze
    Lillivanilli skrev 2019-11-24 14:40:52 följande:

    Är det någon som känt av fostret tidigt, typ fladder, pirr, svep? Jag kände redan veck 14...typ varje dag..

    Blir lite nojig har inte känt av sprattlet på två dagar nu... är det någon som känner igen sig... är i vecka 16 nu.... ??

    Kram


    Jag kände min förra redan i v.11. Men sen känner man ju inte så ofta i början. Men är du orolig så tycker jag ändå att du ska åka in och kolla. Med förra så körde jag ul i v.16 vet jag för att bebis inte rört sig på hela dagen. Var såååå hispig. Denna bebis kände jag ju inte förrän v.19 el 20 först, så man var ju hysterisk hela tiden. Men sen dess så har den nästan rört sig 24 timmar om dygnet= lugn mamma
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2019