Inlägg från: Anonym (Höger) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Höger)

    Vänsterfolk! Varför tror ni att vi högermänniskor tycker som vi gör?

    RoggaB skrev 2018-10-26 19:23:25 följande:

    Jag gillar mimet NPC som har bubblat upp från en rätt undanskymd tillvaro tills några några veckor sedan.

    Det passer bade på Höger som Vänster människor?   ? men det är bara Vänster som tar åt sig!

    Det visar att vänster verkligen saknar humor och realistisk självbild. Så fråga vänster vad det tycker om höger och du får bara ett ensidigt NPC svar.

    ? Detta med att universum bara är en simulation känns kusligt verkligt.


    Jag funderade länge på vad den grejen handlade om men nu vet jag (var tvungen att googla). Jag tror att de flesta som följer en ideologi blir rätt blinda på många sätt och ibland försöker man inte ens se kritiskt på ens egna. Jag tror det kan bli farligt när man inte ifrågasätter för då blir man en robot åt någon annan.

    Jag själv försöker att inte vara för övertygad. Jag vill höra konkreta argument mot det jag säger för då utmanas min världsbild. Det kanske inte känns bra för stunden men när det väl gått in kan det utveckla en att förstå världen lite mer objektivt. Sen vet jag också att det finns många högermänniskor som följer sin övertygelse blint och det tror jag aldrig kan sluta bra.
  • Anonym (Höger)
    nattuw skrev 2018-10-26 20:47:04 följande:

    Nej, i praktiken har inte alla en chans att skapa sig en god framtid. Många kan som bäst hoppas på att, med lite hjälp på vägen, uppnå en dräglig nivå.

    För att kunna skapa ett företag som lyfter och blir ett begrepp behövs i först hand tur. Den som inte föds på rätt plats i rätt tid tar sig inte ens till kvalspel (för att använda en idrottsklyscha). Det är till och med så illa att vilken tid på året du föds är en stark indikation på hur väl du kommer att lyckas. De som föds tidigt på året får ett försprång som är om inte omöjligt så åtminstone väldigt svårt att ta igen för de som är född sent på året.


    Men nu har ju trots allt fattigdomen minskat i vårt rådande ekonomiska system så oavsett förutsättningarna har det ju ändå gynnat flertalet med entreprenörskap.

    Men en fråga jag ställt förut (och fler än mig): vart kommer pengarna till tillväxten ifrån, staten eller näringslivet?
  • Anonym (Höger)
    Milissis skrev 2018-10-26 22:01:34 följande:

    Men det där är ju för det första inte sant på något vis. Det är inte kapitalismen som sett till de positiva effekterna utan globaliseringen i ekonomin. Makroekonomiskt beror det uteslutande på kortade resvägar i form av förbättrad infrastruktur. Att tillskriva företeelsen kapitalism den förtjänsten bör begränsas till att man kan tillstå att de företag som utnyttjat den förbättrade infrastrukturen är kapitalistiska i sin enhet. Däremot är ju drivet bakom detta knappast världsförbättrande. Tvärtom har de kortade resvägarna gjort det möjligt faör kapitalistiska företag att använda sig av billig arbetskraft och billiga råvaror. Den världsförbättrande effekten har ju nåtts först när dessa arbetare i socialistisk anda krävt rättvisare villkor. Kom inte och säg att de kapitalistiska företagen inte kämpat med näbbar ochklor för att detta inte ska ske. Viljan till en bättre värld härrör ofta ur kunskapen om hur andra människor lever och är således inte en effekt av kapitalismen som mer än gärna behåller sin billiga arbetskraft utan snarare en effekt av den digitala infrastrukturen. man måste faktiskt sätta saker i sitt rätta perspektiv. Det gårinte att påstå att en naturkatastrof skapar ökad fruktsamhet hos djur bara för att färre djurungar blir uppätna pga ett mindre bestånd rovdjur. 


    Men hur fick staten in alla dessa pengar till den förbättrade infrastrukturen? Och alla dessa pengar till sociala projekt måste ju ha kommit någonstans ifrån.
  • Anonym (Höger)
    Milissis skrev 2018-10-26 22:40:54 följande:

    om vi tar det snabbt .. Via blandekonomi


    Alltså vi har haft blandekonomi som statiskt system (med undantag för de kommunistiska planekonomierna) i hela världen sedan Indusdalens civilisation så tillväxten kan ju inte komma från blandekonomin. Och vi har ju inte haft en konstant tillväxt under alla de tusentals ren. Så det kan ju inte stämma.
  • Anonym (Höger)
    Milissis skrev 2018-10-26 22:46:45 följande:

    jag tycker du har intressanta tankar men jag vänder mig emot den snäva synen med vilken du ser på världen. Faktiskt . du säger att vi hamnar på efterkälken exempelvis. I förhållande till vadå? skulle ett land idag adoptera slaveri så skulle förmodligen det landet gå om alla andra med sjumila stövlar men där är vi tillräckligt vettiga för att inse att det inte går. Jag kan hålla med om att planekonomi historiskt sett gått åt helvete, samtidigt finns det väl knappast någon insatt som idag anser att ständig tillväxt är framtidens melodi. Vi måste naturligtvis tänka om men att 10 procent sitter på 90 procent av världens tillgångar är per definition en felbalans i systemet.. (tycker jag)


    Där har du faktiskt helt rätt. Tillväxten måste någon gång sluta och den dagen tillväxt inte längre behövs för att såpass många kommit ur fattigdom så måste vi hitta nya sätt att fördela resurserna. För som det ser ut idag är resurserna helt snefördelade, men den frågan tycker jag inte är viktigast just nu. Den viktigaste frågan för mig är fattigdomsbekämpningen och sålänge det inte finns ett system som både får folk ut ur fattigdom och ökar jämställdheten så måste vi välja mellan det ena eller det andra.
  • Anonym (Höger)

    Mina kära högerkamrater, var hövliga mot Milissis! Inga härskartekniker och taskiga kommentarer. Det är dels inte schysst och dels tycker jag inte att det hör hemma i en debatt öht.

  • Anonym (Höger)
    klyban skrev 2018-10-26 23:39:28 följande:

    Du förstod inte hur fel det blir när man länkdumpar som du gjorde.

    Det är en tecken på en som inte vill ha en diskussion, då den ger sin meningsmotståndare så extremt mycket material att det inte går ens snudda det.

    Och youtube, really?

    Frågan är tänker du lära dig nått, eller tänker du fortsätta använda den tekniken som betyder samma sak varje gång?

    Själv testat tekniken massor av ggr när jag möts av en sådan länkdumpning, och svarat på varje sak.

    Och det underliga som sker då är att man får en extrem irritation tillbaka och att man fortsätter diskutera.

    Och oftast blir svaret max någon mening.


    Men ärligt nu, det har gått ett tag sen detta inlägg och du har ältart det fram och tillbaka en massa gånger. Varför kan du inte bara släppa det? Det verkar ärligt talat som att du nästan blivit besatt av ett enda inlägg. Och om du nu absolut inte vill diskutera med mig för att jag inte vill diskutera, varför fortsätter du att diskutera med mig? Make no sense to me...
  • Anonym (Höger)
    klyban skrev 2018-10-27 02:25:45 följande:

    Besatt?

    Du förstår ju inte ens problemet du skapar, och jag försökt förklara för dig.

    På tal  om makes no sense.


    Haha är du på riktigt? Du är verkligen helt besatt...
  • Anonym (Höger)
    RoggaB skrev 2018-10-27 11:19:40 följande:

    Anledingen att du har en ganska klar bild av vad vänster människor tror och tycker är att vi blir matade av propaganda för ett vänster samhälle nästan från födseln av Tidingar och TV. Innan Internet var det svårt att få någon annan information, och om man inte hade föräldrar eller släkt som var höger var det svår att hora höger sidans argument. Om man började tänka lite självständigt och läsa på I Historia hade man oxo en möjlighet att bli höger.

    Alla vänster ideer är inte dumma likaså alla höger ideer därför behöver vi debattten. ? men som jag skrev tidigare så agerar väldigt manga vänster anhängare automatisk och likartat från stimulus.... alltså NPC.

    ...gud vad jag tycker NPC mimet är träffande och underhållande?

    Så räkna med att en stor del NPCer kommer att reagera på din trådstart med likartade och tomma fraser.


    Ja jag har länge upplevt att vänstermänniskor generellt är ganska enögda. Men jag vill ändå höra hur de resonerar och om de kan ha förståelse för hur högermänniskor tänker. En del har faktiskt haft förståelse här i tråden så det är ju självklart inte så att alla vänstermänniskor är helt enögda. Men sen finns det en del vänstermänniskor som har otroligt svårt att förstå att det inte bara är de som vill samhällets bästa utan de tror att de är de enda som vill haett bättre samhälle.

    Sen finns det naturligtvis folk på högerkanten som är likadana och det är också rätt anmärkningsvärt.
  • Anonym (Höger)
    klyban skrev 2018-10-27 12:47:15 följande:

    Och du inbillar dig din länkdumpning var nått bra, när det är fullständigt tvärtom.


    Förlåt om länkdumpningen sårade dig.
Svar på tråden Vänsterfolk! Varför tror ni att vi högermänniskor tycker som vi gör?