Inlägg från: scanmia |Visa alla inlägg
  • scanmia

    Råd om amning och jobb

    Grattis till jobbet! Du kommer att klara av det här hur bra som helst. Jag bor i Kanada där det är ganska många som går tillbaka till jobb när bebisen fortfarande är liten. Väldigt många pumpar och ammar därefter länge. Får man väl till det så att det funkar smidigt så fortsätter många långt över året.
    Börja  pumpa och frysa in redan nu. Dels övar du upp dig och dels bygger du upp ett litet förråd i frysen för din baby. Två sätt jag har hört funkar bra är att pumpa ut brösten innan första matningen på morgonen eller att amma från ena bröstet och pumpa ut det andra och sedan byta vid nästa amningstillfälle. Bli inte nedstämd om du inte får ut så mycket i början. Det är en träningssak och övning ger färdighet.
    Kolla upp om det finns någon plats som du kan pumpa ifred på när du börjar utbildningen. Det bör räcka om du pumpar typ varannan timme, men om du blir lite förstockad kan det vara skönt att pumpa oftare. Dra inte ut på det för länge (4 timmar eller så) för då kan din mjölkproduktion minska.
    Lycka till!

Svar på tråden Råd om amning och jobb