Inlägg från: Finlandarn |Visa alla inlägg
  • Finlandarn

    Råd om amning och jobb

    Anclo skrev 2018-10-27 11:05:04 följande:

    Hej!

    Jag har precis fått reda på att jag fått mitt drömjobb. Är så lycklig över detta. Men det är inte helt utan lite magont. Min dotter är 3 månader och en vecka nu och jobbet drar igång en vecka efter hon blivit 6 månader. Jag kan tyvärr inte skjuta upp starten då jag börjar anställningen med en 7-veckors utbildning som fler personer ska gå. Alltså inte läge att förhandla om att skjuta på den.

    Hur gör man med amning och mat? Någon som varit i samma sits?

    Ska jag börja pumpa nu och frysa in? Börja öva med flaska redan nu och riskera tuttförvirring?

    Hur länge håller bröstmjölk i frysen?

    Vad händer om min dotter vägrar flaska? Även om hon kan få små smakportioner vid 6 månader så måste hon väl få i sig bröstmjölk under dagen också? Och hur vet man hur mycket man ska ge?

    Jag vill gärna ge bröstmjölk fram till 8-9 månader minst så jag vill gärna undvika ersättning om det går.

    Kursen är under dagtid i 7 veckor och efter det börjar jag jobba i skift så hon kommer inte alltid kunna amma nätter. Och pappan har ingen möjlighet att ta sig till utbildning eller jobb med bebis så hon kan amma där.

    Någon som börjat jobba vid 6 mån? Hur har det funkat? Vore så tråkigt att behöva tacka nej till den här chansen men jag är så nervös.

    Väldigt tacksam för råd!


    Grattis till din dotter och jobbet!

    Vilken jobbig situation. Min son kommer vara 10 månader när jag börjar jobba och det känns på gränsen till för tidigt. Han behöver dock bara vara borta från mig eller pappan ca 2h/dag så det tröstar mig lite.

    Kommer pappan vara hemma med barnet? Varför kan du inte ge ersättning? Det är inte så illa. Men om du enbart vill ge bröstmjölk så är det nog bra att börja pumpa redan nu. Min son på 8 mån dricker fortfarande ca 1000ml per dygn (ersättning). Han äter även bra med mat. Det beror ju helt på hur hon äter annan mat hur mycket mjölk hon behöver.

    Jag slutade själv amma dagtid när han var 5,5 månader. Innan dess hade han druckit ur flaskan två gånger när han var runt 2 månader. Det tog ca en vecka att vänja honom vid flaskan, sen var det inga problem. Så jag skulle inte börja blanda in den än iallafall!

    Jag skulle rekommendera dig att fundera noga över det innan du tackar ja till jobbet. Din dotter är bara liten en gång och det är vid ca 6 månader som de börjar utvecklas med fart. Det vill man inte missa!
  • Finlandarn
    Anclo skrev 2018-10-27 11:56:20 följande:

    Tack för svar!

    Ja pappan kommer att vara hemma på heltid med dottern.

    Usch, jag vet. Det känns så tråkigt bara, jag har försökt få det här jobbet i snart 10 år men fått ?nöja? mig med jobb jag vantrivts på så enormt. Städat, vikarierat, serverat.. jobb som alltid varit lite ?till jag får nått bättre.? Och nu äntligen så släpper det. Jag har funderat sp mycket och kommit fram till att jag ändå vill ta jobbet. Det är inte hållbart att jag mår dåligt längre, för någon i familjen.


    Det är ju betydligt bättre redan om pappan är hemma med dottern :) Han kan ju skicka massa klipp osv så du inte saknar ihjäl dig ;)

    Om det är så du känner så ska du ta det, om du har tänkt till riktigt ordentligt. Roligt att du fick det men tråkigt att det kom några månader för tidigt!

    Som sagt, om du verkligen inte vill ge ersättning är det nog läge att börja pumpa nu! Kommer gå åt en hel del mjölk ännu vid den åldern och desto mer du pumpar desto mer mjölk börjar du producera. Om du inte har möjlighet att pumpa varje gång det egentligen är matdags för lillan förstås (men att du är en dag på förhand med pumpandet). Sen kommer ju mjölken sina om du inte amma/pumpar när du är borta också, men brösten blir ju vana vid ett mönster.

    Får man för nyfikenhetens skull fråga vad det är för jobb?

    Trevlig helg på er!
  • Finlandarn
    Anclo skrev 2018-10-28 23:41:54 följande:

    Tack snälla ni för era svar! Jag känner mig peppad på att det kommer gå vägen. Säkert jobbigare för mig än för bebis..

    Det är ett jobb inom försvarsmaken:)

    Kram


    Oj, vad spännande! Och vet du vad - om det verkligen inte börjar löpa på är det ju bara att hoppa av utbildningen/säga upp anställningen. Kanske inte kul för arbetsgivaren men det är sånt de måste vara beredda på. Då har ni iallafall försökt!
Svar på tråden Råd om amning och jobb