• naano

    BF juli 2019 - stannar på FL

    Granskott skrev 2019-06-03 22:26:41 följande:

    Skönt att inte vara den enda som känner så:) går in i vecka 34 imorgon så än är det ett par veckor kvar men endast 3 veckor kvar på jobbet vilket känns galet skönt! Jag veckopendlar i tjänsten och är borta måndag-fredag vilket börjar tära ordentligt nu när man är så tung och svullen. Både flängandet och släpandet men också att sitta så länge på ett tåg.

    Vilken vecka är du i? Hur länge jobbar du?


    En eloge till dig som fortfarande jobbar och dessutom veckopendlar! Jobbar du 100%?

    Känns som om det var evigheter sen jag gick hem nu.. haha.. Jag gick hem redan 15 april på sjukskrivning på grund av foglossning i ländrygg, bäcken och i symfysen. Jobbar som nattuska på ett äldreboende med över 80 vårdtagare och 10h vaken arbetspass. Vi är endast 3 personal på natten. Kroppen fixade inte stressen och allt flängande på larmen, kunde inte gå mer än 3-5 meter i slutet innan jag var tvungen att stanna upp och vila och ta pauser på grund av foglossningen. Det var ohållbart.

    Åh 34, då har du bf typ 2 veckor efter mig nånting kan jag tänka mig.

    Jag är i vecka 36 (35+4). :)

    Nu på morgonen ville storasyster bädda i barnvagnen så nu står den helt färdig med täcke, kudde och lakan. Åh vad det känns nära men ändå så långt bort!

    Förresten, måste fråga er, är det nån mer här i gruppen som kan höra hur det knäpper till i magen ibland? Jag tycker jag hör det här knäppandet flera gånger i veckan. Vad fasiken gör han där inne? Aldrig hört det förut med de andra graviditeterna. Bara det där kända "knäppet" när vattnet går.

    Ska vi skriva in den där bf listan i trådstarten? Vet vi pratade om det förut. Skriv ner era datum så lägger jag till det, går säkert att uppdatera allteftersom. :)

    Naano bf 4/7. 3e barnet.
  • naano
    frökenBea skrev 2019-06-03 20:46:48 följande:

    Här är en till... orkar inte vara gravid längre nu. Magen känns konstant uppspänd och fötterna och anklarna är så svullna :(

    Min bebis har legat neråt säger barnmorskan men jag undrar om den hållt sig så. Det snurras rundor hej villt i magen dessa senaste dagarna så hon måste ha gott om plats fortfarande.


    Jag tycker också det har känts som om bebisen har gjort kullerbyttor i magen i flera veckor men nu tror jag mer att han bara byter sida att ha ryggen på, vänster och sen höger. Huvudet har varit neråt varje bm besök nu sen ca v32.
  • naano
    Kumminsilver skrev 2019-06-03 21:15:11 följande:

    Min är ruckbar och ligger väldigt långt ner tydligen. Barnmorskan blev chockad över hur långt ner bebisen låg när jag var där förra veckan. Hon trodde i alla fall den låg med huvudet neråt men kunde inte helt avgöra om det var så eller om det var rumpan neråt, så hon skulle känna efter igen vid nästa besök och kolla med ultraljud om hon inte kände sig säker då heller.


    Låter precis som det är för mig. :) min bm blev också förvånad över att han hade kommit ner så pass långt.

    Spännande om du får ett extra ultraljud, hoppas att bebisen har tagit rätt position i magen. :)
  • naano
    Jagförsöker skrev 2019-06-04 23:02:26 följande:

    Tack!! Egentligen så har d här varit bestämt sen tidigt i graviditeten pga min stora oro som beror på som sagt jag vet inte vad! Men vid sista sf mätningen i vecka 29+1 hade jag 32 i kurvan o då tyckte barnmorskan att d var jättebra att jag ändå ska på TUL. Längtat till d här samtidigt är jag lite rädd men men det är bara imorgon. kommer in här o uppdaterar efter besöket!


    Jag hoppas att det går bra för er, ditt st mått verkar ju ändå bra. Kommer säkert gå bra imorgon!!
  • naano

    Jag tror på detta:

    1. 6 juli (bf 4 juli)

    2. Det är en pojke enligt rul

    3. Tror på 3980g

    4. 50,5 cm

    5. Ljusa fjun på huvudet. Mina barn får lite kort ljust hår

    6. 5-7 timmar

    7. Pappa

  • naano
    Granskott skrev 2019-06-04 23:15:05 följande:

    Wow, låter som ett tufft jobb, förstår verkligen att du fick gå såpass tidigt.

    Jag jobbar fortfarande 100%. Jag har ett högpresterande jobb vilket gör det svårt att gå ner i tid men det är inte fysiskt utan det är mest själva pendlandet som sliter.

    Så några veckor välförtjänt semester innan hon kommer är mycket välkommet! Om hon inte får för sig att komma för tidigt såklart:)

    Mysigt med vagnen! Hur har du bäddat den?


    Den är bäddad med lakan, kudde och täcke. Tänker att täcket kommer att användas kyliga kvällar men annars kör vi filt. :) har köpt massa olika filtar, muslim, bomull, virkade filtar.. allt möjligt ;)

    Ja då kan man man snacka välförtjänt semester! Vad skönt det kommer bli för dig. :)

    Nu har jag börjat packa i bebisväskan lite smått.. och ska börja packa min egna väska lite smått också.. så roligt och mysigt att hålla på :)
  • naano
    Granskott skrev 2019-06-04 23:24:50 följande:

    Tack för tips om vagnen, mitt första barn så tar gärna emot idéer. Jag har inte köpt något täcke än men har ordnat lakan, pandakudde och även här massor av filtar i olika tjocklekar och material.

    Blev supersugen på att själv göra iordning min vagn nu:)


    Ja en pandakudde har jag också. :) täcke är bra att ha mot de kalla sommardagarna eller när det går mot höst. Men blir denna sommaren lika varm som förra så behövs inte täcke utan då räcker det med en tunn filt som andas bra.

    Ja det är roligt att hålla på och pyssla och boa lite :)
  • naano
    frökenBea skrev 2019-06-05 08:28:07 följande:

    Åh, det är så mysigt med förberedelserna. Jag packade väskan för ett par månader sen, haha. Det var mest för mannen ville det. Men när jag väl höll på så kändes det rätt roligt ändå.

    Vad är muslim-filt och vad är panda-kudde? Är det nåt särskilt bra? Jag har inte lagt kudde till bebisen varken i vagnen eller i sängen. Har för mig att bebisar inte behöver det...men kanske man skulle gjort ändå :)


    Haha nu har min mobil autocorrectat... Jag menar inte muslim filt utan muslin filt! De är temperaturreglerande, blir bara mjukare med tiden och är tillverkade i bambu.

    Panda kudde är en kudde som ska motverka att bebisen får platt bakhuvud. Den är formad som en panda. Sidorna på kudden är högre och mitten är lägre. :) så sidorna ska stötta upp huvudet om du förstår hur Jag menar.

    Jag har lagt i kudde mest för bekvämligheten i vagnen. :) alla gör ju olika. Jag hade inte kudde i vagnen med de andra för hundra år sedan och inte heller pandakudde eller muslin filt men de fanns nog inte ens då Haha...
  • naano
    Hoppasnu123 skrev 2019-06-05 19:05:05 följande:

    Vad mysigt de låter när ni fixat barnrum å grejjat!

    Vi är i köksrenovering för å flytta köket så vi får ner sovrummet så en spjälsäng får plats..

    idag har vi laddat för att köket skulle komma å allt skulle fixas denna långhelg, (eftersom de blev försenat förra veckan) MEN, i eftermidda meddelades att köket kommer först den 13..

    så vi får fortsätta leva i kaos en tid till..

    och idag flyttat vår sista kattunge å jobbdagen va kaotisk å de är 30 grader varmt ute..

    ingen bra dag idag..

    Får hoppas helgen blir lite bättre....


    Nej vad ledsamt med köket. Vi gjorde om vårt för 4 år sedan, vet hur det är att leva i kaoset.. fy fasiken. Hoppas att allt kommer den 13de!

    Vi har renoverat vårt datorrum till ett bebisrum. Väggarna är grå och en vägg har en fondtapet med tipi tält, björnar och naturliv. Fått in spjälsäng, en Ikea byrå (modell stor), ett skötbord som vi hade med de andra barnen, en fåtölj för att kunna sitta i lugn och ro och amma ibland (om nu amningen funkar denna gång... peppar peppar.. tredje gg gillt) och en bokhylla.

    I morgon ska jag åka och kika på en begagnad bedside crib. Kommer förmodligen att köpa den. Spjälsängen vill vi inte ha in i sovrummet för då måste vi flytta hela sängen och ta bort båda sängborden. Vi har en kingsize bed och det får med nöd å näppe plats i sovrummet med sängborden.. hehe.. :) så det får bli att fixa en bedside crib.

    Alltså helsike vad varmt det är! Fläkten går för fullt här i sovrummet, men den är ju verkligen på väg att ge upp... måste köpa en ny... med fjärrkontroll.. helst röststyrd.. #latochvalaktig

    Suttit på stranden i 3 timmar med kidsen från kl 18-21 och kommer in i ett bastuhus... Lovely. :(
  • naano
    Granskott skrev 2019-06-06 15:10:27 följande:

    Har ni haft några gravid-cravings? De enda jag hittils haft som riktiga cravings är vattenmelon (äter nog 2 i veckan minst) och rabarbersaft:)

    Galet varmt idag. Hade planer på att sitta å mysa i trädgården men det är alldeles för varmt även för det så har hållt mig inomhus hela dagen.


    Nej inga cravings... lite tråkigt för det är ju lite roligt med cravings... :) med de andra barnen var jag beroende av julmust.
    frökenBea skrev 2019-06-07 10:23:49 följande:

    Näe, inga cravings efter nåt specifikt precis. Men däremot haft avsmak för vissa saker hela graviditeten, som ex. Coca cola, chips, fisk och kyckling, haha. Helt weird. Sen kan jag få sug efter vissa saker, som ex kan jag helt plötsligt känna mig sugen på gurka o citron. Men nästa dag kan jag bli sugen på marabou mjölkchoklad.

    Sitter här och funderar på vad man kan göra med barnen i sommar. Har ju tre andra töser, 17, 15 och 9 år. Man vill ju ändå hitta på nåt för deras skull. Men fan, det är ju omöjligt att boka något eftersom man inte vet när lillan behagar anlända. Och man vågar ju inte göra för avancerade utflykter för nog tusan skulle väl förlossningen sätta igång just då :/

    Bor i skåne så har en bit ifrån de flesta aktiviteter dessutom.

    Får väl bli Bakken eller Tivoli och ett sommarkort till badet här i byn. Har ni andra planerat något i sommar?


    I och med att vi har bf den 4 juli så kommer ju barnet senast 2 veckor efter det ungefär så vi har faktiskt bokat camping plats i slutet av juli... haha.. ja.. fråga mig inte hur jag tänker där men det ska väl gå bra. Barnen kommer då ha fullt upp med att bada i poolen med dom vi ska åka dit

    med och jag kan sitta i godan ro och rå om lillen. Jag hoppas naturligtvis på att bebisen behagar komma runt bf eller tidigare.. men det ordnar sig.
Svar på tråden BF juli 2019 - stannar på FL