• naano

    BF juli 2019 - stannar på FL

    Bfjuli04 skrev 2019-06-12 17:09:46 följande:

    Hej!

    Jag är gravid i vecka 37, 36+6 bf 4/7, och har idag onsdag fått konstaterat att tappen minskat från 37 mm (för två dagar sen) till nu 31 mm, så klassas fortfarande som opåverkad. Anledningen till kontrollen är för att jag ska bli igångsatt inom någon vecka pga tidigare snabb förlossning med påverkan på bebis.

    I ungefär två veckor har jag haft väldigt mycket illamående som kommit och gått med i princip konstant ryggsmärta (har foglossning men känns ovanför). För en vecka sen blev jag behandlad för misstänkt uvi med penicillin. I fredags, lördags och natten mellan söndag och måndag var jag tvungen att springa och spy helt okontrollerat. Första halvan av graviditet led jag av HG och har trott att det kan vara det som kommit tillbaka men nu blir jag osäker när jag helt plötsligt får diarré..

    Jag har idag onsdag (3 gånger) och igår tisdag (3 gånger) fått sprungit på toaletten med panik diarré, får aldrig diarré annars..

    I natt fick jag inte sova en sekund och funderar vad det är som händer med kroppen.. Är det vanligt i slutet på graviditeten? Någon mer som haft/har liknande? Kan det var biverkan från penicillinen?


    Svårt att säga.. Det kan helt klart vara pga penicillinet men många blir även dåliga i magen innan förlossningen drar igång, att kroppen liksom rensar sig. Du har inte åkt på någon maginfluensa då?

    När jag käkar penicillin (hög dos) så påverkar hela mitt tarmsystem.

    Vet du när du ska bli igångsatt? Specifikt datum?
  • naano

    Försökt uppdatera i trådstarten men fick felmeddelande direkt efteråt så jag försöker om några timmar igen.

    Skolavslutning nu i dagarna för de flesta va? Vi har skolavslutning imorgon, ska bli skönt med flera veckor utan att behöva stressa upp barnen på morgonen och köra iväg dom till skolan. 

    Dock har vi något som kallas för fotbollsskola nästa vecka, så medan jag ligger och vilar får barnen lite aktiviteter. Skönt! Glad

    Känns som jag har massa saker jag vill göra idag men om jag känner mig rätt så kommer den där tröttheten som en käftsmäll om en stund så lär väl knappast bli hälften gjort. Men lite fönster ska putsas, lite växter ska planteras om.. Går ju ändå bara här och väntar på att något ska ske så då går tiden lite snabbare.

  • naano
    frökenBea skrev 2019-06-13 13:38:03 följande:

    Vi hade avslutning idag för minsta tösen. De stora har redan slutat plus att de sköter sig själva. Men nu är det slut på tidiga morgnar för nioåringen och mig. Det är sååå skönt :) inte ställa kl8ckan en enda gång på ett par månader nu.

    Nu känner jag att lillan får gärna göra sig redo att titta ut! Är så trött på mina svullna fötter och ben. Kan knappt ha mina sandaler för det fläskar ut sig mellan remmarna :(


    Förstår dig.. nu börjar man verkligen bli lite småtrött på att vara gravid.

    Det jag är mest trött på är att jag inte orkar nånting. Jag vill liksom ha tillbaka energin och styrkan i kroppen så jag orkar med allt jag vill göra men just nu så känns allt jag måste göra som värsta svårigheterna.

    Nu är jag ensam med kidsen med, till söndag. Tror dock att syrran kommer hit och sover över fre-sön så hon är här nattetid ifall nåt sker men det lär det väl inte göra haha..

    Nu har jag i alla fall planterat om växterna och delat på lite rosenkallor. Är så sugen på att köpa mig en zebrasköld men shit de kostar ju 499 på plantagen!! :/

    Nu ska jag orka panta flaskor för typ 150 spänn, handla, putsa lite fönster som jag inte hunnit med, samma för det har inte gjorts på evigheter och dammsuga... sen laga mat, köra ena dottern till fotbollen... aaahhh.... uppförsbacke!
  • naano

    Zebrasköld är en jätte fräck grön planta med zebraaktiga ränder på stjälkarna. Bladen är gröna och lite spetsiga. Inomhusväxt. Jättetrendig.

    Och jättedyr.. i alla fall enligt mig ;)

    Men alltså tvättstugepass på 4 timmar är inte å leka med! Det där hade jag också tyckt varit jobbigt. Att springa upp å ner för trappor är inget skämt när man är höggravid ;) får du också sammandragningar när du får gå upp å ner för trappor?

    Låter som ni kommer ha en jätte mysig kväll! Jag blir lite avis faktiskt.. Jag ska väl sätta ensam i soffan och plåga mig själv genom att titta på förlossningsprogram (fattar inte varför jag inte kan sluta titta på det) haha

  • naano
    Hoppasnu123 skrev 2019-06-13 17:37:05 följande:

    I morgon kanske vårt kök kommer! ( vi ha ju trott det innan, men i morgon är det via en extraleverans 3 v senare än första utlovade datumet... )

    Sen blir de jobb med ihopsnickring och inplock, vi får tillbaka vårt vardagsrum med soffan vi inte sett på en månad.. SEN kan vi börja göra iordning sovrum med barndel där gamla köket va.. hejja ikea!


    Heja Ikea! Fan vad skönt för er! Måste vara riktigt skönt att få tillbaka vardagsrummet med soffa och tv med :)
  • naano
    frökenBea skrev 2019-06-13 18:12:42 följande:

    Haha, jag har också fått dille på förlossningsprogram, ser förlossningskliniken Norge. Vill se den svenska men hittar ingenstans att streama den ifrån.


    Haha den tittar jag också på. Den norska, streamar från dplay.

    Nej nåt svenskt förlossningsprogram har jag inte sett.. Bara det norska och det från England men det var när det gick på tv.

    Märkligt att man vill kolla på vad man själv ska bli utsatt för sen.. hehe.. Jag sitter och kniper ihop benen när jag ser på vissa förlossningar... hujeda. Och vad jag blir imponerad av dom som föder tvillingfödslar vaginalt..
  • naano

    Visst är det underbart Ellen07? Skrikandes Samma sak idag men betydligt mindre tillfällen. Försöker tänka att det är positiv smärta men det är ju inte så där super lätt när man får dom här "knivhuggen" när man precis lagt sig tillrätta i soffan eller sängen.. haha!

  • naano

    Går fortfarande inte att uppdatera bf listan i trådstarten men skam den som ger sig. Jag tar nya tag med det imorgon! Jag har era datum uppskrivna i alla fall så det går lätt att fixa in sen när sidan inte ballar ur.

    Så är det fler som vill ha in sitt bf datum så går det att lägga till fortfarande!

  • naano

    Hej på er!

    I fredags på skolavslutningen fick jag så fruktansvärt ont i magen, som en blixt från klar himmel. Blev helt kallsvettig och illamående och kunde inte röra mig. Efter mycket om och men kunde jag ta mig till min vän där vi satt och fikade lite då det sakta hade blivit lite bättre. Ont hade jag men det var hanterbart.

    Gick hem och la mig och vilade men smärtan försvann inte. Ringde hit min syster som packade sin övernattningsväska och sov över.

    Lördag, smärtan är kvar och jag har så ont att jag inte fixar att vara uppe å gå eller sitta, Det enda som är bekvämt är att ligga på sidan. Åker till slut in till förlossningen för en kontroll då smärtan inte ger med sig. Det sitter som ett band längst ner i magen och strålar ut i ländryggen. Extrema förvärkar fick jag höra att det var, med smärtsamma sammandragningar. 1cm öppen och tappen var helt opåverkad. Wtf.

    Åker hem och håller på att gå sönder av smärta i bilen. Kommer hem, tar en morfintablett som jag hade fått och däckar. Har ont hela lördagen och får hjälp med allt av min syster.

    Idag. Jag vaknar och mår bra. Går in i duschen och känner hur smärtan nu återigen kommer tillbaka. Fan.

    Går på toa en stund efteråt och då gick slemproppen. Åtminstone en stor del av den. Smärtan kommer så fort jag står upp eller sitter ner men liggandes i soffan går finfint så här ligger jag nu.

    Igår sa dom att det inte verkade som om förlossningen var igång men att det kan lika väl sättas igång eller så klingar smärtorna av efter ett tag. Ska in igen på kontroll om inte smärtorna ger med sig om ett par dagar.

    Jag är så trött. Smärtan tar på både humöret och orken. Tur Jag har min syster här. Sambon kommer hem nu på eftermiddagen.

  • naano

    Det verkar bli en långdragen historia. Det kanske inte ens är på gång utan bara är förvärkar. Läget är oförändrat. Smärta som varit hela helgen och inget mer än så. Två dagar kvar till barnmorskebesöket och då ska jag be henne kolla om det hänt något mer där nere.. :)

    Känns lite snopet att det liksom inte drar igång?

    Hur mår ni andra? Hänt något?

Svar på tråden BF juli 2019 - stannar på FL