• Rosblomman

    Utomkvedshavandeskap + missfall

    Jag har tidigare aldrig skrivit på detta forum men känner nu att jag måste berätta min historia för att få höra om andra som varit med om liknande situationer och därmed kan berätta hur det gick för er.. 

    Lång historia kort:
    Jag blev gravid för ett år sedan. Det slutade i ett utomkvedshavandeskap och ena äggledaren opererades bort akut i graviditetsvecka 6. Vi försökte sedan bli gravida igen och nästan exakt ett år senare blev jag återigen gravid- bokade då tid för det tidigare rutinultraljudet (som man har efter ett utomkveds). Enligt doktorn beräkningar var jag även nu i vecka 6. UL visade dock att ingen graviditet fanns varken i eller utanför livmodern. Dessutom hade jag låg HCG- halt, endast 41. Läkaren sa då att det högst troligt är ett missfall. Väl hemma började det forsa blod och klumpar och fick krampliknande smärta i livmodern. Missfallet var då ett faktum. 

    Vi har ett barn sedan tidigare och som tidigare nämnt så kämpar vi för att få en till familjemedlem.

    Känns orättvist att det dels tar lång tid för mig att bli gravid, och dels att mina två senaste graviditeter har avslutats.. Är väldigt nedstämd över detta. 

    Nu undrar jag om det finns någon annan där ute som har opererat bort en äggledare efter ett utomkveds och dessutom fått ett missfall? Vill gärna höra andras erfarenheter, känner ingen som varit med om något liknande så därför tänker jag att detta forum kan vara ett bra sätt för mig att komma i kontakt med andra som är i liknande sits. 

    Hur lång tid tog det för er att bli gravida igen efter missfallet, och har ni lyckats få barn? 

    Är det så att man lättare blir gravid efter ett missfall som många säger? 
    Dela gärna med er av era erfarenheter och historier!

  • Svar på tråden Utomkvedshavandeskap + missfall
  • Rosblomman

    Men oj- blev alldeles tårögd av ditt svar! TACK för att du delar med dig! Känns självklart hemskt att du fått genomgå detta, samtidigt som det är skönt att veta att man inte är ensam. Om du nu är gravid och så långt gånget så behöver du nog inte vara orolig längre! Tredje gången gillt :D och GRATTIS till er graviditet! 

    Jag hoppas att det blir samma för mig, att det blir enklare att bli gravid efter detta.. kanske blir det tredje gången gillt här med :) Försökte ni bli gravida igen direkt efter missfallet eller väntade du på första mensen? 

    Är det så alltså, att den friska äggledaren fångar upp från både vänster och höger? Isåfall ger det mig massa hopp, TACK!

    Jag är nu inne på andra dagen med missfalls blödningar, hemskt! och gör så ont! Varje gång jag ska duscha blir jag ledsen då det  både syns och känns över hela min kropp att jag är gravid, men så är ju inte fallet.. Vill bara att detta ska vara klart så gravsymtomen släpper och jag kan försöka läka psykiskt. 

    Stort tack för att du delade med dig och stort lycka till med er efterlängtade graviditet!  

  • Rosblomman

    Beklagar dina upplevelser, det är såå hemskt, sorgligt och orättvist! :( 
    Trodde först att jag var den enda som genomgått både X och missfall, men tydligen är vi några få som delar dessa hemska erfarenheter!

    Jag är helt ny på familjeliv och förstår att du vill vara anonym, helt ok! Vet inte hur man skickar meddelandet privat tyvärr. Tack för att du delade med dig! Har ni börjat försöka igen? 

    All lycka till i framtiden!

Svar på tråden Utomkvedshavandeskap + missfall