• LLW

    IVF vintern 2018/2019

    LinneaWookie skrev 2019-02-08 13:08:34 följande:

    Hej igen alla!

    Jag har varit i tråden förut (och i äldre trådar) och har som vissa kanske minns gått igenom två tidigare försök, ett ET i slutet av oktober som fäste men slutade i MF i vecka 9 :'( , och ett misslyckat FET.

    Var tvungen att hoppa över en cykel efter jul då jag inte lyckades hitta ÄL-toppen, men nu är det äntligen dags igen efter vad som känns som en EVIGHET.

    Plussade på ÄL-stickan i morse och kommer få boka in en tid för FET i mitten på nästa vecka. Har inte fått tiden än då min barnmorska inte är nåbar nu idag men hon ska ringa upp mig ikväll eller imorgon och meddela dag och tid.

    Tredje gången gillt då? Denna gång har jag bestämt att jag inte ska dricka en enda droppe alkohol efter återförandet och tänker verkligen försöka att optimera på alla sätt. Håll tummarna <3 

    Och lycka till till er alla i tråden också! 


    Hej!! Kul att se dig här igen, förstår att tiden gått så långsamt fram tills nu. Hoppas verkligen det tar sig och stannar denna gång <3 har ni flera kvar i frysen?
  • LLW
    Mect skrev 2019-02-08 23:13:08 följande:

    Tjuvtestade imorse efter att ha blött lite igår och det var supernegativt, idag har mensen kommit igång ordentligt... Då är det bara arr bryta ihop och hålla tummarna för vårt andra försök går vägen...


    Nej fan vad tråkigt :( Bra att du tillåter dig att bryta ihop men sen gå vidare, man måste få släppa på känslorna efter den tuffa ruvartiden. Hoppas ni lyckas nästa gång! Har ni i frysen eller behöver ni göra om behandlingen?
  • LLW
    Hoppomliv skrev 2019-02-09 18:36:47 följande:

    Nu hoppar jag också in, följt ett tag men försökt distansera mig lite mellan försöken. Nu är vi igång med vårt femte försök - kör långt protokoll med sprutstart på onsdag!


    Välkommen hit! Känner ju igen dig sen tidigare :)

    Femte försöket alltså? Har ni gjort långa protokollet innan?
  • LLW
    Hoppomliv skrev 2019-02-10 01:06:28 följande:

    Tack :) Ja, detta blir vårt tredje försök med det långa protokollet, först med Gonal-f, sen med Menopur. Hur många försök har ni gjort nu?


    Vilken av dem kör ni denna gång?

    Vi är inne på vårt andra försök, första gick åt skogen utan något befruktat av 5 ägg. Denna gång fick vi ut 9, 7 blev befruktade och jag fick tillbaka ett 3dagars och 3 st till frysen. Så en jäkla skillnad mellan gångerna! Först körde vi gonal och sen bytte vi till menopur :) Ruvar nu på min lilla 3dagars sen 13 dagar tillbaka, men har inte fått något positivt test än.. ingen mens heller iof.
  • LLW
    Hoppomliv skrev 2019-02-10 19:17:34 följande:

    Vi kör Menopur! Övergav Gonal-f efter två försök, fantastisk skillnad på befruktningsgraden sedan vi bytte! Låter ju som ett väldigt bra försök för er denna gång! Har du tjuvtestat då, eller ni väntar tills testdag?


    Ja det blev det ju för oss också :) tänk att det kan bli sån skillnad!

    Jag har tjuvtestat, på ruvardag 9 och igår, dag 12. Tvärnegativt båda gångerna. Tog ett test nyss bara på ?kul? trots att jag vet att det är för sent på dagen. Tyckte jag såg ett svaaaaaaagt streck. Får testa imorgon igen antar jag. Men tyvärr har det kommit mer rosa blödningar nu så börjar tappa hoppet lite :/
  • LLW
    Wictoria90 skrev 2019-02-12 07:39:54 följande:

    Testdag idag, och det var även idag negativt... dock är mensen 5 dagar sen så blir lite knäpp av detta!!

    Men blir till att ringa kliniken idag...


    Förstår din frustration! Jag har testdag på fredag, mensen är 1 vecka sen och jag har testat negativt flera gånger, senast igår. Börjat komma lite mer blödningar men inte mens än, den vanliga mensvärken är också borta. Känns som att lutinus håller mensen borta men att den annars skulle kommit. Vill bara sluta med lutinus så jag kan få vara klar med det här jävla försöket. Usch så trött man blir.

    Säg till vad din klinik säger till dig! Hade ni i frysen?
  • LLW
    Miiee skrev 2019-02-13 08:08:59 följande:

    Hej allihopa. Är det någon som blivit sövd när det är dax för äggplock?


    Hej! Jag har blivit sövd båda gångerna. Det är inget kliniken gör i vanliga fall men jag får så otroligt ont av en vanlig gynundersökning och spolningen var vidrig för mig, så jag bad att få bli sövd och de fixade det.

    Fick komma in rätt tidigt på dagen och blev sövd orecis innan plocket. Så himla skönt. Minns ingenting och hade bara ont en stund efter jag vaknade.
  • LLW
    Edlf skrev 2019-02-13 06:58:02 följande:

    Ni som har plussat innan er testdag, ringde ni till kliniken direkt eller avvaktade ni till testdagen? :)


    Du måste vänta till testdagen. Min klinik registrerar ingenting förens testdagen, oavsett när du får plus. Dom sätter ju datumet av en anledning så dom vill att man hör av sig då och inte innan.
  • LLW
    Hoppomliv skrev 2019-03-17 10:33:01 följande:

    Det här är helt sjukt, men idag har jag plussat för första gången i mitt liv! Efter 5 IVF-behandlingar och 78 ägg så verkar detta ha satt sig! Har gråtit hela morgonen, kan inte fatta att det är sant!


    Är det sant?? Men åh vad roligt, grattis!! Hoppas verkligen att allt går som det ska nu, så himla kul för er!
  • LLW
    Joey1981 skrev 2019-03-12 10:02:49 följande:

    Äggplocket var obehagligt. Det var första gången och jag visste inte riktigt hur det skulle kännas...denna gång vet jag o tycker det känns jobbigt :-/

    Men jag får ta en lugnande innan så hoppas d går okej!

    Jag kör ett mantra, ?det kommer gå över, det kommer bli bra?.

    Samma jag körde när jag var sjukskriven i ett halvår och hade obeskrivlig ångest o panik.

    Jag gillar personalen på RMC, speciellt en äldre kvinna som är väldigt mjuk o medkännande, Agnes eller nåt annat namn. Vet inte om hon är bm eller uska!

    Hur går det för dig?! Jag har inte läst hela tråden tyvärr!


    Jag går också på RMC i Linköping, har gjort två äggplock och varit sövd under båda. Det har gått hur bra som helst! Dom gör vanligtvis inte det men om man ber om det så går det ordna. Så ett alternativ om du tycker det är alldeles för jobbigt! Vi hade Susanne som läkare sist, tycker hon är riktigt bra och förtroendeingivande.
  • LLW
    Hoppomliv skrev 2019-04-06 20:13:21 följande:

    Usch ja, vilket skit! Jag fick missfall förra veckan efter att äntligen ha plussat på vårt femte ivf-försök. Så nu är det riktigt tungt här med. Hur många försök har ni gjort?


    Nej fy fan vad tråkigt!! Beklagar verkligen, så himla jobbigt. Hur långt hann ni komma? Usch vad sorgligt, skickar massa styrkekramar till dig!!
  • LLW
    becca90 skrev 2019-04-08 06:43:31 följande:

    Hej, jag ska börja med sprutor på fredag är det beräknat. Tänkte fråga er om dos och så där. Jag ska ta gonal f 175 enheter men behandlingen är beräknad till12 dagar! På 5e dagen är def vul och lägga till fyremadel. Är inte det lite långt? Någon som haft gonal f?


    Hej! Det låter precis som mina behandlingsplaner med både gonal och menopur, så det är nog helt normalt :) växer det snabbt blir det ju även kortare tid!
  • LLW
    Hedblomster skrev 2019-04-16 07:30:12 följande:

    Livio i falun har öppet både lördagar och söndagar om det behövs och jag pratade med dom igår och de jobbar som vanligt under påsk så det är lugnt:) väntar på ägglossning för att få göra min andra FET där och var rädd att det skulle hamna mitt i påsk men det hade inte gjort nåt sa dom. Men ingen ägglossning än iaf.


    Ni kör på ett frysförsök till direkt? Åh hoppas hoppas det går vägen denna gång! Håller verkligen tummarna för er! Visst var ni lite osäkra pga kostnaden? När räknar du med ägglossning? Jag är på sista mensdagen nu och räknar med ÄL i slutet på nästa vecka.
  • LLW
    Hedblomster skrev 2019-04-16 15:27:56 följande:

    Jaaa min mamma erbjöd sig att betala så då kör vi såklart på! Så snällt av henne! Känner mig tveksam att det ska gå men allt man kan göra är ju att fortsätta försöka. Tack så jättemycket för att du hoppas på oss, det är ömsesidigt:) Jag hoppas få ägglossning nån gång nu onsdag, torsdag, fredag... Men jag kan aldrig så noga veta, rätt som det är hoppar den över en månad. Tror jag är på cd 13 eller 14 nu. Så snart är jag ruvare igen!


    Men vilken fantastisk mamma! Åh vad fint av henne, måste kännas så himla skönt att kunna fortsätta direkt! Hoppas det blir denna månad då, jäkligt surt om det hoppar över när man bara går och väntar och den inte kommer :(

    Vi är livrädda att vårt sista inte ska klara upptiningen.. känns 50/50 eftersom det förra gången var ett som inte klarade det och det jag fick inte heller tog. Så ingen vidare kvalitet direkt.. :/ har försökt hitta andra där de lyckats på typ tredje försöket med samma batch bara för att inte tappa hoppet helt..
  • LLW
    Hedblomster skrev 2019-04-16 18:41:56 följande:

    Ja jag blev sååå rörd och glad av det. Det är ju otroligt mycket pengar. Hon hade kunnat göra mycket för det... 

    Förra gången klarade det upptiningen men vet ju inte hur det blir denna gång... Gör EXAKT samma som du haha, har googlat ihjäl mig efter att hitta nån som lyckats på tredje återföringen från samma behandling... Frågade ju sköterskan om det ens var nån ide att fortsätta och hon tyckte såklart det men ändå. Man undrar ju... Antar det måste finnas någon men. Statistiken såg ju så bra ut. Under 30 år, misstänkts äggledarproblem och inget annat, fick många fina blastocyster. Chansen kunde vara så mycket som 45%... Då trodde jag att det borde gå på två återföringar. Vet att det finns massa folk som gjort flera äggplock och allt innan de lyckas men man VILL ju inte vara en av dom. Man vill ju lyckas nu.


    Den där statistiken alltså. Man blir ju galen. Vi har inga direkta orsaker till barnlösheten förutom att min livmoder är hjärtformad, vilket kan innebära att det är svårare för ett embryo att fästa samt att missfallsrisken är högre. Men vi har ju aldrig fått ut särskilt många ägg och knappt eller inga befruktade. Så något fel borde det ju vara även vid befruktningen. Önskar bara man kunde veta vad som gick fel varje gång!

    Och ja, man vill vara en av dom som inte behöver gå igenom 5-6 behandlingar. Men inte fan ser det ljust ut :(

    Hur många har ni kvar i frysen nu?
  • LLW
    Hedblomster skrev 2019-04-17 11:17:34 följande:

    Många med hjärtformad har ju inte problem heller så det är så svårt att veta vad felet är... Min syster har tydligen en slags skiljevägg i livmodern men hon blev gravid på första försöket och fick ett levande barn. Först efteråt upptäcktes det vid ett vul och då sa läkaren att det hade kunnat ge problem men uppenbarligen inte gjort det. Så slumpmässigt vem som ska lyckas och inte :(

    Vi har tre i frysen just nu. Vi hade fyra till frysen från början samt ett femte som vi satte in färskt. Hoppas vi bara behöver använda ett nu också. På tisdag klockan 14 är det dags!


    Åh har ni fått en tid nu! Vad skönt, då kom ägglossningen den här månaden iallafall :) skönt med så många i frysen, det är ju verkligen inte alla som får! Ska ni göra någonting annorlunda eller kör ni likadant som förra gången?
  • LLW
    becca90 skrev 2019-04-23 14:29:04 följande:

    Gjorde äggplock imorse! Gjorde inte ett dugg ont förutom lite mensvärk nu efter. 9 ägg fick dom ut:)


    Bra resultat och så himla skönt att det inte gjorde ont! Hoppas många blir befruktade nu. Gör ni icsi eller vanligt?
Svar på tråden IVF vintern 2018/2019