Inlägg från: Anonym (Hur göra?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hur göra?)

    Börja studera eller göra som FK vill och vänta?

    Om dessa egenskaper jag nu nämner räknas som att jag tillför något så visst då gör jag det.

  • Anonym (Hur göra?)
    Anonym (X) skrev 2018-11-17 16:02:34 följande:
    Typ... stå i kassan/receptionen på ett gym? Det är ju okvalificerat arbete, som inte heller ger bra betalt, och det var du ju inte intresserad av?

    Men det är ett jobb som är roligare än andra typer av okvalificerade diton. Men jag tror nog ändå att ett sådant arbete skulle ge mig mer lön än jag har idag.

    Om anställningen redan från början är på deltid, kan man då få sjukpenning på den delen som är utanför anställningen. Alltså om anställningen är på 50% och jag då vill ha sjukpenning för resterande 50% bör väl inte gå i och med att de 50% är utanför anställningen? Sjukersättning kommer jag troligtvis inte att få efter 30 sa min handläggare. Hur ska jag då få inkomst för den tid jag ej kan arbeta? Försörjningsstöd får jag nog troligtvis inte heller i och med att inkomsten från arbetet blir för hög för det.

  • Anonym (Hur göra?)
    smulpaj01 skrev 2018-11-17 16:08:15 följande:
    Har du sökt det jobbet då?

    Eftersom du aldrig har jobbat så har du inget cv att skicka med i en ansökan. Jag tycker du ska gå dit och prata med deras chef. Berätta att du är väldigt träningsintresserad och gymmar 3-5 dagar i veckan m.m.

    Jag kan faktiskt garantera att de inte kommer fråga om du har gymnasiekompetens då det är helt oviktigt i ett sånt jobb.
    Får du jobbet kan du även träna där före eller efter arbetstid gratis.
    Tycker det låter som ett perfekt jobb för dig

    Bor du i en storstad kan du knalla in på andra gym också och fråga om de behöver personal. Jag bor i Sthlm och dessa annonser från gym ser jag flera ggr per månad. Det är ofta deltid vilket passar dig. Inte bra betalt men drar du ner på dina hutlösa matkostnader och annat onödigt som du spenderar pengar på så kommer du klara dig jättebra på lönen.

    Jag ska börja med att provträna där en dag, gymmet ligger bara 15 minuter promenad bort från där jag bor. Sen kan jag skicka in en ansökan eller lämna till dem. Jag kan även snacka lite med de som jobbar där och höra lite om arbetsplatsen i stort. Jag kan ju även träna lite under arbetstid kanske typ en maskin då och en maskin då om tiden finns och jag kanske är ensam. Fast arbetet i första hand.

    Vet du vad en lön ligger om man jobbar på gym?

  • Anonym (Hur göra?)

    Hittade svaret själv, 163 kr/timmen är det någon som har. Det blir ju typ 20.000 på en månad för 32 timmar i veckan. Vad kan det bli efter skatt? 18 eller? inte mindre än 15 i alla fall kan jag inte tänka mig. Då bör jag kunna spara kanske 2-3 tusen per månad kanske i och med att jag ev. kommer att höja mina utgifter en aning om jag får lite mer lön.

    www.flashback.org/t2928779 d

  • Anonym (Hur göra?)

    Förresten finns det 6-7 olika gym inom gångavstånd från där jag bor beroende lite på hur man räknar. En av kedjorna har liksom två lokaler och samma personal som jobbar några timmar på ena och några på andra lokalen.

  • Anonym (Hur göra?)
    smulpaj01 skrev 2018-11-17 16:26:22 följande:
    Min f.d sambo jobbade som pt på SATS gym. Han sa att heltidslönen ligger på ca 20- 22000, så en deltid är väl 11 tusen innan skatt. Jag tänkte söka jobb där ett tag men han avrådde eftersom jag är överkvalificerad, men för dig vore det ju perfekt. Har du diagnos så du inte kan arbeta mer än deltid så kan du kanske få en del sjukpenning också.
    Dessutom slipper du utgift för SL kort. Sök jobbet, det kan vara din väg ut i samhället och till ett värdigt liv med egen inkomst. Tror att du skulle må extremt mycket bättre då.
    Men om anställningen bara är på deltid från början d kan väl inte arbetsgivaren betala sjukpenning för timmarna utanför anställningen? Sjukersättning som är ett annat bidrag kommer jag troligtvis inte att få beviljat. Men om lönen inte blir högre än runt 10-12 efter skatt känns det ju inte värt att söka. Utan då kanske det finns andra arbeten att söka med högre lön. För om jag mår som jag gör när jag arbetar, alltså jag blir trött och att det är en sådan ansträngning att arbeta utan tillräcklig sömn så vill ja helst ha kompensation för detta i form av hyfsad lön. Må dåligt och få en knapp lön känns inte rimligt.
  • Anonym (Hur göra?)
    Anonym (kp) skrev 2018-11-17 16:31:06 följande:
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-17 16:16:29 följande:

    Jag ska börja med att provträna där en dag, gymmet ligger bara 15 minuter promenad bort från där jag bor. Sen kan jag skicka in en ansökan eller lämna till dem. Jag kan även snacka lite med de som jobbar där och höra lite om arbetsplatsen i stort. Jag kan ju även träna lite under arbetstid kanske typ en maskin då och en maskin då om tiden finns och jag kanske är ensam. Fast arbetet i första hand.
    ?


    Du såg att det fanns andra svar i den tråden va? 163 kr är det långt ifrån garanterat att du skulle få.

    Det lär vara ett eftertraktat jobb så ta det i veckan men med ditt tomma cv så skulle jag hellre försöka prata med någon för att lämna direkt i handen.


    Sen så nej, tänk aldrig att du kan träna under arbetstid. En reception ska vara bevakad och det lär alltid finns saker att pyssla med.


     


    På Sats där jag tränar lämnas receptionen obevakad och man får ringa på en klocka för att tillkalla personalen.
  • Anonym (Hur göra?)
    Anonym (X) skrev 2018-11-17 16:36:53 följande:
    Personalen är inte iväg och tränar när de inte är där, däremot kan de få förmånliga villkor för att träna på gymmet utanför arbetstid.
    Jag vet var personalen är när det inte är i receptionen/kassan. Då brukar det vara inne på kontoret, städa lite eller liknande. Ibland sitter det och fixar med dokument och papper, packar upp varor osv. Mer exakt vad det sysslar med vet jag dock inte. Troligtvis andra arbetsuppgifter.
  • Anonym (Hur göra?)
    Fiona M skrev 2018-11-17 16:35:49 följande:
    Du skrev ju att detta verkade vara ett roligt jobb. Är det inte bättre att faktiskt jobba med ngt som ger dig ngt och få det i ditt CV istället för att fortsätta gå och harva i samma gamla hjulspår som inte leder nånstans?
    Jo.
Svar på tråden Börja studera eller göra som FK vill och vänta?