Inlägg från: Anonym (Hur göra?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hur göra?)

    Börja studera eller göra som FK vill och vänta?

    Om jag har har räknat rätt så skulle jag få på Sats 110 kr/tim samt om jag får sjukersättning skulle det totalt bli, om jag har räknat rätt 16.300 typ före skatt. Sen är det ju olika mycket skatt på lönen och på sjukersättningen. Men det kanske blir 12 eller 13.000 efter skatt. Mer troligt skulle jag gissa på 12 utan att ha räknat. Sen mycket svårt att tro att jag kommer kunna få sjukersättning. Om jag skulle börja jobba 75% helt plötsligt och verkligen klara av det.

    För min del bör det helst vara 2000 kr mer i lön än vad jag har i bidrag idag för att jag ska ta det. När bidragen är slut och jag fyller 30 blir det en annan sak.

  • Anonym (Hur göra?)

    Jag menar 6 månader är för kort tid för att kunna få löneförhöjning skulle jag gissa på och då är det bättre att plugga eller försöka söka arbeten med högre ingångslön och som är rimliga att jag skulle klara av samt trivas med. Eller som sagt börja plugga istället.

  • Anonym (Hur göra?)

    Men fortfarande kvarstår frågan, söka jobb nu eller se till så att jag skulle kunna börja studera nu eller fortsätta på debän dagliga verksamheten.

    Tar jag gymjobbet (om jag får det) så undrar jag om jag kan få sjukpenning för resterande 35% upp till 100% i och med att jag bara är anställd på 75% och att det då inte finns något att vara sjukskriven från. Sjukersättning kommer de ju vara svårt att få beviljat i ett sådant läge. Sjukersättning och sjukpenning är två helt olika bidrag.

  • Anonym (Hur göra?)
    Anonym (X) skrev 2018-11-18 14:10:14 följande:

    25%, inte 35...


    Ja 25% blir det visst. Slarvfel av mig.
  • Anonym (Hur göra?)
    Anonym (X) skrev 2018-11-18 14:10:55 följande:

    Krävde inte gymjobbet gymnasieexamen och erfarenhet?


    I annonsen står det at de kräver att man har gymnasiet men erfarenhet är inget krav. Dock verkar det som att de anställer folk som inte har gått gymnasiet iaf. var det någon som skrev det hör att de inte bryr sig om gymnasiet för en sådan tjänst.
  • Anonym (Hur göra?)

    Men återigen kan man få sjukpenning för timmar som ligger utanför anställningen?

  • Anonym (Hur göra?)
    Anonym (kp) skrev 2018-11-18 14:42:19 följande:

    Men varför skriver du så mycket om ett jobb som kräver något som du inte har? Det är olika på olika gym men om det uttryckligt står att gymnasieexamen krävs... Du har inget mer meriterande än att du tränar men det gör många. En sån tjänst kommer att ha många sökande. Visst kan du slänga iväg en ansökan men väldigt osannolikt att du får jobbet.

    Detaljerade frågor får du ta med FK eller göra en ny väldigt specifik tråd som kanske någon kan svara på eller så får du felaktig information ändå.


    Ja men någon bör väl ha varit i den sitsen att de har behlvs söka sjukpenning någon gång och därför bör veta hur det ligger till tänkte jag.
  • Anonym (Hur göra?)
    Anonym (Cissi) skrev 2018-11-18 14:57:46 följande:

    Jag har letat på FK:s sajt och hittar ingenting. Det är nog bäst att du hör av dig dit själv och frågar. Din situation är ju lite speciell så det är inte alls säkert att någon annan här har varit med om samma.


    Nej inte samma. Men det bör väl finnas folk som har varit anställda på deltid och sedan blivit sjuka eller samtidigt varit sjuka av någon anledning. Har då dessa personer fått sjukpenning för de timmar som inte ingår i anställningen. Det är det jag undrar.

    Jag ska kontakta FK imorgon ang. den saken. Men någon bör ju ha varit anställd på deltid.
  • Anonym (Hur göra?)
    Annita skrev 2018-11-18 16:02:33 följande:
    Eftersom det jag skrev kanske kan misstolkas: TS, en sjukskrivning baseras förstås på omfattningen av ens sysselsättning precis som Bunny skriver. Dvs har man bara en deltidstjänst och blir sjukskriven så baseras det på anställningens omfattning. Om man inte skyddat sin heltid på något sätt!!

    Detta är en anledning till varför det är viktigt att följa FKs råd framöver. Om du tappar den heltid som du har nu - aktivitetsersättning på heltid - så kan du inte få tillbaka heltidsersättning med mindre än att du arbetar eller studerar på heltid. Och det tror du ju inte att du orkar, eller hur?

    Det är därför du MÅSTE se till att vara utredd innan du börjar krångla för mycket. Säg att du skulle få deltidsjobbet på gymmet, kanske inte är realistiskt men vi gör ett tankeexperiment. Om du går från heltids aktivitetsersättning till deltidsjobb så "tappar" du deltiden du inte jobbar. Om något händer och du förlorar jobbet får du då bara deltidsersättning.

    Det är bra att du vill arbeta naturligtvis men det är oklokt att inte skydda din heltid.
    Men varför finns dessa regler? Samhället hade ju vunnit på om jag kom snabbare ut i arbete och om det då hade fortsatt betala mig någon form av bidrag trots att tjänsten är på deltid. Samhället har ju bakvända regler. Det bör ju fler än mig hålla med om.
  • Anonym (Hur göra?)
    Annita skrev 2018-11-18 15:29:52 följande:

    En läkare måste bedöma din arbetsförmåga, som jag skrev tidigare. Du kan inte själv bestämma omfattningen av din eventuella sjukskrivning.

    Men du skulle absolut kunna vara sjukskriven på 25% och jobba 75%. Det stämmer inte att man måste vara sjukskriven från en viss tjänst som du skrev tidigare. Man kan vara sjukskriven från arbetslöshet.

    Jag upprepar min åsikt: följ försäkringskassans råd. Vänta med att jobba eller studera tills din arbetsförmåga är utredd. Se till att skaffa en läkare som känner till dig och dina diagnoser. Har du en läkare eller inte?


    Ja men läkaren kan bara bedöma hur min arbetsförmåga ser ut just nu samt om den kommer att kunna höjas. Och för att ha rätt  till sjukersättning måste arbetsförmågan vara nedsatt i en viss procent och aldrig kunna gå att arbeta/träna upp till 100%.

    Eftersom att jag just nu har gått så fort framåt i min arbetsförmåga så ser i alla fall inte jag hur någon myndighet eller läkare skulle kunna bedöma min arbetsförmåga som omöjlig att höja till 100%.

    Även om jag själv aldrig tror att jag kommer kunna arbeta 100% så är det svårt att i detta läget bevisa detta för läkare och myndigheter gissar jag på.

    Är jag utan sjukersättning så kan jag inte heller arbeta deltid om jag inte först har fått sjukpenning från en heltidstjänst vad det verkar. Alltså måste jag söka ett arbete på heltid och jobba där någon vecka för att sedan sjukskriva mig kanske eller tänker jag fel?

Svar på tråden Börja studera eller göra som FK vill och vänta?