• Anna60

    11 månader son vägrar sova i sin säng!

    Ställ in en säng i hans rum under en övergångsperiod. Där sover du. Du får helt enkelt överge din egen säng för ett tag. Han somnar i sin säng. Vaknar han så kan du lugna honom med din hand eller nåt så han känner att du sover bredvid honom, men han skall sova i sin egen säng. Så småningom flyttar du ut. Du kan ju låta den sängen du haft i hans rum stå kvar för ett tag. Men att sova hela natten i egen säng är för mycket att begära då du faktiskt haft honom i ditt sovrum i hela hans korta liv.

  • Anna60
    Star87benjo skrev 2018-11-20 15:19:27 följande:
    Vi har ett litet problem där. Vi bor i en tvåa så vi har bara ett sovrum :(
    Ouch...Så sängen står redan i ert rum? Tror jag läste det efter jag skrivit inlägget, missade lite där. Sorry.  Då har jag nog inga råd egentligen. Utom att flytta till en trea. Och det är kanske inte aktuellt? Självklart vill han upp i mammas säng om han vaknar. Han ser ju dig och pappa bredvid medan han ligger där alldeles själv.
  • Anna60
    Star87benjo skrev 2018-11-20 22:23:57 följande:
    Jag har försökt ge honom en snutte men jag verkar vara hans varandra snutte. Ang. Boende så letar vi efter något större men det är inte det enklaste sen är det en ekonomisk fråga också. Jag ska försöka göra ett nytt försök med en snutte annars vet jag inte vad jag ska göra. Tänker inte köra någon 5 minuters metod eller något. Jag vill att han ska känna sig trygg nog att kunna somna sjlv och inte genom gråt och tvång.
    En snutte? Är det napp du menar? Min son använde mig som napp. Väckte mig 6-7 ggr per natt förutom då amning 2 ggr. Han hamnade på sjukhus pga sjukdom. DÄR tvingade dom på honom napp. Eftersom jag inte var närvarande hela tiden så lyckades det. SEN började han sova på nätterna. Och jag behövde amma EN gång och resten av natten fick vi sova. En 11-månaders klarar sig i alla högsta grad utan mat hela natten. Tryggheten är något annat dock. Sugbehovet kan ju vara enormt stort, så kan du få barnet ta napp så är mycket vunnet vad gäller er bådas sömn.
Svar på tråden 11 månader son vägrar sova i sin säng!