Inlägg från: fannylinnea |Visa alla inlägg
  • fannylinnea

    Vi som längtar efter en liten 2019 bebis

    Anonym (E) skrev 2019-01-10 17:12:40 följande:
    Började läsa om det, jag hade ingen aning om att urinvägsinfektion kunde bli så allvarligt vid en graviditet. Behövde inte ringa sen, gick över efter natten. Hoppas verkligen inte att jag får ännu mer uvi när jag är gravid, har det titt som tätt redan nu. Fy, har hellre magsjuka än uvi.

    Tack för svar :)
    Nä, att en sådan "liten" grej kan leda till något så allvarligt.
    Vad skönt att det gick över för dig. Jag har också uvi lite titt som tätt. Eller, det är rätt ofta jag har svid i kisseriet och måste springa ofta. Men det kan typ vara så under en förmiddag och sen försvinner det bara.

    Ha det fint :)
  • fannylinnea
    Doftljuset skrev 2019-01-12 13:35:14 följande:

    Hur går det för er alla? :)


    Förnyade aldrig NC när prenumerationen gick ut, det här var alltså i somras. Sedan dess har jag använt en app bara för registrera mensen. Litar inte på när appen säger åt mig att jag har ÄL. Skippade ÄL-testen denna månad eftersom vi ändå kommit fram till att vi ska ha sex varje dag. Då spelar det ju ändå ingen roll.

    Hur som helst. Enligt appen ska jag ha mens nästa söndag (20/1).
    Hoppas så innerligt att mensen inte dyker upp den här gången.

    Hur går det för dig? :)
  • fannylinnea
    Anonym (Mys 4/1) skrev 2019-01-12 15:17:58 följande:

    När kan man testa som tidigast tror ni ? Massa skumma symptom. Trötthet, idag öm i brösten. Låter i magen som innan mens typ bubblar. Molvärk, mat känns knappt lockande stramar även i rygg och höft imellan. Huvudvärk och kissar oftare än vanligt och jag fryser och är konstant iskall om fötter och händer


    Det beror på vilket test du använder. Vet att Clearblue har ett test som kan användas fem dagar innan din mens beräknas att komma. Men sen måste det finnas tillräckligt med höga halter av hcg i urinet :) Som jag förstått det kan man ha olika mycket av det hormonet. Så man kan vara gravid men ändå få ett negativt test, om man testar tidigt.

    När har du bim? :)
  • fannylinnea
    Anonym (Mys 4/1) skrev 2019-01-12 15:46:36 följande:
    Syns inte bilden? Bim bör vara 21/1. Har kort menscykel i snitt 23 dagar pendlar mellan 23 och 26dagar som mest. Men är oftast 23.
    Nej jag såg inte bilden igår :)
    Men som sagt, Clearblue "testa tidigt" om du känner att du inte kan vänta till bim, eller nån dag efter. Jag vet ju dock hur jag är själv, blir så himla otålig och har jättesvårt att vänta ;)
  • fannylinnea
    Doftljuset skrev 2019-01-12 16:29:56 följande:
    Man få köra på det som känns bäst! Man kan ju också bli stressad av alla tester och appar. Jag försöker se allt som en rolig sak, istället för ett måste och tvång. Fast det är ju som allt annat liksom, får man ingen utdelning eller resultat så tröttnar man lite. Går inte förneka att 

    Jag har fertila dagarna här nu i dagarna och ÄL. Äl- testen har blivit lite starkare, men ändå inte riktigt på ett positivt utslag så vi får se lite. Vi har kört varannan dag nu men tänker ta varje dag under fertila dagarna. Hört att sperman kan bli lite inte 110 om man kör varje dag, inge riktigt raket las liksom men vet inte vad man ska tro... Kör ni varje dag?
    Ja jag tror att det är det bästa man kan göra - göra det som känns bäst och sen bara försöka att lugna ner sig. Man tar sina vitaminer, man håller lite koll på ÄL och ser till att ha sex under de dagarna. Försöka go with the flow. Det funkar vissa dagar för mig, andra inte.

    Jag har hört olika om det här med hur ofta man ska ha sex. Precis som med allt annat. Vi har i alla fall sex varje dag. Vissa dagar kan vi ha sex två gånger. Vi pratade om detta igår, jag och mannen. Det kändes så bra för ingen av oss upplever att det känns som "robotsex" eller påtvingat, trots den enorma bebislängtan vi går runt och bär på.

    Läste ditt inlägg om 6e kompisparet som berättar att de ska ha barn - jag känner med dig! Herregud, vad jag har känt mig som en dålig kompis den senaste tiden.
    Jag kan typ inte glädjas med andra längre. Eller såklart jag blir glad, men jag får alltid en klump i magen och tårar i ögonen. Jag har en kompis som jag vet försökt länge och henne blev jag verkligen genuint glad för. Men sen dom andra som blev gravid på första försöket efter att ha slutat med p-piller (som dom ätit i 10 år)? När det känns som att dom inte bara sprudlar av glädje utan mer "hoppsan jag råkade bli med barn, jahapp." Då sticker det verkligen i ögonen på mig som försöker månad efter månad.

    En (knappt)bekant kom in på mitt jobb här om dagen, hon berättade att dom ska ha barn till sommaren. Jag stod där och gratulerade med ett fejkat jäkla smile. Sen säger hon "asså det känns som att alla andra är mycket gladare än vad vi är" och då ville jag bara sjunka genom jorden.

    Nä, nåt jag verkligen lärt mig under dessa månader är att visa ödmjukhet och aldrig ta något för givet. Och att man kan planera mycket men verkligen inte en graviditet.

    Tar du några speciella kosttillskott?

  • fannylinnea
    Anonym (Mys 4/1) skrev 2019-01-13 12:52:51 följande:
    Har 8 dagar till mens nu. Så tror det är för tidigt ännu. Men kanske är en bra grej med :) då kan man testa negativt och sen sluta känna efter :))*skrattar* sen kan man ta ett vid bim och bli överraskad om det skulle vara så :)
    Jag skulle försöka att vänta några dagar till i alla fall :)
    Hoppas att du får ditt efterlängtade plus!
  • fannylinnea
    Anonym (Mys 4/1) skrev 2019-01-13 13:42:56 följande:
    Ja men jag väntar :) men det är som att ha choklad hemma men inte få äta:'D
    Haha! Så sant :'D Jag är så j ä v l a otålig själv.
    Har bestämt mig för att hädanefter ska jag inte testa innan bim. Min hjärna spelar mig alltid spratt. Vi får väl se hur det går, men jag ska försöka i alla fall!

    Har inte bim förrän om en vecka... Hoppas hoppas att jag plussar. Men för varje månad som går och jag inte blir gravid släcks hoppet mer o mer :( Har ni försökt länge?
  • fannylinnea
    Anonym (Mys 4/1) skrev 2019-01-13 15:11:13 följande:
    Nej vi har mer sagt händer det så händer det. Så man inte sätter nån press på sig. För man vill ju inte bli besviken. Så vi kör enbart appar som berättar när det är dags att mysa. Men vi myser på ändå även om det inte är ÄL så klart:) man vet ju aldrig liksom :) idag har jag fått ökade flytningar också vilket jag inte brukar ha efter ÄL. Och hunger! Har mått små illa vid tanken på mat eller inre ens varit hungrig men idag linger den ihärdigt. Har inte ätit än dock men har startat ugnen nu då jag tidigare underlagen delade illamående med hungern. Nu har mitt illamående tagit paus så passar på att äta innan det kommer igen :)
    Det låter klokt och nyttigt tycker jag :) Det började så för oss men jag är ju en sån där otålig typ som har noll tålamod när det kommer till vissa saker ;) Så fort jag bestämt mig för nåt ska det liksom ske NU!

    Min storasyster var sjukt illamående under sin graviditet, det började jättetidigt för henne. Men för henne gick illamåendet dock över så fort hon åt något :)


  • fannylinnea
    Anonym (Hjälp :() skrev 2019-01-16 16:16:30 följande:

    Forgive me girls for i have sinned :( har mens antigen på måndag eller fredag men kunde inte låta bli tog ett tidigt graviditets test i så klart visade den negativt !! JAG VET JAG VET borde inte gjort de men kunde inte ba låta bli hade ett hemma , fyfan va besviken jag är på mig själv asso blev såååå ledsen :(:(:(:(:(


    Håller med Annonym (E), var inte så hård mot dig själv för att du testade <3  
    Jag är likadan själv, är så himla otålig. Jag har bim på söndag och det kliar i mina fingrar, vill testa. Men jag är rädd att det kommer visa neg. och då kommer jag att bryta ihop, precis som de senaste månaderna när mensen kommit. 9e försöket för oss nu...
  • fannylinnea
    Anonym (Hjälp :() skrev 2019-01-16 17:20:51 följande:

    Fannylinnea: Nej men va inte ledsen <3 din tid kommer oxå du behöver inte oroa dig för d, man får sluta tänka så mkt för de är verkligen stressande o frustrerande men d bildas liksom en inre stress o kroppen känner nog av de.

    Funkar det inte för mig kommer jag testa bidrottninggele i februari ,sägs öka fertiliteten ;)


    Tack <3 Känner mig helt bedrövad emellanåt :(
    Gjorde en analys för ca två månader sedan som visade att jag har EXTREMA brister när det kommer till vitaminer o mineraler. Fick berättat för mig: det är egentligen inte konstigt att du inte blir gravid, dina organ är sönderstressade och din kropp är verkligen inte redo för graviditet.

    Suck. Jag äter bra o hälsosam mat (mannen arbetar med träning, kost och hälsa) men det är som att min kropp inte tar upp någon näring alls. Man undrar ju hur länge man gått med "förstörd" kropp. Har i alla fall fått en hel drös med olika vitaminer och mineraler som jag pumpar i mig. Bla KSM66 (ashwagandha). Den används som stöd för kvinnans reproduktiva organ. Mannen äter zink och rosenrot. Nästa månad ska jag köra på rosenroten också. OCH bidrottninggele.

    Jag skulle fan äta en rutten padda om det så gjorde mig på smällen!!!!!
Svar på tråden Vi som längtar efter en liten 2019 bebis