Inlägg från: fannylinnea |Visa alla inlägg
  • fannylinnea

    Vi som längtar efter en liten 2019 bebis

    Hej.
    Hoppas så att någon vill ta sig tid att läsa mitt inlägg.

    Jag har aldrig skrivit på FL förut. Bara varit inne och läst. Läst och känt igen mig något enormt. Rädslan att inte bli gravid håller helt seriöst på att knäcka mig totalt. Tänker att det kan kännas skönt att ha ett bollplank här. Har en jättefin sambo som försöker stötta och tänka positivt. Men jag kan liksom inte sluta att tänka på det hela tiden...

    Vi har försökt i 9 månader men det händer ingenting. Prickar in ägglossning (antar jag att vi gör eftersom vi har sex 1-2 gånger/dag under dessa dagar). Men likt förbannat kommer mensen. Det är många som säger att det är normalt att det tar ett år men jag är så otålig för vi längtar så galet mycket efter en liten.

    Äter bra mat. Har inte druckit en droppe alkohol sedan vi bestämde oss för att vi ville bli gravida. Detsamma gäller min sambo, han dricker inte heller. Äter en hel drös med vitaminer och mineraler, bla: folsyra, magnesium, b-vitamin och KSM. Mannen äter zink, selen och har precis börjat med rosenrot.

    Det känns som att jag bara ser underbart fina gravidmagar överallt. Vänner blir gravida till höger och vänster. Jag bryter ihop och vill gråta varje gång någon går ut med att de ska få bli föräldrar. Det känns så orättvist. Vi lever som att vi är föräldrar, det är bara barnet som saknas.

    Är så orolig att något ska vara fel. Jag har varit gravid en gång för länge sedan, med en annan kille. Det slutade med ett väldigt tidigt missfall. Är rädd att det ska vara något knas med min man.

    Måste man vänta ett år innan man får göra en utredning?

    TACK till dig som läste hela vägen hit. Kram från sorgsen tjej som inte vill något hellre än att bli mamma.  

  • fannylinnea
    Anonym (E) skrev 2019-01-02 18:20:41 följande:
    Det är jätteskönt att kunna prata av sig här, ger mycket. Vi har inte försökt alls länge men min längtan har funnits länge. Pga min psykiska hälsa har vi väntat och fasen vad man mår dåligt av att längta så mycket. Tankarna äter verkligen upp en, och alla andra blir gravida känns det som.

    Kan du inte ringa till gyn och prata med dom? Tror att det måste ha gått ett år, men dom kanske kan göra någon undersökning i alla fall. Kan ju också vara skönt att prata med dom och se vad dom säger :)

    Kram
    Ja det är verkligen som du säger - tankarna äter upp en.
    Jag har varit redo att ha barn i många år, vilket gör att 9 månader av aktivt försökande verkar som en oändlighet.

    Vad fint att du är på banan. Jag hoppas att ni får det efterlängtade plusset snart :)
    Kram och tack för att du tog dig tid att svara.

  • fannylinnea
    Värphönan skrev 2019-01-02 18:23:32 följande:

    Beroende på ålder så är chansen inte mer än 25% att ett befruktat ägg fäster i livmodern (förutsätter att man är yngre än 35). Det behöver inte vara fel på någon av er utan det kan helt enkelt ta lite tid eftersom det är så mycket som måste stämma.

    Vi har försökt i 5 månader och jag känner precis likadant som dig men jag försöker övertyga mig själv att chansen inte är så hög varje gång och det faktiskt inte är något konstigt att det tar upp till ett år. Sen har jag börjat hänga här på fl och det har lugnat ner mig en hel del att veta att jag inte är ensam om alla funderingar. Det gör att jag känner mig lite mindre galen hehe.

    För att få göra en utredning som bekostas av landstinget så behöver ni ha testat ett år och beroende på var ni bor vara över, respektive under en viss ålder (skiftar lite mellan landsting). Det går att göra utredningen privat också men då får man nog va beredd på att kostar en slant. 


    Nästa gång kanske är gången ni plussar! Håller tummarna för er.


     


    Jag försöker alltid att tänka på det där med siffrorna, att det bara är cirka 25% chans. Men när folk runt omkring mig blir "hihi gravid på första försöket" känns det som ett slag i magen. Verkligen.

    Jag kanske ska börja hänga här på fl regelbundet för att påminna mig själv om att jag faktiskt inte är ensam i världen om detta ;)

    Fick precis tillbaka svar från cellprovstagningen: lätta cellförändringar. Vet att det inte måste innebära något alls, men det kändes bara som att allt blev för mycket.

    Jag har äl nu i dagarna och vi kämpar på med att få ett plus.
    Håller mina tummar för er också. Tack för att du tog dig tid att läsa och svara.
  • fannylinnea
    Anonym (Biso) skrev 2019-01-02 19:05:17 följande:
    Vad tråkigt att höra.

    Det är ju normalt att det tar upp till 1 år att bli gravid men vad hjälper det när man liksom vill det nu nu nu.

    Vi försöker bli gravida igen efter ett missfall i sommras. Vi började i oktober men tror vi missade äl då. Trodde jag var gravid i december men på julafton kom mensen. Den var lite fördröjd med 3 dagar så blev ledsen när den kom.

    Har ni försökt haft sex långt innan äl? Alltså typ direkt efter mensen ?

    Vi börjar sexa vanligtvis två dagar innan beräknad äl men den här månaden så körde vi efter mensen. Mensen slutade den 30/12 så vi hade sex den 31/12 och idag sen tänkte vi köra varannan dag fram till npgra dagar före BIM bara för att säkra äl.
    Tack för att du tog dig tid att läsa och svara. Det uppskattas verkligen.
    Vad tråkigt att höra om ert missfall. Så sorgligt. Jag hoppas att ni får ert plus snart! Man får inte glömma bort att det är såå vanligt med mf. Men det är synd att folk inte pratar om det, vilket gör att man känner sig rätt ensam när det väl drabbar en själv.

    Vi har ett aktivt sexliv, normalt varannan dag. Men när det närmar sig äl har vi sex minst en gång/dag. Kör med stickor och håller koll. Senast igår sa vi dock att vi skiter i stickorna och har sex varje jäkla dag fram till att vi plussar.

    Man tror ju att man håller på att bli galen ibland. Försöker verkligen att inte stressa upp mig men det är så svårt att inte tänka på det.

    Ha det fint och lycka till i framtiden.
  • fannylinnea
    Anonym (Jag vill nu!!) skrev 2019-01-03 14:07:13 följande:
    Om man vill göra via landstinget så måste man aktivt försökt ett år, sen är det även väntetid. Jag gjorde privat, fick tid på en gång och på två veckor så hade jag gjort testerna och spolat. Totala kostnaden brukarliggapå mellan 4000-4500 skiftar lite mellan olika kliniker. För mig var det helt klart värt det. Om man inte vill spola kan man välja att bara ta testerna vilket ligger runt 1000.

    Lycka till!!
    Hej.
    Tack för att du tog dig tid att svara. Ja alltså det känns ju helt klart värt det, jag ska absolut kolla upp det! Testar man både mannen och kvinnan?

    Vad menas med att spola? Är helt ny på området känner jag.


  • fannylinnea
    Doftljuset skrev 2019-01-04 20:01:48 följande:

    Är det någon som fått sin ÄL tidigare med rosenrot? :)


    Jag har läst massa om rosenrot och vissa säger ju att deras äl blev helt kaos. Även av bidrottninggele. Har pratat med en kvinna i min stad som driver en hälsokostbutik. Hon är extremt kunnig och utbildad, hon sa att en regelbunden cykel inte kan rubbas.

    Min man har börjat med rosenrot, har ätit i ca en vecka. Tyvärr kanske han började lite sent med tanke på att min äl är typ nu.

    Om jag inte blir gravid nu kommer jag att börja äta rosenrot. Jag tänkte också köpa bidrottninggele, allt för att maxa chanserna
  • fannylinnea
    Emmissss skrev 2019-01-07 18:30:01 följande:

    Oj nu ser det ut som jag skrivit hela inlägget till mig själv. Haha teknik!


    Haha teknikens under!

    Det kan ju inte vara något allvarligt eftersom de inte gör något åt det. Någonstans måste man ju lita på sjukvården och att de inte tar risker. Men jag förstår din känsla. Det gör jag verkligen. Det är ju svårt att låta bli att tänka på det. Och jag kan tycka överlag att de är ganska dålig på att ge information. Jag var helt säker på att allt var grönt, för tre år sedan när jag gjorde mitt första cellprov var allt kanon. Sen har jag gjort några gynundersökningar och det har aldrig sett konstigt ut. ?Ett glatt underliv? har dom sagt. Så jag fick världens chock när jag fick brevet om lätt cellförändring. Ingen vidare information alls om att det inte behöver betyda nåt. Fick liksom ringa hem till mamma i tårar och sen ringa svärmor. Ska tillbaka den 17 januari för en till koll. Man vill ju liksom att allt ska vara grönt, speciellt när man planerar att bära ett barn.

    Jag hoppas att mensen uteblir och att du har ett litet frö i magen :) Kram!
  • fannylinnea
    Anonym (E) skrev 2019-01-07 20:02:22 följande:

    Har åkt på urinvägsinfektion och nu oroar jag mig för att gå på en antibiotikakur. Tänk om jag i detta nu håller på att bli gravid, iom att vi prickade äl för någon dag sen, kan en antibiotikakur förstöra det? :( åh, jag är så rädd för att det skulle skita sig bara för det, men å andra sidan så är väl en infektion i kroppen inte heller bra, särskilt inte om det går upp i njurarna. Är det någon som har koll? Ska ringa vårdcentralen imorgon


    Hej.
    Ring din hälsocentral så fort som möjligt och förklara din oro. Om du har urinvägsinfektion måste den behandlas, speciellt om du skulle vara gravid. Förstår att du blir orolig. Men keep in mind - urinvägsinfektion är jättevanligt att få som gravid.

    Under tiden kan du dricka massor med vätska! Gärna tranbärsjuice eller surt citronvatten.

    Lycka till. Både med urinvägsinfektionen och din eventuella graviditet :)
  • fannylinnea
    Doftljuset skrev 2019-01-07 21:25:30 följande:

    Är det bara sån liten chans som 25%? Känns som alla runt omkring är helt mega fertila.


     


    Tycker det är skönt skriva och få lite utlopp för sina tankar och känslor här :) Vi är många med önskan om en liten knodd, samtidigt som vi är flera som har det lite kämpigt eller kanske behöver lite hjälp på vägen!

    Håller tummarna för ditt plus <3


    Oj, jag menade såklart 25% chans varje MÅNAD, inte år.
    Men för mig känns det inte ens som att det är 25%... Suck. Kämpar på.

    Ja det är jätteskönt att kunna skriva av sig. Även om man inte alltid blir klokare. Men det är skönt att kunna dela känslor, tankar och erfarenheter.

    Tack, detsamma till dig (plusset) <3
  • fannylinnea
    Anonym (E) skrev 2019-01-10 17:12:40 följande:
    Började läsa om det, jag hade ingen aning om att urinvägsinfektion kunde bli så allvarligt vid en graviditet. Behövde inte ringa sen, gick över efter natten. Hoppas verkligen inte att jag får ännu mer uvi när jag är gravid, har det titt som tätt redan nu. Fy, har hellre magsjuka än uvi.

    Tack för svar :)
    Nä, att en sådan "liten" grej kan leda till något så allvarligt.
    Vad skönt att det gick över för dig. Jag har också uvi lite titt som tätt. Eller, det är rätt ofta jag har svid i kisseriet och måste springa ofta. Men det kan typ vara så under en förmiddag och sen försvinner det bara.

    Ha det fint :)
Svar på tråden Vi som längtar efter en liten 2019 bebis