Inlägg från: LittleSunshine84 |Visa alla inlägg
  • LittleSunshine84

    Planerat snitt i januari?

    Dunciss skrev 2018-12-26 17:46:24 följande:

    Ja det blev ett mysigt litet firande här hemma, kändes som ett bra val. Var på läkarbesök idag och fick göra ctg, allt ser bra ut och det verkar som att lillen har det mysigt därinne, inga tecken på att han vill ut ännu. Det tackar jag för :) Är i vecka 36+6 idag och vill nog helst gå till åtminstone vecka 38+0 så han hinner tjocka på sig lite och bli starkare. Snittet är planerat till vecka 39+2 men om jag får sammandragningar innan vill de plocka ut honom pga risken för livmoderruptur.

    Är lite nojig över det här med amningen. Med förra barnet fick jag problem och blev tvungen att ge ersättning delvis. Vet inte om det berodde på snittet. Har ni andra erfarenhet av amning som funkat bra efter snitt? Några bra knep? Förutom att "amma jättemycket" som alla säger men som tyvärr inte hjälpte förra gången...


    Amningen fungerade fint här trots snitt. Hade lite sår och så som är vanligt. Liggammade väldigt mkt och tyckte att produktionen kom igång som bara attans av det!
  • LittleSunshine84
    syntharen skrev 2019-01-10 08:43:30 följande:

    Som trådstartare ber jag om ursäkt för radiotystnad från min del, det har varit lite med tid på jullovet att sitta med mobilen. Och jag hade väl föträngt kejsarsnittet lite Nu är det mindre än 2 veckor kvar...

    Hur gick kejsarsnittet?

    Hur mår ni andra?


    Är väl fantastiskt att livet kommer emellan!:)

    Jag känner mig som flodhäst AB. Mkt krämpor just nu. Ont under höger revbensbåge så jag kreverar ibland.

    Hur lång innan bf har du fått ditt snitt?
  • LittleSunshine84
    syntharen skrev 2019-01-10 13:53:01 följande:

    Har du förresten fått veta nåt mer om du har fått beviljat snitt? Det tog iofs ett tag innan allt blev godkännt för mig, första samtalet var i början av november, sedan ett samtal i slutet av november och sedan ett till samtal den 18/12, då läkaren försökte få mig på andra tankar trots att dom andra samtalen var mer positiva till mina tankar om snitt. Men då satte jag ner foten och sa att nu får det räcka! Dagen efter fick jag brev om datum och annat praktiskt.


    Fick mitt muntliga ja på kejsarsnitt där i december och var tillbaka hos en annan bm nu under julledigheten i januari (4/1) och då tog jag upp det här med att jag inte fått ngn info hem. Då kunde den här nya bm läsa i journalen att jag fått beviljat snitt redan i november. Men jag har inte kunnat läsa ngt om det i min journal på vårdguiden?

    Jag sa till vid inskrivningen att jag ville ha snitt, fick träffa läkare i v14 som skrev remissen, fick mitt första muntliga besked i december (var väl i v25 då typ) och sen fick bekräftat i januari i v30 ungefär av den andra bm. Så om inget är fel i den här processen så har det gått smidigt. Iofs lovade läkaren som snittade mig första gången att det inte skulle vara några problem för mig att få igenom snitt vid nästa barn om jag ville eftersom min första förlossning var så dramatisk. Så kanske därför jag inte behövt springa på en massa besök och samtal?

    Min ordinarie bm sa att snitt görs 2 veckor innan bf och den här temporära bm sa en vecka. Hoppas på två veckor innan för jag känner mig väldigt färdigt snart :)
  • LittleSunshine84
    Delilah2001 skrev 2019-01-10 13:58:13 följande:

    Det gick bra! Blev flyttat till 6 januari. Kom hem igår och vi mår fint


    Grattis!! Vart gjorde du snittet? Vad fick du för smärtstillande med dig hem :)
  • LittleSunshine84
    syntharen skrev 2019-01-10 13:53:01 följande:

    Har du förresten fått veta nåt mer om du har fått beviljat snitt? Det tog iofs ett tag innan allt blev godkännt för mig, första samtalet var i början av november, sedan ett samtal i slutet av november och sedan ett till samtal den 18/12, då läkaren försökte få mig på andra tankar trots att dom andra samtalen var mer positiva till mina tankar om snitt. Men då satte jag ner foten och sa att nu får det räcka! Dagen efter fick jag brev om datum och annat praktiskt.


    Dags för dig strax? Jag har blivit sjukt nervös och bara gråter över att det närmar sig.
  • LittleSunshine84
    syntharen skrev 2019-01-18 19:51:35 följande:

    Ja, på onsdag kommer hon ut, bara 5 dagar och känner mig stressad över allt som ska göras innan Nu har yngsta sonen varit hemma med feber två dagar i veckan så då blev det inte så mkt gjort. Sedan ska han vara hemma i början av nästa vecka så vi slipper sjukdomar (framför allt magsjuka). Men mysigt också att bara umgås med honom nu när han ska bli storebror och gå från yngst till mellanbarn. Äldsta sonen går i tvåan så han kan ju tyvärr inte vara hemma men han älskar att gå till skolan så det är bra. Men han längtar också till lillasyster kommer Han sa här om dagen när jag vek ihop små rosa babykläder till BB-väskan: Åh så söta och så små! Härligt sagt av en tuff 8-åring som annars bara pratar Minecraft, Roblox och Youtube

    Är det ca en månad kvar för ditt snitt? Vilken vecka är du i? Jag är i v 38+0 idag så hon kommer bara vara 38+5 när hon föds, jag hade hoppats på att få gå lite längre men nu tycker jag det ska bli skönt, har fått foglossning eller nåt, kan knappt gå speciellt inte om jag varit ute en längre stund och gått.


    Ja, härligt sagt! :) förstår att tiden tillsammans är dyrbar.

    Jag har ännu inte fått ngt skriftligt alls eller ens hört ngt om när det blir? Det stressar mig enormt också. Jag har varit så hormonell den här graviditeten att jag står knappt ut med mig själv. Även haft kryckor pga foglossning sedan v22. Nu känns magen så stor och hård att jag har svårt att sitta för den tar emot mot revbenen. Han ligger väldigt högt upp tror jag?

    Jag vill bara få allt överstökat men har blivit livrädd för förlossningen. Jag har haft en lista med vänner där jag har varit den sista som ska ha barn och den näst sista blev igångsatt igår. Jag har sovit dåligt den senaste veckan och har jätte mkt ångest dygnet runt. Jag längtar så efter mitt barn men detkänns som att jag på ngt sätt upplever trauman från förra förlossningen nu? :(
  • LittleSunshine84
    syntharen skrev 2019-01-18 20:00:23 följande:

    Hej! Jag har inte haft nåt inskrivningssamtal. När jag var på det sista mötet med läkaren där jag fick det beviljat så fick jag samma dag träffa en narkosläkare som gick igenom hur bedövningen går till och så lyssnades det på hjärta och lungor och hon ville kolla att jag kunde böja nacken bakåt och att jag inte hade löständer. Det var typ allt. Sedan fick jag papper hemskickat med datum, lite info om hur jag ska förbereda mig dagen innan och samma morgon med tvätt av en speciell tvål. Jag ska även lämna ett blodprov 1-2 dagar innan snittet och dagen innan ska jag ringa till ett nr där jag ska få en bestämd tid när jag ska infinna mig på sjukhuset. Mer än det vet jag inte. Antar att det säkert varierar från landsting till landsting.


    Snart dags för dig!! :) hur känns det?
  • LittleSunshine84
    syntharen skrev 2019-01-21 10:22:24 följande:

    Två dagar kvar... börjar bli lite nervös. Ser inte fram emot duschen med antibakteriell tvål imorgon kväll och onsdag morgon. Jag brukar smörja in huden noga annars blir den kliig och stram på vintern men det får jag ju inte göra då och inte äta frukost... känns även så overklig att göra en sån stor operation medan man är vaken men härligt att få träffa bebisen. Är bara så orolig att hon ska må dåligt när hon kommer ut. Måste ju bli en chock för henne att plötsligt bara lyftas ut :-/


    Men hon kommer ut till sin kärleksfulla familj som tar hand om henne med hjärta och själ. Tänk barn som föds vaginalt som pressas ut genom fosterkanalen, det är en chock för dom också!

    Det kommer att gå bra! Snart är hon här! :)

    Jag ringde avdelningen för planerade snitt idag för att få mer info. Har inte fått ngn info alls och är ändå i v33 nu! Så väntar på att dom ska ringa upp.
  • LittleSunshine84
    syntharen skrev 2019-01-21 13:46:50 följande:

    Ja du har helt rätt, fast vid vaginal förlossning är ju barnet beredd på att födas, mogen liksom (oftast iaf). Men att plötsligt bara möta den kalla yttervärlden innan hon får komma tätt intill en varm kropp måste vara lite skrämmande. Jag tänker be om att hon kommer upp på mitt bröst direkt och sen avnavling om hon mår bra. Vill helst inte att dom bär i väg henne direkt till undersökningsbordet om det är möjligt.

    Spännande att höra vad dom säger till dig från avd för planerade snitt. Du borde ju verkligen snart få veta nåt, jag var i v 34 när jag fick mitt datum.


    Jag pratade med avdelningen idag och hon sa att jag var uppskriven hos dem och har fått en inskrivning den 7/3 och ett snittdatum 11/3! Stort, såå stort.

    Hoppas du verkligen får som du vill ha det :)
  • LittleSunshine84
    syntharen skrev 2019-01-21 17:42:24 följande:

    Åh vad skönt att du fått ditt datum nu! Vilken vecka kommer du vara i då? Konstigt att en del verkar få inskrivningssamtal. Sånt verkar jag inte ha. Vad gör man där?


    En vecka innan BF så v 39 är det? Eller hur räknar man? Haha. Känns så bra att ha fått det bekräftat.

    Var gör du ditt snitt? Gör mitt på SÖS i Sthlm.

    Vad jag förstår visas man runt, gör hälsodeklaration, blodtryck, blodprov etc. Man får träffa personalen som ska ta hand om en och även narkosläkaren om man vill. Sen får man den exakta tiden.
Svar på tråden Planerat snitt i januari?