• Äldre 15 Jan 19:13
    29632 visningar
    3333 svar
    3333
    29632

    Bf September 2019

    Axeliinan skrev 2019-01-15 13:18:39 följande:

    Jag plussade i lördags, det var inte heller planerat (eller ja, på sätt och vis var det ju det men inte att det skulle hända direkt). Det är vårt första barn och det känns fortfarande helt overkligt. Jag har också alltid tänkt att jag aldrig kommer kunna bli gravid, så att se pluset var lite chockartat även om jag hade känt symptom i en dryg vecka innan dess. BF är enligt appen 18:e september.

    Idag är jag i vecka 5 (4+5), ringde till mvc idag för att boka tid för inskrivning och så vidare. Fick inte tid för inskrivning förrän den 4:e mars och första ultraljudet blir veckan efter den 11:e mars, vilket betyder att jag kommer vara i v.12 respektive v.13 då om jag räknat rätt. Det är ju evigheter tills dess! 

    I vilken vecka har ni fått tid för inskrivning och första ultraljud?


    Jag är i vecka 5 (4+0) nu och ska på inskrivning och samtal + blodprover redan första veckan i februari! Tror det är väldigt olika.
  • Äldre 23 Jan 18:54
    Anx123456 skrev 2019-01-23 16:30:11 följande:

    Tänkte bara höra med er, när har ni tänkt berätta för familj och vänner osv? 


    Jag är i vecka 5 så hade inte tänkt berätta riktigt än. 


    Sen en annan fråga, är det någon här som har barn sen tidigare eller som helt enkelt vet. När är det första ultraljudet? 


    Vi valde att berätta för våra föräldrar V.5 om något händer vet jag att jag kommer tycka det är skönt att mina föräldrar är medveten om situationen. Däremot vänner och övrig familj kommer vi vänta med tills cirka V.12, är bara i V.6 just nu. 

    Första ultraljudet där jag bor är först mellan V.18-20. Man kan få tidigt ultraljud efter V.10 men då får man bekosta det själv. 
  • Äldre 23 Jan 18:57
    Jojjans skrev 2019-01-23 14:16:20 följande:
    Tack för att du skriver det. Såklart försvann mina tydligaste symtom direkt efter att jag sett ditt inlägg och jag blev övertygad om att jag skulle få ett till missfall. Har haft väldigt ömma bröst dom senaste dagarna, inklusive imorse, men vid 10.30 typ så försvann det bara. Och ingen molvärk sen dess. Onödigt stressande av kroppen att hålla på så!

    Nu vill jag bara att dagen ska gå så att symtomen kommer tillbaka. Jag vet ju att dom kan komma och gå, men jag behöver att det är där konstant för att inte oroa mig...
    Jag har i princip varit helt symtomfri, förutom haft svårt att sova på mage då brösten värker. Nyligen gått in i vecka 6 och idag har jag haft galen växtvärk som kommit och gått. Antar och hoppas att symtomen ökar ju längre tiden går, man vill ju gärna känna sig lite gravid haha.
  • Äldre 24 Jan 18:28

    Har en fundering, är tisdag samma dag för alla som man går in i en ny vecka? Tänker då främst på Preglife appen. Trodde de va uträknat efter ens egna datum men har läst flera som nämnt tisdag därmed nyfiken. Första graviditeten så har inte full koll på allt. :)

  • Äldre 24 Jan 19:02
    Jojjans skrev 2019-01-24 18:41:45 följande:
    Nej det är olika för alla :) jag går in i ny vecka på onsdagar.
    Tack för svar :)
  • Äldre 24 Jan 19:04
    Natta89 skrev 2019-01-24 18:47:54 följande:
    Och jag har måndagar. Är nog mer slump och att du kanske lägger märke till dem som delar dag med dig. :)
    Ja mycket troligt. Tack för svar. :)
  • Äldre 26 Jan 15:49
    Jojjans skrev 2019-01-26 15:25:36 följande:

    Idag passerar jag min första milstolpe i den hör graviditeten, 5+3, dagen dö jag fick missfall i december. Har notoriskt tagit gravtest var tredje dag och haft fina stegringar, även imorse. Och tempen nu på morgonen låg på 36,8, så jag vågar nog säga att den här dagen kommer passera smärtfritt :) kände också mitt första illamående imorse. Inte särskilt starkt, men det var där.

    Nästa delmål är att gå in i vecka 7, och en vecka efter det har jag inskrivning, och om 2,5 vecka vul. Efter det kanske jag vågar börja hoppas på att det kan bli bebis av det här :)


    Vad skönt för dig! Milstolpar är ingen dum idé. Känns som att tiden går så sakta.. jag är på 5+4. Tog ett sista test som jag hade kvar, digitalt vilket visade gravid 3+. Skönt med kvitto på att det ökat. Nu ska jag dock inte testa mer då jag inte har några fler.

    Roligt att följas åt!
  • Äldre 3 Feb 11:53
    Jojjans skrev 2019-02-03 09:51:53 följande:

    Jag tycker att jag mår bra idag, men precis som du är jag ganska nätt och liten vad jag än trycket i mig. Även om det var många år sen jag ansåg mig sjuk så måste jag varje gång ett nytt kilo läggs till aktivt jobba på att acceptera mitt nya utseende. Men jag tror också att man kan få samma känsla för post-gravid-kroppen som för gravid-kroppen. Att den fyller sin funktion, att kroppen inte längre finns för hur den ser ut, och att man ändå har sitt största fokus på en annan person. Jag är övertygad om att man försonas med kroppen på ett nytt sätt efter att ha burit och fött ett barn.

    I övrigt är allt lite läskigt. Jag är bara i vecka 7 och har inskrivning på onsdag och vul veckan därpå. Längtar så otroligt mycket tills vi får de livet där inne men också att få passera vecka 16 då jag förlorade min graviditet i höstas. Det är nog först då jag kommer våga tro på det här helt.


    Önskar också att jag kunde få ett VUL för att lugna tankarna lite iallafall.. går in i V.8 på tisdag och har inskrivning imorgon ska då även ta lite blodprover. Får höra vad det finns för alternativ men får nog vänta ut till V.20 här. Känns som en evighet :(
  • Äldre 5 Feb 12:32

    Behöver era råd. Testat med stickor jag haft kvar vid varje ny vecka som jag går in i. Vecka 8 nu och imorse var testet otroligt svagt. :( Har läst här att det kan ändras men med morgonurin bör det vara starkt. De tidigare har visat otroligt starkt nästan starkare än kontrollstrecket.

    Ska man ringa och rådfråga sin barnmorska? Samtidigt skämms jag över att berätta man fortsatt att testa känns så dumt. Ska göra KUB i början på mars. länge dit om det redan nu visar sig att det är påväg utför. Första graviditeten och inga tidigare erfarenheter. Har inte ont och ingen blödning.. Klandrar mig själv att jag testade för detta är det enda jag tänker på nu.

  • Äldre 5 Feb 12:50
    Elcca skrev 2019-02-05 12:42:03 följande:

    Har du testat med samma typ av test varje gång?

    Jag testar också regelbundet, då jag har svårt att ta till mig att jag faktiskt är gravid. Så inget att skämmas för! Vi är nog många som gör så.

    Jag testade med clearblue digital veckoindikator för 2 veckor sedan, en vecka senare testade jag igen och fick då lägre veckor på det testet. Kände precis som du, varför testade jag!?

    Jag håller alla tummar o tår att det inte indikerar på något utan att det är ett dåligt test!


    Ja jag tänker det att man är säkert inte själv i denna situation med att testa. Jag har använt de tunna rosa från Baby Plan. Hade kvar ett digitalt som jag tog den 26 januari vilket visade + 3. Vill inte hålla på och köpa massa nya tester heller det känns bara dumt. Man googlar och det står så olika att det kan vara tecken på missfall men även att det gått bra för vissa. Känns som 50/50.
Svar på tråden Bf September 2019