Inlägg från: norrsken91 |Visa alla inlägg
  • norrsken91

    Bf September 2019

    Jojjans skrev 2019-02-05 12:56:17 följande:

    För det första så hoppas jag verkligen att det inte betyder nåt att du fått ett svagare test. Ovissheten är nästan det värsta och jag tycker verkligen att du ska ringa din barnmorska!

    Men OM det nu är så att graviditeten avstannat och hormonnivåerna sjunker så kommer det med största sannolikhet komma ut av sig själv innan KUB. Vid MA så förstår ju inte kroppen att graviditeten avstannat utan man fortsätter få positiv test och symptom och magen växer. Men om hormonerna sjunker så kommer det sköta sig självt, eftersom hcg är avgörande för att kroppen ska fortsätta behålla graviditeten såhär tidigt.


    Ja det känns inte så hoppfullt. Ska ringa henne imorgon då hon inte går att nå just nu. Känns så bisarrt när jag var där på inskrivning igår.. men då visste jag ju inget om detta :( Återkommer med hur allt går. Tack för era svar!
  • norrsken91
    Februari16 skrev 2019-02-06 20:11:05 följande:

    Tack! Ja det är häftigt och otroligt omtumlande

    Är i vecka 7+2 idag och såå svullen om magen! Är det nån annan som också redan är rund??


    Jag är 7+1 men också extremt svullen. Vet somsagt att det är för tidigt att det ska vara fostret, är tarmarna som lever lajf nu, efter frukost och lunch är jag extremt rund resterande del av dagen. Smal i vanliga fall så börjar redan bli svårt att dölja på jobbet...
  • norrsken91

    Hur ställer ni er till värktabletter under graviditet? Googlat en del och man ska ju verkligen vara superkass för att ta en. Har fått hemsk huvudvärk under eftermiddagen, varje gång jag anstränger mig känns det som att huvudet ska sprängas. Vill försöka kämpa emot att inte ta tablett, glömde rådfråga BM om detta. Men det finns ju många med barn sedan tidigare här inne. Vad säger ni?

  • norrsken91

    Jag mådde som mest illa några få dagar V.7 sen har det lugnat ner sig totalt. Vissa dagar tänker jag som många andra här inne, inga tydliga symptom är jag verkligen gravid? Det enda jag känner är mest ont i brösten då jag alltid sover på mage och hunger. Har försökt låta bli att tänka på det och bara acceptera nuläget att det är omöjligt att veta vad som sker i kroppen. Bara att hoppas på det bästa. Om två veckor har vi vårt svar, då ska vi göra NIPT test. Får göra ultraljudet och blodprovet samma dag, 14 dagar bör gå fort men det känns så långt bort.

  • norrsken91
    Jojjans skrev 2019-02-14 08:37:21 följande:

    Nu kommer det lite positiva nyheter för att väga upp allt ledsamt... vi är precis klara på tidigt vul och DET FANNS ETT LITET HJÄRTA SOM SLOG! blev så lättad att jag började gråta - en reaktion som tidigare gånger kommit vid plusset men jag antar att jag hållt inne glädjen tills nu.

    8+1 enligt både mina beräkningar och vul, så nu är risken betydligt mindre att nåt går fel.

    Världens finaste alla-hjärtans-dag-present <3


    Stort grattis till er, måste kännas fantastiskt! Njut
  • norrsken91

    Är det någon av er som märkt av tandvärk, mer som ilningar. Aldrig haft problem med det tidigare men nu il/värker det som tusan i övre tandraden. Tänkte om någon mer stött på samma sak?

  • norrsken91
    Satsumas92 skrev 2019-02-17 10:39:45 följande:

    Hej på er! Var ett tag sedan jag skrev, men har verkligen varit i en trötthetsdimma.

    Har varit på två ultraljud hittills, ett tidigt (v. 9) och ett inför NIPT-test (v. 11). Vad den rörde sig ???? Vi fick svar på NIPT efter bara tre dagar (brukar ta 7-10 dagar) - allt såg bra ut och vi bestämde även att ta reda på om det är en pojke eller flicka - och vi väntar en liten pojke. Går in i v. 12 idag och BF är fortfarande satt på 7 september.

    Hur går det för er alla? Är det någon mer som gjort NIPT?


    Grattis till er! :) Vi väntar på NIPT den 27 feb. Då är vi i 10+1. Ska göra ultraljud och ta blodprov samma dag då vi har en bra bit att åka för närmsta NIPT stället. Nervöst inför ultraljudet.. Vill få det bekräftat att det är ett litet liv där inne. Skönt att svaren kom så fort för er. Fick ni välja hur ni ville ha era provsvar eller var det förbestämt? Tänker då om det var muntligt, e-mail eller vanlig hederlig post! Vårt blodprov skickas inom Sverige det känns skönt.
  • norrsken91

    1. Vilken vecka är du i, och enligt vilka beräkningar? - V.9 (8+5) Har dock en känsla att jag ligger någon dag före..

    2. Barn sen tidigare? - Nej

    3. Tidigare graviditeter som inte gått vägen? - Nej

    4. Antal försök för att få till denna graviditet? - 4:e försöket

    5. Hur berättade du för din partner? - På en strand under vår bröllopsresa

    6. Vilka andra har du berättat för hittills? - Våra föräldrar samt syskon

    7. Cravings? - K-special med mjölk och sylt haha

    8. Krämpor? - Hungrig 24/7, trött och under senaste veckan har humöret framträtt rejält. Svårt att sova på mage med ömmande bröst.

    9. "Känning" om visst kön? - Ingen känsla ännu, fick dock en ?It?s a sign? upplevelse under vår resa på att det skulle vara en tjej. Vi får se efter NIPT!

    10. Det är tidigt, men har ni funderat på namn? - Killnamn har vi bestämt vi har svårare att enas om tjej

  • norrsken91

    Har nu varit på vårt första ultraljud, 10+1 men blev beräknad till 10+3. Det var en liten krabat där inne med fina hjärtljud. Även tagit NIPT som ska skickas till lab i södra Sverige.

    Vill poängtera att jag tidigare i graviditeten skrev om mina svaga teststickor, de gjorde mig så nervös men det behöver alltså inte betyda något dåligt alla gånger! :) Lycka till alla härinne.

  • norrsken91
    Tigerkvinna skrev 2019-02-28 09:11:44 följande:

    Du är inte orolig att göra både KUB och NIPT. Tänker om du skulle få konflikterande svar? Vilken vecka gjorde du NIPT i? Ska göra mitt i v.11+2 men är lite orolig att det är lite tidigt och att det finns en risk för, för lite DNA från fostret..:/


    Jag gjorde NIPT i 10+3 enligt ultraljudet och barnmorskan sa det är inga problem. Väntar på provsvaren men oroar mig inte för att det ska va för lite DNA. Då får man bara ta om! Du behöver inte oroa dig :)
Svar på tråden Bf September 2019