Inlägg från: Tigerkvinna |Visa alla inlägg
  • Tigerkvinna

    Bf September 2019

    Anonym (Bebbe igen..) skrev 2019-03-16 11:18:34 följande:

    Är det bara jag som är knasigt nyfiken på bebisens kön? Vill få en bild av den lilla/lille..kunna hitta på namn..leta fram kläder..veta vilka jag ska spara o vilka som kan slussas vidare..! :)

    Har ni hört talas om the nub theory? Vad är era erfarenheter av den? :) Som jag förstår vetenskapligt och inte avfärdat som Ramzi , skallformen, bakingsodartestet, rödkålstestet m.m

    La upp ul bilder från kub i flera av dessa grupper i förra graviditeten och de flesta sa pojke trots mina dåliga bilder ..vilket det oxå blev! :)

    Den här gången är bilderna tydligen ännu sämre att se på..men de 4 personer som vågat sig på att gissa tror alla ev tjej! Får se! ;)

    Jag har aldrig fått så sent rul som nu! 2dgr innan v 21! :( Brukar vanligtvis få rul i v 19 ca! Ringde o bad dom tidigare lägga pga av oro då jag inte kännt lika tydliga rörelser som förut..men icke! :( Hon ville inte göra det tidigare än så för att kunna se bra! :( Va fn! :( En månads väntan till känns evig..


    Hah nej vi vill också veta kön. Vi ska ju göra NIPT på tisdag så får väl veta inom två veckor =) Är sådär praktiskt lagd att jag vill shoppa pojkgrejjer till pojke och vice versa. Så för mig skulle det inte gå att inte veta kön haha


    Sen för oss spelar det ingen roll vad det blir vi är lika glada för båda. Vi vill bara veta för shopping =) 


    Ser nästan fram emot att få komma till RUL och svara med att vi vet redan kön om dom frågar oss om vi vill veta. Känns inte som ett jätte vanligt svar. XD

  • Tigerkvinna

    Trimester 2 Hej och hå! Nu har även jag kommit förbi trimester 1 och gick in i v.13 idag. Är nog den som ligger sist i gruppen med BF, vi har ju egentligen BF 5 oktober, men då jag ska snittas så kommer det bli någonstans mellan 23-30/9 och har kikat in i oktober gruppen några gånger. Där är man istället väldigt långt fram och har ingen att bolla tankar med, då dom bara diskuterar bokning utav KUB och inskrivning än så länge :P

    I början på veckan var vi på ultraljud och fick se en bebis som mådde bra. Väldigt lugn det här ultraljudet låg och små vände sig bara. Tog även blodprov för NIPT så nu väntar vi med spänning på provsvaret från Karolinska. Har vi tur så kommer det denna veckan, annars får vi vänta en vecka till. 


    Vi förväntar oss dock att få tillbaka ett normalsvar då bebis hade både näsben och smal nackspalt på runt 1mm vilket är en indikation på att det inte är en trisomi bebis. Får ju även veta kön med NIPT, har hitills inte haft någon känning alls om vad det kan vara. Så ska bli spännande att se vad som gömmer sig där inne.   


     


     

  • Tigerkvinna
    Jojjans skrev 2019-03-24 07:53:25 följande:
    Så skönt strakt såg bra ut! Och jag är så avundsjuk på alla er som gör nipt och då säkert får veta kön, är sååå nyfiken :)

    Angående trimestern så undrar jag varför alla sidor osv säger olika? I min app preglife så räknar dom andra trimestern från vecka 15...
    Vi betalar för NIPT själva, då vi värderar ett säkrare svar för dom tusenlapparna än en sannolikhet som man får gratis. Att få ro i sinnet är så värt dom pengarna, för jag vet att jag inte hade fått ro med KUB, hade tänkt men tänk om dom mätte snett, tänk om man hamnar i gruppen där man skulle haft en annan siffra osv osv.Så att NIPT är 99.9% säkert för negativa svar ger mig mycket mer ro. 

    Jag vet inte. Jag har också sett att preglife börjar vid vecka 15. Men preggers och preggo har nu från 13. Och 1177 samt obstretiska böcker för sjuksköterskor säger att trimester två börjar i v.13 när 12 fullgågna veckor är avklarade. Så jag litar mer på den oficiella infon från vården. 
  • Tigerkvinna
    Anonym (chockad!) skrev 2019-03-23 22:22:08 följande:

    Inväntar kallelse till rul. Hur långt innan besöket fick ni den?


    Vi fick den i handen av vår BM på andra inskrivningsbesöket. Har tid precis i början på maj. 
  • Tigerkvinna
    September89 skrev 2019-03-24 15:59:02 följande:

    Hur tänker ni kring att äta rosa kött? Jag har oxfilé i frysen som jag är sååå sugen på men vill ju inte äta den helt genomstekt. Vad jag förstår är det toxoplasma som kan finnas i oxfilé men den dör ju vid frysning, kan jah alltså äta köttet rosa då när det varit fryst i två veckor? Eller kan listeria finnas i oxfilé också? Har googlat så mycket att jag är snurrig nu haha.


    När det kommer till nöt så tolkar jag det som fritt fram. Eftersom det på livsmedelsverkets hemsida står : Ät inte rått kött. Genomstek köttfärs, fågel, lamm, gris och vilt

    Så rosa nöt är ju inte rå, och står inte på genomstekningslistan förutom nötfärs då eftersom det står köttfärs generellt. 
  • Tigerkvinna

    Nu har vi nått en ny milstolpe. Halva v.13 nu så dels förbi värsta risken för missfall. Och vi fick vårt NIPT svar. Vi väntar en frisk liten flicka =) 


    Känns mer på riktigt nu när vi fått en liten bit information om vad som gömmer sig därinne. 

  • Tigerkvinna
    September89 skrev 2019-03-27 13:18:28 följande:
    Härligt med fint resultat av nipt! Och grattis till flickan! :)

    Ja kändes riktigt bra att bebisen iallafall inte har några trisomier. Finns ju väldigt mycket annat men man kan ju inte oroa sig och testa för allt. Vi valde ju exemeplvis bort det stora NIPT paketet att titta på deletioner. Kändes tryggt att bara få veta de största felen liksom. 


    Också så kul att få veta könet såhär tidigt. För oss har det inte spelat någon roll vilket kön, mer än att vi är praktiska och vill kunna shoppa så nu blir det till att shoppa hårband och lite söta tjejklänningar =) Så glada för våran lilla tjej. 

  • Tigerkvinna
    Daphodil skrev 2019-03-27 17:07:03 följande:

    Börjat känna som små nervryck nere i magen. En del av mig vill tro att det är fostret, men troligtvis känner jag bara efter extra mycket. Är bara i v 14.

    Ni som börjat känna, när kom första misstänkta rörelsen?


    Jag hade en period förra veckan när magen ryckte. Typ som när ett öga eller armmuskel ryckte trodde först men shit är det fosterrörelser. Men sen insåg jag att det var musklerna speciellt när jag såg enbart muskellagret och inte livmodern eller fostret rycka på ultraljudet haha


    Dock så försvann det denna veckan

  • Tigerkvinna
    Mickaela_med_ck skrev 2019-03-28 06:56:09 följande:

    När har alla RUL? Jag har den 15 April, är då I v 20+3. Känns inte det lite sent? Eller är det bara Jag som är otålig kanske..


    Har RUL 7 maj i 18+4 =) Lyckades få det flyttat skulle först ha haft i 21+2 vilket kändes extremt sent...
  • Tigerkvinna
    September89 skrev 2019-03-28 12:40:56 följande:
    Eller hur! Nu börjar vi bli gravida på allvar här haha!
    Känns som man börjat bli lite mer gravid på allvar när man liksom kommit förbi den första fosterdiagnostiken. Tror de flesta här i gruppen nu är väl färdiga med KUB/NIPT och vet om att det finns en växande bebis där inne =) 
  • Tigerkvinna
    sandaler88 skrev 2019-03-28 09:30:34 följande:

    Hej :) Hoppas ingen har något emot att jag hoppar in här. Är egentligen beräknad till slutet på augusti, men kan lika gärna bli i september. Men (hoppas ingen i augustitråden läser här) den gruppen händer det inte så mycket i, inte så många som är så aktiva som ni är :) Är inne och läser här ofta iallafall. Jag är nu i 18+4 och har precis gjort RUL där allt såg bra ut! 


    Jag är en sladdis åt andra hållet ska egentligen ha precis i början på oktober men tycker den tråden är lite inaktiv och där är dom flesta som är med inte så lågnt gågna så känner mig rätt utanför där. Dom har precis börjat boka  KUB och några få har tid om nån vecka eller två medans jag är färdig med den första fosterdiagnostiken :P
  • Tigerkvinna
    Daphodil skrev 2019-03-28 20:27:01 följande:
    Ja, jag har skrivit det förut, men jag häpnas fortfarande över att man förväntas vänta halva graviditeten innan man får något bevis. Märkligt.
    Ja alltså helt sjukt. Nu blev det mycket ultraljud för oss pågrund utav hyperemiasis så att bebis växer bra. Gjorde ett privat i v.6, sen blev det ett i v.8, v11, och ett för NIPT i v.12 sen får vi ett i v.16 och sen har vi RUL i v.19
  • Tigerkvinna
    Jojjans skrev 2019-03-29 06:58:47 följande:
    6 maj, är då 19+5. Såååå lång tid kvar känns det som!
    Känns ju dock som vi är ett gäng somhar RUL den veckan. Vi får peppa varandra att härda ut tills dess ;)
  • Tigerkvinna

    Längesedan jag skrev något här. Men tiden går och vår lilla tjej växer som hon ska. Är nu på 18+3 så snart halvtid. RUL har vi hunnit gå på allt såg bra ut, inget konstigt. Hon är superaktiv i magen känt henne nästintill dagligen sen v.17 och har känt henne sen v.16 trots att jag är förstföderska. Utanpå magen har det synts sen v.17½ när hon rör på sig och sambon har också fått känna hennes buffar =) 


    Eftersom RUL gick bra så har vi handlat en del såsom säng och skötbord. Har även beställt vagnen och babyskydd nu. 


    Mitt illamående har äntligen lagt sig, la sig ungefär i v.17 så att jag har kunnat börja äta. Kan dock fortfarande trigga illamåendet om jag går i en mataffär där det är mycket syn och luktintryck från mat. Är fortfarande extremt känslig i luktsinnet där mat lukt kan trigga illamåendet, men inga kräkningar i alla fall. Så äntligen har ja kommit in i en del av graviditeten där jag mår ganska bra =) 

Svar på tråden Bf September 2019