Inlägg från: Anonym (E) |Visa alla inlägg
  • Anonym (E)

    Bf September 2019

    Elcca skrev 2019-06-03 10:06:29 följande:

    Någon mer som har ont i sina händer/fötter? Jag har senaste veckorna fått ont, speciellt på morgonen när jag vaknad för att sedan bli liiiite bättre under dagen. Men är molande värk.

    Har läst att man kan få ont pga hormoner och även när man lägger på sig vätska.


    Jag har sjukt ont i mina fötter och vader, men enbart när jag sitter still.. Får aldrig kramp som många pratar om, utan mer värk.. ingen aning vad man kan göra åt det dock tyvärr..  
  • Anonym (E)

    Hej alla i gruppen.

    Känns så häftigt att det snart är dags, håller på och fixar här hemma och började bädda vagn och sängen. 

    Men min fråga är hur gör ni med kudde/täcke? 
    Jag har köpt en sån pandakudde, som just nu ligger i vagnen.
    men vad ska man ha i spjälsängen? (Vi har bestämt att försöka få henne att sova i hennes sängen bredvid oss) sen vet man aldrig hur det blir. Men vi utgår därifrån.  Hade ni någon kudde? vilken i så fall? Hört att man i så fall ska ha en platt, kollade på en från Rätt start. Men tyckte inte den var så himla platt? Men den kanske räknas som platt? 

    Andra tips på vad/hur ni har bäddat åt era barn i spjälsäng/vagn? 

  • Anonym (E)

    Jag behöver verkligen hjälp! Vår tjej är lite mer än 3 veckor nu, och helt ärligt känns allt upp & ned.. känns inte som jag förstår henne alls, hinner inte med ett skit hemma.. hon sover inte sä mycket på dagarna..bara vissa dagar.. vissa har massa knep osv. Jag kommer inte på något knep alls för att få henne lugn/sova osv.. räddar bara upp allt för studen.. är det någon mer som känner sig så här vilsen/otillräcklig/ noll rutin? :(

  • Anonym (E)

    Vår lilla tjej är 4 veckor, har en fråga! Senaste dagarna har hon börjar skrika mellan gångerna hon äter. Hon är bara nöjd när hon får äta.. vilket är typ en gång k timmen mellan typ 16-20 ... och möjligtvis att hon somnar om vi går ut och går med henne och hon får fortsätta sova i vagnen.. då har det ibland till och med gått 3 timmar. Men sen är det bara gråt emellan ?måltiderna?. Elller det är mer gallskrik typ.. någon som har det liknade?

  • Anonym (E)
    September89 skrev 2019-09-23 19:58:37 följande:

    Min är också drygt 4 veckor och vill äta nästan konstant på kvällarna och är ofta mer missnöjd på kvällen utom just när hon äter. Verkar ganska vanligt! och i takt med att de får mer uppfattning om omvärlden tänker jag att det också är naturligt med mer bearbetningsgråt på kvällarna då de tar in fler intryck under dagen.


    Anonym (chockad!) skrev 2019-09-23 19:27:08 följande:

    Min 3 v är mestadels missnöjd kvällstid! Tyvärr...trist som tusan när man själv börjar bli trött också.

    Hon äter också mer kvällstid. Rätt vanligt tror jag att de äter glesare dagtid och så på kvällen blir det ätarspurt. 


    Okej, då kanske det bara är att gilla läget. Börjar bli lite orolig att hon har ont i magen.. var på BVC på läkarbesök när de är 4 veckor då sa läkaren att hon hade ganska mycket luft i magen..
  • Anonym (E)

    Hej alla!

    Roligt att många har fått sina små bebisar nu, min lilla tjej är snart 5 veckor. Jag har lite funderingar, kanske jättekonstiga funderingar.. men är så ny på allt det här. Men vill börja ta mig ut lite, har mest suttit hemma. Måste försöka börja våga amma offentligt. Men säg ex att ta sig in till stan eller någon galleria. Är era bebisar nöjda med att ligga i vagnen då? Tänker om man vill vara borta några timmar. Då kommer ju iaf knte min tjej sova hela tiden. Hur gör ni andra? Har ni med bärsele också och varvar vagn/bärsele/amma? Eller är ni bara borta kortare stunder så bebisen sover tiden ni är borta? är så rädd att hon ska börja gallskrika och jag inte vet vad jag ska göra.

  • Anonym (E)

    Intressant att läsa om rutiner och så, det vi försöker med är att runt 19-20 ta henne till sovrummet & släcka ned och göra kväll. Funkar ok. Men senaste veckan så vaknar hon runt 04 för mat men sen kommer hon aldrig ner i varv är liksom orolig. Äter typ en gång i timmen/varannan timme och sover dåligt fram tills 08 när vi går upp, oftast vaknar hon vid 07 men försöker ligga kvar till 08 i hop om att det senare ska bli en rutin.. blir jobbigt då jag knappt hinner somna om mellan 04-08.. men som sagt jag får inte alls till några rutiner :/

  • Anonym (E)
    Anonym (chockad!) skrev 2019-10-07 21:11:03 följande:

    Idag har jag och lillan spenderat 5 timmar på akuten. Hon har senaste veckan inte kunnat bajsa av egen maskin utan man har fått hjälpa henne att trycka ut det. Ändå har hon bara bajsat en gång på en vecka (okej om man bara ammar men inte med bara ersättning...) rejält ont i magen, mer och mer skrikig, sover inte på nätterna, uppspänd mage, äter mindre och mindre osv.

    Ringde BVC idag om laxering (hon får redan olja och laktulos i större mängd än vad BVC rekommenderar) och jag har bytt och testat olika ersättningar. 

    De rådde oss att åka till akuten eftersom hon är så liten. Väl där inne så konstaterades det att hon troligtvis lider av mjölkproteinallergi. Så fick utskrivet en mjölkfri ersättning. Så nu får vi se vad som händer. 


    Här har vi en till tjej som är mjölkproteinallergiker förmodligen.. fick veta det för 3 dagar sedan. Men jag helammar. Så provar nu att äta helt mjölkfritt.. funkar ändå okej då min lillasyster är det så fått mycket tips av henne :)
  • Anonym (E)

    Hej allihopa!

    Ser att ni börjar prata sömn. Jag är väldigt nyfiken på hur ni andra har det med sömnen. Min tjejkompis var gär med sin 3 månaders bebis och hon reagerade på att vår dotter somnade så tidigt på kvällen.

    Vi har väl inte direkt gjort något. Men sa från blrjan att klockan 20 ska vi visa henne att det är kväll. Alltså dra ner och inte prata en massa. Men det haf blivit lite tidigare så det brukar bli runt 19-19.30 nu för tiden. Så hon somnar alltså för natten då.

    Min tjejkompis säger att hennes son somnar runt 22-23 och sover för natten sen..

    Nu har inte situationen kommit att vi varit borta från hemmet någon gång runt den tiden.. men tänker hur det skulle bli då? Eftersom vi fått in en typ av rutin som funkar, att vi aldrig kommer kunna vara borta senare än till typ 19.. känns väldigt tråkigt. Men är samtidigt orolig över att inte få rutiner.. och känns väldigt segt att vi aldrig ska kunna vara hemifrån senare än till 19 typ! Finns det något sätt att jag kan dryga ut på hennes läggtid till typ 20-21.. eller är det dumt att börja ändra?

  • Anonym (E)

    Anledningen till att det blivit tidigare är för att hon helt enkelt blir jätteledsen runt 19.. då vill hon äta sen sova för natten.. känns tråkigt när folk vill komma hit också. Att efter 19 så sover vår bebis för natten och det är inte någon idé för någon att komma hit.. skönt på ett sätt för oss för vi får kvällarna för oss själva. Men blir lite orolig när vi väl ska åka bort/iväg och isåfall måste vara hemma runt 18-19 för att hon inte ska grina en massa.. men vet inte vad vi ska göra åt saken. Spelar ingen roll om hon sover mindre på dagen.. hon sover för övrig väldigt bra under dagen, den cirka 2 långa sovpass på 1,5-2 timmar och oftast någon/några kortare pass.. har provat hålla henne vaken mer under dagen. Men det hjälper inte.

Svar på tråden Bf September 2019