Inlägg från: Anonym (E) |Visa alla inlägg
  • Anonym (E)

    Bf September 2019

    Anonym (chockad!) skrev 2019-10-15 20:59:30 följande:

    Ingen konstig läggtid men det får ju inte begränsa en. Varför kan ni inte ha gäster efter kl 19? Natta och så kan ni fortsätta umgås.

    Är ni borta så lär henne somna i vagn eller i famnen så löser det sig även om ni är bortbjudna. :)


    Jo såklart vi kan ha gäster efter klockan 19. Men de gästerna som kommer nu vill ofta träffa bebisen, mer så jag menade.

    Ja det är sant med vagnen, ibland gör man det krångligare än vad det behöver vara :)
  • Anonym (E)
    Anonym (Trean) skrev 2019-10-15 18:39:31 följande:

    När ni ska bort kan ni ta med vagnen och lägga henne där att sova. Våra två större barn när de var små sov alltid i vagnen när vi var borta på kvällen. Funkar hur bra som helst. Men ni måste självklart vänja henne att somna i vagnen. Det är bra att ha rutiner men ni måste ju ha ett liv också. Sen är ju 19 inte alls konstig läggtid. Många barn är kvällströtta och vill sova tidigt. Bra för Er som kan få egen tid. Vår son som är 3 veckor nu somnar också 19 vissa kvällar men jag försöker styra så han somnar ca 20.30 så jag själv kan sova några timmar innan första matning.


    Ja det är sant, hon kan absolut sova i vagn! Har bara inte tänkt på det. Gör det nog krångligare för mig än vad det är!

    Precis, hennes första sovpass brukar ofta bli 3-4 timmar! Hade varit så skönt att få dem timmarnas sömn.. men inte så roligt att lägga sig kl 19... sen efter första matningen vaknar hon typ varannan timme.. därför hade det varit skönt som du säger att få henne att somna runt 21-22 kanske så man kan sova några timmar innan hon ska ha mat. Hur försöker du styra honom? Min tjej blir sååå ledsen och på dåligt humör på kvällen om hon int

    e får somna vid 19-20..
  • Anonym (E)
    Anonym (chockad!) skrev 2019-10-15 21:31:31 följande:

    Går det inte att få henne att sova ett kortare pass vid 19 tiden? För att sedan kunna lägga henne för natten vid 21 tiden?

    Bästa är att träna dom på att somna på olika ställen "in case of emergancy" för då kan man söva dom var man än är :)


    Hon är verkligen helt deckad efter hon ätit vid 19.. någon gång ibland somnar hon inte direkt när hon äter vid 19.. men ska prova hålla henne vaken någon kväll.. men känns så elakt när hon verkligen är trött.. och känns så dumt att typ väcka henne efter en kort stund när hon sover så bra :/
  • Anonym (E)

    Hej!

    Jag undrar en sak, om ni är ute och går med era bebisar i vagnen. Kan de vakna då och ligga kvar vakna i vagnen och vara nöjda?

    Vår tjej på 8 veckor skriker lite grann när man lägger ner henne i vagnen men så fort man börjar rulla vagnen så somnar hon, nästan direkt annars inom loppet av 5-10 min. Men sen när hon vaknar oavsett om det går 30 min eller 1,5 h så börjar hon gråta och vill upp. Är alla bebisar så? Eller kan era ligga kvar i vagnen och vara vakna?

  • Anonym (E)

    Nu har jag en annan fråga, vet inte alls vad det är med min dotter.. hon somnar för natten vid 20-21 sover då fram till 01 ungefär, vill då ha mat. Somnar om direkt. Sen vaknar hon igen mellan kl 03-04 för mat, men sen.. då kommer hon aldrig riktigt till ro.. utan ligger och gnyr och vänder sig en massa. Sen vaknar hon en gång i timmen och börjar gråta. Hon får då mat, ammar henne, eftersom hon är ledsen. Men hon äter i kanske 3-4 min sen somnar hon. Sover i kanske 20-30 min sen börjar hon gny igen. Försöker stoppa in nappen. Ibland somnar hon till lite bättre men ibland vrider hon bara på sig.. så mellan ca 04-07.30 håller hon på såhär. Vid 0730 vaknar hon och är pigg, då tar hennes pappa henne och byter blöja och så. Men hon kan utan problem hålla sig utan mat fram till kl 09-10 sen.. och då brukar hon äta sista gången väldigt lite vid halv 6 ungefär.. finns det något jag kan göra så hon istället äter en gång ordentligt mellan 4-7 så hon får de 3 timmarnas somna mer ordentliga.. kanske blev ett krångligt inlägg nu.. men hoppas ni hänger med!

  • Anonym (E)
    Anonym (chockad!) skrev 2019-11-02 18:51:58 följande:

    När lägger ni era små för natten?

    Har de några rutiner än under dagen?


    Vår dotter orkar inte längre än till cirka 19! idag blev det till och med 18.30.. har försökt få henne att sova senare men det går inte. Hon är trött då helt enkelt. Dagarna har vi noll rutiner, kämpar med att få henne att sova korta stunder men det funkar sällan tyvärr. Kan bli så avundsjuk på dem som säger att deras bebisar sover ett långpass på dagen i cirka 2-3 h.. det händer inte här tyvärr.. hur långt går det mellan måltiderna? Känns som min dotter äter konstant på dagarna, går aldrig mer än Max 2 timmar.. ibland en gång i timmen, hade varit skönt att få någon mer timme emellan ibland.
  • Anonym (E)
    September89 skrev 2019-11-20 15:59:17 följande:

    Hej! Nu har det varit tyst i tråden ett tag. Hur går det för er alla?

    Min flicka blir 3 månader imorgon. Idag har hon varit på Bvc och fått vaccin. Passade på att väga och mäta också såklart, hon är nu 58 cm och drygt 5100 gram :)

    Känns även till sättet att hon är större, sträcker sig efter saker, mer humör och är väldigt med på allt :)


    Här går det lite upp och ner. Har oerhört svårt att få dottern att somna på dagarna. De här mysiga att bebisen somnar på bröstet framför tvn finns inte hos oss tyvärr. Måste tvinga henne att somna liggandes i vagnen eller när jag ammar henne, lättast att få henne att sova är rulla vagn ute eller i bilen. Idag har jo. Sovit 20 min på förmiddagen och 40 min nu på eftermiddagen.. börjar bli smått desperat, hinner inte med någonting här hemma eller med mig själv.. hur gör ni för att få bebisen att sova på dagarna!?

    Dottern är nu 3 månader exakt idag. Ska till BVC imorgon för vaccin.
  • Anonym (E)
    Anonym (chockad!) skrev 2019-11-20 21:05:23 följande:

    Klart det säkert kommer ändras många ggr om, men hon har haft en lång fm sömn hela tiden, sedan hon föddes. Det som har ändrats är att i början kunde hon sova den vart som helst och sedan var jag tvungen att GÅ när hon sov så fick gå 2-3 timmar och då kunde hon sova kanske ytterligare en timme till men sedan har jag "tränat" henne på att jag bara kan ställa ut vagnen och så sover hon oftast nu. Ibland går jag en sväng och sedan sover hon vidare men försöker passa på att vila nu också eller hinna göra lite annat medan hon sover! :) 

     

    I det stora hela har hon haft liknande sovmönster men nätterna har blivit mkt bättre med åldern eller med att magen blivit bättre vet jag inte men tror mest på det sistanämnda då hon sov bra i början på nätterna också...


    Men hur gör du om du exempelvis ska iväg och göra något på förmiddagen? Säg att du ska iväg med bilen och handla, sover hon bara vidare trots att du bär in och ut med henne.? Jag skulle vilja försöka få in någon rutin där min dotter sover ett längre pass på dagen men har verkligen ingen aning hur man ska göra eller få ihop det när dagarna ser så olika ut?
  • Anonym (E)

    Hur vet ni om bebisen är hungrig när den vaknar på natten? Igår vaknade hon och gnällde, provade nappen och vagga lite, funkade inte, då testade jag bara att ta upp och vagga i famnen en stund då somnade hon, så blir helt förvirrad när jag ska amma henne eller när hon vaknar V andra anledningar??

  • Anonym (E)

    Hej!

    Hur rullar allt på med era små?

    En fråga, hur gör ni med sömnen för era bebisar på dagarna? Styr bebisen det helt själv eller försöker ni få in något sovpass medvetet för bebisen? Alltså lägger hen ner när den verkar trött eller går ut och går med vagnen? Eller får det bli lite som det blir? Är vi iväg och gör en massa saker kan vår dotter sova ganska mycket i bilen, i vagnen osv.. men är vi bara hemma somnar hon väldigt sällan av sig själv?

    Skulle gärna höra hur ni tänker kring sömnen på dagen?

  • Anonym (E)

    Hej allihopa. Börjar bli lite desperat, att få vår bebis att somna på dagarna är nästan omöjligt.. det enda som funkar är att gå ut och gå med vagnen. Alltså ute. Inne funkar inte. Hon gallskriker bara.. i famnen vägrar hon också somna, känns så hemskt att en sån liten bebis inte vill somna i ena famn.. men hon gallskriker och trycker huvudet bakåt.. :( vill bara att hon ska känna trygghet och att vi finns där och hade varit mysigt att få henne att somna i vår famn ibland.. bärsele har vi testat och det funkar ibland.. men vill gärna ha andra tips och råd. Hur får ni era bebisar att somna på dagarna?

  • Anonym (E)

    Jag igen som skrev inlägget ovan. Testade att ha henne i selen idag när hon skulle sova, jag märker när hon börjar bli trött och försökte då gunga henne lite när hon låg i selen, hon började gråta/gnälla. Men absolut inte gallskrik, vrider och vänder på huvudet men tillslut fick jag henne att somna i selen. Jag är verkligen emot allt det här med att skrika sig till söms och att de tillslut vet att ingen kommer ändå trots att jag skriker. Men när jag har henne i sele eller exempelvis ligger bredvid henne i sängen och guppar på rumpan eller har henne i famnen, gör det något att hon gråter då? (Förstå mig rätt) känner hon ändå sig ?övergiven?, jag ligger/finns ju verkligen alldeles intill eller har henne på bröstet. Så hon är ju aldrig själv. Hänger ni med på hur jag tänker? Är det ?farligt? att hon gråter om jag verkligen är precis intill henne tills hon somnar? För tar jag upp henne över axeln slutar hon gråta.. men vet ju att det är trött hon är och därför hon gråter. Sorry för rörigt inlägg men hoppas ni hänger med i mina Tankar.. behöver lite tips och råd

  • Anonym (E)

    Hej allihopa! Varit borta ett tag här ifrån!

    Kul att se hur det går för alla, här rullar allt på. Hon växer så det knackar!

    Nätterna fungerar bra för oss. Hon somnar runt 20 och vaknar vid 08. Äter 2-3 grr per natt och somnar om direkt. Däremot dagarna, hur får ni seriöst era barn att sova? Vagnen funkar ibland men kan inte alltid gå ut med den då vi bor krångligt med trappar osv. men testade igår att se hur länge hon orkade hålla igång. Hon var vaken i 5h, sen tvingade jag henne att sova..

    har kollat på det där sovschemat på rulla vagn. Där står det att bebisar som är 5 mån oftast sover 4 grr per dag och typ 3-4 h.. finns inte en chans att Min dotter sover så mycket eller ofta.. hur gör ni andra? Det här börjar bli sjukt jobbigt..

  • Anonym (E)

    Hej gänget! Kul att höra lite ifrån er. Jag har en fundering.

    Dels på grund av Corona-tiderna och sen att jag är en ganska introvert person så umgås inte varken jag eller min dotter med så många andra och inte andra mammor & barn. Dels är min dotter till och från ?ganska gnällig? plus att hon ibland när man håller henne typ slår/klappar ganska hårt mot ansiktet och greppar tag hårt i ansiktet och de få gånger hon träffat andra barn är hon väldigt framfusig och går på ganska hårt, så det andra barnet börjar gråta.... jag försöker säga ifrån ?nej? men känner ju att hon inte riktigt förstår. Nu har jag fått höra ett flertal gånger att detta beror på att hon inte får träffa andra barn och att vi inte umgås med så mycket andra och att det och att gnället beror på att hon är understimulerad. Dock tror jag inte hon är understimulerad, vi leker alltid på golvet med henne och hon sitter sällan i någon stol/babysitter. Utan det är lek väldigt ofta. Jag börjar bli lite orolig. Dels pga av hennes ?aggressiva? beteende men också att hon inte får träffa andra barn i hennes ålder.. hur viktigt är det att en 10 månaders får umgås med andra bebisar? Och hur ska/kan man säga ifrån till en sån liten?

  • Anonym (E)
    September89 skrev 2020-05-20 22:51:57 följande:

    Det där med klappa/slå/dra i ansiktet har alla mina tre barn gjort och minns även att mina småsyskon gjorde så. Tror inte det handlar om att de är aggressiva utan att de vill känna, dra och testa och är för små för att förstå att det gör ont.

    Vad jag vet så säger forskningen att man har behov av att umgås med andra barn i samma ålder kontinuerligt från att man är 3 år, det är ju därför alla barn har rätt till 15 timmar allmän förskola per vecka från tre års ålder.

    Jag är ju ingen expert på något vis men tycker inte att det låter som något alls att oroa sig för. Folk tycker så mycket, man behöver inte alltid lyssna så mycket på allt det där tyckandet :)


    Tack för dina lugnande ord :) jag har liksom inte känt av att vi varit tvungna att umgås med andra barn tidigare, därav ingen öppna förskola sen innan. Det är först nu när hon är mer aktiv jag funderat på det, men nu är mycket inställt och mycket är ute på barnvagnspromenader och då känner jag lite att det kan vara faktiskt. Men skönt att höra att det är fler bebisar som drar/slår/klappar i ansiktet. Det var som jag misstänkte, men man funderar alltid ett extra varv när man får höra saker tyvärr...
Svar på tråden Bf September 2019