Inlägg från: Anonym (chockad!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (chockad!)

    Bf September 2019

    Elcca skrev 2019-06-03 12:53:43 följande:

    Ska du inte ringa in och rådfråga redan idag? Det hade jag nog velat göra, om det är så att dom vill titta till dig tidigare.


    Pratade med min kompis som jobbar som bm på förlossningen. Än ingen fara så avvaktar. Har tid i morgon bitti.

    Börjar dock undra om detta kommer fortsätta eller om bebisen planerar att komma tidigare! Har inte fått snittdatum än...
  • Anonym (chockad!)
    Solrosvind skrev 2019-06-03 18:58:35 följande:

    Oj åh jobbigt att vara orolig, hoppas att du får bra och lugnande hjälp på spex mvc. Vilken vecka är du i nu? Har du möjlighet att vila mycket/sjukskriva dig? Förlåt om du redan skrivit det, lite svårt att minnas vem som skrivit vad ibland.


    Jag är i v 26 (25+2) i morgon.

    Jag är redan sjukskriven för foglossningar så behöver inte jobba. Däremot 2 barn sedan tidigare men försöker ta det lugnt men inte min bästa gren i livet haha
  • Anonym (chockad!)

    Jaha då var det bara ett par timmar kvar så får jag se bebisen igen :) Hoppas allt ser bra ut. 


    I går var hon extremt lugn!! Hon brukar vara otroligt hetsig i magen haha så blev faktiskt lite orolig. Buffade ordentligt på magen i går kväll/natt och då fick jag lite gensvar men inte som vanligt men nu på morgonen är det lite mer fart igen. Så blir skönt att få kolla av att allt ser bra ut!


    Jag undrar lite över detta med vikten. Jag har ju två barn sedan tidigare. Då gick jag upp ca 13-14 kg med båda. Jag gick upp det mesta i början om jag inte missminner mig. Efter v 31 gick jag nog bara upp nåt enstaka kilo, men totalt sätt blev det ju ändå en bra viktuppgång.


    MÅSTE man gå upp i vikt? Växer barnet ändå om man INTE gör det? Jag har inte gått upp nåt enligt vågen på MVC och enligt min våg kanske 1-1,5 kg...
    Bör man vara orolig?? Någon som vet? Jag äter som vanligt och kan inte äta så mkt mer än jag gör för det tar stopp. Det sägs ju också att man inte ska äta för 2... någon som vet nåt om detta?

  • Anonym (chockad!)
    Anonym (Trean) skrev 2019-06-04 08:25:38 följande:
    Inget vetenskapligt svar men jag tror inte man behöver gå upp i vikt under graviditeten. Har läst om tjejer som har varit kraftigt överviktiga och satts på diet under graviditeten för att de inte ska öka i vikt så mycket då en kraftig övervikt kan komplicera både graviditeten. De jag har läst om har inte gått upp mer än 1-2 kg under sin graviditet. Känner även två som gick ner- den ena 13 kg och den andra 5 kg pga kräkningar-hyperemesis. Och de har fina barn.

    Ämnesomsättningen kan ändras genom åren och det är väl det som gör att du inte lyckas gå upp.

    Köp Mitt Val gravid vitaminer så du säkerställer att du har tillräckligt med vitaminer och mineraler i kroppen.

    Jag är ju normalviktig eller t o m till det mindre slaget. Jag vet att om man är överviktig så ska man inte gå upp så mkt, t o m kanske gå ner i vikt. Men får väl höra med dom nästa gång jag är där om inget hänt. 


    Jag börjar ju bli äldre så känns som om jag skulle gå upp MER nu haha haha


    Jag äter vitaminer så tror jag klarar mig bra på det sättet :)

  • Anonym (chockad!)
    Etta skrev 2019-06-04 16:25:28 följande:

    Lycka till idag, hoppas allt ser bra ut!


    Det såg likadant ut som i torsdags så ingen försämring. De tror det ska hålla sig så framöver också. Så det är bra.
  • Anonym (chockad!)

    Fasen denna graviditet är fasen inte min bästa.

    Ramlade och landade rätt på magen utan att ta emot mig. Fy fan vad ont!!!!

    Ringde in. Skulle avvakta...

  • Anonym (chockad!)

    Ja det var verkligen en duns från 1.5 m rätt ner i asfalten utan att ta emot mig. Hemska magvärkar, typ förlossningsvärkar direkt efteråt.

    Var på spec mvc. Såg bra ut men har rejält ont i rygg, knän, mage och hans nu.

    Klantig som jag är haha

  • Anonym (chockad!)

    Gick in i v 27 idag. 


    Har fortfarande sviter efter fallet i onsdags men börjar lägga sig. Det känns mer och mer som om jag kan njuta av graviditeten och brorsorna ser fram emot ett småsyskon och längtar. Är sjukskriven för foglossningar och kommer vara det, antingen till BF eller så får jag havandeskapspenning så jag går inte heller tillbaka mer till jobbet.


    magen har äntligen börjat växa lite...eller äntligen, inte så skönt när man ska göra saker men skönt för då vet man att bebisen växer.


    Vi har köpt typ allt begagnat av de stora sakerna; säng, bilstol, skötbord, babynest, babysitter, bärsjal


    Vi har handlat lite kläder men vill inte ha för mkt innan. Lite småsaker till att shoppa bara. Var på Ullared i veckan.


    Det vi behöver handla nu av "måste" saker är badbalja och vagn...det andra kan vi ta som det kommer.


    Kommer inte vara hemma på typ hela sommaren så när vi kommer hem igen är det bara ca 3-4 v kvar innan bebisen kommer och då börjar träningar, skola mm så då vill jag inte behöva greja med sånt.

  • Anonym (chockad!)
    Anonym (Orolig och stressad) skrev 2019-06-10 07:19:37 följande:

    Vi har köpt det mesta. Har lite små saker kvar. Igår var vi och köpte spjälsängen. När vi väl hade betalat och satt oss i bilen så kom paniken. Tänk om bebisen inte lever längre eller inte överlever. Hjälpte inte heller att det har varit väldigt lugnt i magen igår kväll och nu på morgonen. Usch den här oron är hemsk.


    När jag var inne på kontroll i helgen så sa läkaren på förlossningen som märkte att jag var orolig att. NU är den tiden som barnet kan måtta bäst sparkar men det är bara nån vecka kvar sedan kommer det bara vara mest små buffar för det blir så himla trångt....jag är ju i v 27 nu. Så du kanske kommit över det där stadiet när de kan sparka hårt?


    Det kändes skönt att veta det eftersom att man så lätt oroar sig.


    Dessutom sa hon att bebisen oftare har lugnare perioder nu och att deras "dygnsrytm" ändras titt som tätt nu så att man inte alltid kan lita på det man känt senaste veckorna!

  • Anonym (chockad!)

    Vi kommer vara hemma i 2 v till sedan åker vi till vår sommarstuga. Det gör att vi inte kommer vara hemma igen (ordentligt) förrän första veckan i augusti och jag är beräknad till mitten av september men eftersom jag ska snittas räknar jag med i början av september...


    Vilket gör att vi bara kommer ha ca 1 månad på oss sedan när vi kommer hem. Med mina foglossningar redan nu så misstänker jag att jag inte kommer vara allt för pigg då. Skolan börjar också vilket gör att jag kommer ha fullt upp så jag och mannen bestämde att vi skulle försöka ha allt fixat nu innan vi åker iväg, i alla fall de stora sakerna.


    Så ikväll har vi beställt vagnen och lite andra saker som fattades. Nu är det bara saker till bebisen som blöjor, tvättlappar, salvor, några klädesplagg, saker till mig efter förlossningen, bröstpump, amningsnapp osv kvar men det kan man ju köpa vartsomhelst typ så det gör jag i sommar tänkte jag!


    Kul att ha allt färdigt snart!

Svar på tråden Bf September 2019