Inlägg från: Jojjans |Visa alla inlägg
  • Jojjans

    Bf September 2019

    Anonym (chockad!) skrev 2019-04-29 19:01:11 följande:

    Blev heltidssjukskriven maj ut. Känns bra men samtidigt tråkigt för behöver lite pengar och stimulans men får vara klok nu när jag har så mkt omkring mig. Antagligen kommer jag inte jobba mer innan bebisen kommer nu ???? men vi får se. Tar en vecka i taget.

    I morgon ska vi på läkarbesök med min man också. Hoppas vi får goda nyheter där så vi kan slappna av.

    Känner bebisen flera ggr per dag nu och det känns tryggt. Nästan lite hela tiden mer eller mindre. Kanske en vilfing till? Haha


    Jag förstår att det känns jobbigt rent ekonomiskt men försök tänka att du behöver det här, och jag tycker det låter som helt rätt bedömning av läkaren med tanke på hur du beskrivit din situation och sittning mående. Du förtjänar verkligen lite lugn och fokus på dig själv just nu, försök ta vara på det och hoppas du kan koppla bort det ekonomiska. Det är ju bara en kort period i livet.
  • Jojjans
    Anonym (chockad!) skrev 2019-04-30 08:11:02 följande:

    Tack. Ja det är dags att tänka lite på mig och bebisen. Inte min starka sida.

    Snart ska vi iväg till sjukhuset med maken och hoppas på bra besked så allt kanske kan lugna sig lite grann för oss!

     

    Gällande detta med vikten så är jag så kluven. Är sjukt less på samhällets normer med att man ska vara så jäkla smal hela tiden (är själv åt det smala hållet men har nog inte det i mig naturligt utan jag har tidigare haft ätstörningar och känner att det sitter i än i dag).

    Jag önskade att man bara kunde njuta av livet och att vara gravid är ju som sagt en väldigt kort period av livet. Önskvärt vore ju om man bara kunde landa i det och känna sig nöjd och njuta oavsett vikt osv.


    Hoppas du landar i din nya tillvaro och kan böja njuta av ledigheten, och att ni såklart får bra besked idag!

    Jag känner samma sak som dig angående vikten. Har haft ätstörning och tycker att hela samhällets viktfixering och bantningshysteri är helt ätstörd i sig. Nu har jag inte gått upp så mycket än (1-2 kilo när jag tittade för några veckor sen), så kanske lättare för mig att inte fokusera på det av den anledningen.

    Men jag är väldigt mån om att inte ge mig själv restriktioner angående kosten, jag äter det jag är sugen på. Att jag mår bra och trivs med tillvaron är såå mycket viktigare för mig än att undvika några extra kilon och gå runt med dåligt samvete och ångest över min kropp.
  • Jojjans
    Anonym (chockad!) skrev 2019-04-30 13:15:13 följande:

    Kul för alla som är på RUL och allt ser bra ut! GRATTIS till er!! Vet själv vilket lugn det ger!

    Jag själv har varit iväg på sjukhuset också men då med mannen som visade sig vara frisk igen!! :) Så skönt för oss också och vi kan börja tänka på bebisen nu, vilket varit typ omöjligt innan! Så sakta tillbaka till vardagen och verkligheten igen! :) 


    Vilken lättnad, vad skönt!! Hoppas han snart slipper vara sjukskriven då så blir det kanske ännu lättare för dig att njuta av din egen lediga tid.
  • Jojjans
    norrsken91 skrev 2019-04-30 14:53:25 följande:

    Nu har jag varit på RUL. Wow vad fantastiskt det är och vilken lättnad att få se en liten sprattelmaja. Svårt att ta in. Blev flyttad 2 dagar tidigare än beräknat vilket kändes som plus i kanten även om de är ynka dagar man pratar om.

    Trevlig valborg alla!


    Vad härligt att allt såg bra ut, vilken lättnad!! Jag väntar på mitt RUL på måndag, längtar sååå mycket men antar att även nervositeten kommer bli starkare när vi närmar oss. Även om det lugnar att jag känner bebisen flera gånger varje dag.
  • Jojjans
    Anonym (E) skrev 2019-05-01 16:30:18 följande:

    Trevlig första maj :)

    Hur har ni gjort med gravidförsäkring? Vet inte alls, försöker läsa på lite men tycker det är svårt. Men är mest inne på antingen Folksam eller trygg-hansa. någon som har erfarenhet/åsikter kring dessa två? :)


    Vi har valt moderna försäkringar, då det är den enda försäkring som ger garanti på barnförsäkring utan läkarintyg. Om barnet skulle födas sjukt eller prematur kan det annars bli svårt att få barnförsäkring. Såg också till att betala den innan RUL så att försäkringen täcker saker som kan dyka upp på RUL.
  • Jojjans
    Anonym (chockad!) skrev 2019-05-01 21:33:47 följande:

    Känner ni bebisen många ggr varje dag eller kan det gå dagar emellan?

    Om ni känt bebisen varje dag flera dagar i rad, kan det plötsligt bli lugnt då igen?


    Jag undrar samma.

    Har varit så glad att jag börjat känna bebisen varje dag, flera gånger om dagen, sen en vecka tillbaka. Det har varit en sån trygghet. Men igår när jag gick in i vecka 20 (och dessutom var ledig och låg hemma hela dagen) så har jag knappt känt den alls. Bara nån enstaka svag buff som jag inte ens hann bli säker på om det var bebisen innan det slutade.

    Jag försöker intala mig att det är normalt och kan komma och gå lite. Att även bebisen har vildare och lugnare dagar. Men blir väldigt orolig. Har RUL på måndag vilket jag är orolig för, så tror jag lättare jagar upp mig.
  • Jojjans
    Etta skrev 2019-05-02 07:59:59 följande:

    Jag är i v 19 och har känt då och då de senaste två veckorna, aldrig varje dag men ett par dagar i rad och sen ingenting på typ tre dagar för att sen känna igen. Men läste i någon app att från v 25 ska man känna bebisen varje dag så vi har ju några veckor kvar! Jag har RUL om en vecka så oroar mig också!


    Solrosvind skrev 2019-05-02 10:10:05 följande:

    Hej! Jag har känt bebisen varje dag och mycket men vissa dagar (typ två gånger) har jag känt den betydligt mindre och blivit rejält orolig. Jag tror att det då berott på att jag varit uppsvälld om magen och att jag varit mycket mer på språng hela dagen vilket gör det svårare att känna plus att bebisen ju blir lugnare för den vaggar till sömns. Den är ofta mer aktiv när man är stilla ju.

    Men min barnmorska sa även sist att innan vecka (tror hon sa 23 men kan ha hört fel, för på 1177 står det 24) så är den så liten att sparkar IN i kroppen ofta inte känns. Så först efter det behöver man börja vara mer uppmärksam på att den är lika pigg som den brukar.

    Läste någon stans att man kan lägga sig ner på sidan och försöka räkna så man känner 10 rörelse inom en timme, och om man inte känner det så kan man göra det ytterligare en timme. Kan ju stilla oron, men har också läst att det alltid är bra att ringa in om man blir orolig, att ta det på allvar.


    Det låter ju lugnande att ni båda upplevt lugnare dagar i magen. Det jag reagerade på var ju att jag själv tog det väldigt lugnt igår och bebisen ändå var lugn. Men direkt när jag skrivit inlägget imorse så kom en lång rad med sparkar på samma plats, pågick i nån minut, och sen jag kom till jobbet har jag kännt den ytterligare några gånger. Så nu känner jag mig betydligt lugnare och tänker att både jag och bebisen hade en trött vilodag igår ;)
  • Jojjans
    Elcca skrev 2019-05-02 14:32:39 följande:

    Var hos bm och hade vårt RUL idag! Allt såg perfekt ut och all oro jag haft innan var helt i onödan! <3 kändes så skönt att få det bekräftat och kunna släppa oron, ett tag till. Den lär väl komma krypandes snart igen!


    Åå vad underbart att höra! Försök hålla kvar vid den känslan så länge du kan <3
  • Jojjans
    Anonym (chockad!) skrev 2019-05-02 14:02:07 följande:

    Jag har börjat känna "spjärningar" upp mot revbenen. Alltså i höjd med naveln men ända ut mot revbenen i den höjden...om ni förstår vad jag menar haha

    Kan det vara bebisen som typ sparkar åt sidan?!?


    Jag tycker också att jag känner väldigt mycket rörelser åt sidan åt alla håll. Men för mig beror det nog på att moderkakan ligger i framvägg och jag inte känner nåt på mitten, bara åt sidorna.

    Men jag upplever också att jag har en sparkig bebis, kände aldrig nåt fladder utan det var buffar/sparkar direkt från vecka 17-18 trots moderkaka i framvägg.
  • Jojjans
    Anonym (chockad!) skrev 2019-05-02 16:38:05 följande:

    Har också moderkakan i framvägg. Känner oftast längst ner eller nedåt sidorna. De rörelser som är mot revbenen är inte sparkar än utan mer liksom "buffar" eller att det spjärnar så man känner att det är nåt som inte "ska" vara där. Som det känns när den blivit större och typ "hamnar mellan revbenen" och kläms fast det inte gör lika ont nu, utan mer en "Känsla" bara....konstigt haha


    Vad speciellt, en riktig akrobat som är så långt upp och härjar redan ;)
Svar på tråden Bf September 2019