Inlägg från: Anonym (Hjälp) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hjälp)

    Ang faderskap va gäller ?Hjälp

    Mitt barn har pappa på pappret, alltså har han skrivit på faderskapet nu hävdar en annan att han är pappa till vårt barn vilket är omöjligt . Han hotar med advokater osv vad kan jag göra? Vad kan han göra ?

    Jag vet att han inte är pappan till 100 % men de går inte i den andras huvud han bara forsätter och forsätter .

  • Svar på tråden Ang faderskap va gäller ?Hjälp
  • Anonym (Hjälp)
    Anonym (Mili) skrev 2018-12-29 16:36:45 följande:

    Om du med säkerhet vet att han inte kan vara pappa så kan du vara helt lugn. Låt honom ödsla tid och pengar på detta. Skulle han mot all förmodan få igenom ett faderskapstest så lär det ju bara bevisa det du säger.


    Ja jag är helt säker men tycker de är jobbigt när han terroriserar mig
  • Anonym (Hjälp)
    Anonym (.) skrev 2018-12-29 17:37:20 följande:

    Kontaktar han dig personligen kan du skicka ett meddelande om att du vill att han slutar med det. Fortsätter han ändå så är det skäl till polisanmälan. Däremot har han rätt att försöka få igenom faderskapstest den formella vägen, men då behöver han inte ha direktkontakt med dig.


    Har skickat till han och bett han lämna mig ifred men han gör inte det
  • Anonym (Hjälp)
    Anonym (...) skrev 2018-12-29 16:52:22 följande:

    Är grejen att du varit otrogen med honom (Men inte under den tiden) och du inte vill att din kille ska få veta?


    Jag jag va otrogen då men är singel nu hade sex med han 2,5 - 3 månsder innan jag blev gravid
  • Anonym (Hjälp)
    Anonym (...) skrev 2018-12-29 16:48:31 följande:

    Har du haft sex med honom inom 2 mån före/efter då barnet blivit till. Om inte så kan han inte göra något. Har du det och han kontaktar familjerätten och säger det så kommer de kontakta dig. Då kan du säga att detta stämmer. Då blir det en utredning med dnatest.

    Om du säger att det inte stämmer så kan han få dra bevis till dem. Tror de på honom blir det utredning ändå. Annars inte eller om han inte har bevis.

    Men för att han ska lägga av, be att han köper ett faderskapstest så testar ni barnet. Då får han ju se hur det är.


    Hade sex med han 2,5- 3 månader innan jag blev gravid men i hans fantasi hade vi sex när jag blev gravid men då skulle jag ha varit gravid 1 år
  • Anonym (Hjälp)
    Anonym (.) skrev 2018-12-29 18:10:29 följande:

    Har du sparat ditt meddelande och de han skickat till dig efter det så kan du ta med dem till polisen och göra en anmälan. Och viktigast av allt är att du ignorerar honom. Ibland räcker det att det gått en liten tid utan svar för att människor som han ska ge upp. Och tror han verkligen att han är barnets far så får han väl försöka få till ett test bäst han vill. Du kommer kanske att behöva ställa upp på att svara på frågor från socialtjänsten och att de topsar dig och barnet för dna, men du behöver inte ha med killen att göra.


    Jag har tyvärr raderat allt
  • Anonym (Hjälp)
    Anonym (k) skrev 2018-12-29 21:23:04 följande:

    Han kan inte kräva faderskapstest.

    En utomstående man kan inte kräva faderskapstest. Just för att det finns en och annan galning som honom. Sällsynta ja, men de ska inte få ställa till besvär i familjer.

    Trist. men han kan som sagt inte göra något.


    Han påstår han har kontaktat advokat! Ja han är galen han har även alkoholproblem han är inte stabil någonstans .
  • Anonym (Hjälp)
    Anonym (k) skrev 2018-12-29 22:08:18 följande:

    Bra att du ger mig tillfälle att förtydliga: Ts, du ska naturligtvis förneka att du haft samlag med mannen.

    Och som du skriver; det måste finnas något bevis annars kommer han ingenvart.


    Under den perioden Har jag inte haft sex med han heller dom frågade om jag hade haft sex från december till februari med barnets pappa och de har jag men inte med denna mannen .
  • Anonym (Hjälp)
    Anonym (...) skrev 2018-12-29 21:56:29 följande:

    Nope. En bekant har varit med om liknande. Han kontaktade familjerätten (utan advokat men blir nog ännu lättare med) och de tog då kontakt med henne och hon fick komma på samtal hos dem. Där frågade de om hon haft sex med honom under en längre tidsperiod (typ 2 mån före/efter när barnet skulle blivit till). När det visade sig att det var så så blev det faderskapstest. Det enda de brydde sig om var om de legat mellan de datumen. Att det fanns en far på papperet eller att de aldrig varit sambo/gifta spelade ingen roll.

    Så det räcker att påstå att man legat om kvinnan erkänner att de legat.

    Om hon nekar så går det nog ändå igenom om han har bevis tex via sms eller liknande som tyder på att de haft en sexuell relation då.


    Under den perioden har jag inte haft sex med honom ens om han skulle vara pappa skulle jag ha varit gravid över 1 år
  • Anonym (Hjälp)
    Anonym (...) skrev 2018-12-29 22:26:18 följande:

    Tror du att han tror att han kan vara pappan eller varför gör han så här? Advokat är ju jättedyrt. Kan inte göra så här utan anledning oavsett vad det är.

    Säger du detta till FR (eller om du redan sagt det) så kommer han ingen vart utan bevis. Kan han ha ngt som antyder att ni legat en annan tid? Eller kunna förfalska bevis?

    Det värsta som kan hända är att ni måste dnatesta barnet. Varför skulle det vara hemskt om det inte kan vara hans barn? Är ju han som får skämmas när testet visar det.


    Nej han kan inte ha några bevis på att vi har legat då och det är omöjligt att han kan vara pappan . Jag och pappan har gemensamvårdnad vår relation är redan dålig och känns inte kul om en galning gör den ännu sämre med sina falska påståenden .
Svar på tråden Ang faderskap va gäller ?Hjälp