Inlägg från: KajsaLouise |Visa alla inlägg
  • KajsaLouise

    30+, följas åt på vägen till första barnet?

    Clemmentina skrev 2019-03-05 13:13:12 följande:

    Tempen har gått upp och ner lite men ligger fortfarande på drygt 36,6. Räknar inte med att den börjar gå ner förrän framåt helgen. Om FF satt ut ägglossningen korrekt är bim på fre/lör. Symptomen är nog lite mindre tydliga nu två dagar efter jag slutade med Provera. Mindre ömma bröstvårtor men lätt illamående på morgonen och lätt molvärk. :) Kommer nog testa på torsdag om inte tempen störtdyker innan dess.

    Usch låter inte alls kul med massa värk. Skönt att det känns bättre idag dock. När brukar din temp gå ner innan mens? Hoppas mensen kommer inom kort eller uteblir helt (av rätt anledning ).


    Ett litet förtydligande! Tempen störtdök inte förra månaden 2 dagar innan mens. Den sjönk till 36.5. Kom inte ner till dagens temp 36.18 förrän 3-4 dagar efter mensens första dag.... Min kropp är tokig ;)
    Geranium skrev 2019-03-05 16:25:57 följande:

    Har kommer en liten uppdatering fran mig. Ar nu pa BIM-6 och har sedan tva dagar en redig, molande kanska i livmodern som kommer och gar, samt illamaende igar och idag pa morgonen som lugnade ner sig efter nan halvtimma. Sedan igar har jag aven fatt torra (!?) brostvartor. Lite skorpiga/fnasiga liksom, vilket jag aldrig haft forut. Kan tillagga att de aven ommar lite sa som de kan gora innan mens.

    Nagon annan som rakat ut for liknande brostsymptom?


    Åh så spännande! Jag vill också ha symtom! ;) Mina bröst ömmar typ aldrig, varken i samband med äl eller mens. De kan dock "bli tyngre". Torra bröstvårtor har jag däremot haft många ggr. Det går o kommer på mig i perioder. Håller tummarna för dig att det är nått bra!
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-03-05 18:28:48 följande:

    Din kropp är inte tokig! Min gjorde likadant förra månaden. Samma dag som jag fick mensen gick den ner från 36,6 till 36,4. Den var nere på 36,1 först på cd3-4.

    Det är lite därför jag drar mig från att testa. Går den ner 0,2 grader eller mer på fre/lör så vet jag ju men vet inte om jag kommer att kunna hålla mig.


    Min kropp är ändå lite tokig tycker jag :) Men bra att veta att den kan göra som andras kroppar också. Gick o tränade ikväll, det brukar ju kicka igång mensen. Är trött på att vänta nu.

    Jag tror inte jag hade kunnat hålla mig från att testa om jag varit du med alla symtom, men jag förstår hur du tänker. Hoppas det går vägen!
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-03-05 22:12:54 följande:

    Skönt med träning! Hoppas det har positiv inverkan på mensen. :) Jag har rätt mycket mensvärk nu så det känns ju inte så bra. Har inte kommit iväg för att köpa ett testa tidigt så försöker hålla mig ett par dagar till förutsatt att mensen inte kommer då.


    Tråkigt om det är mensvärk! Men det kan ju vara växtvärk eller nått annat också. Det är inte över förrän mensen kommer!

    Du är verkligen duktig på att hålla dig! Jag hade aldrig lyckats om jag haft alla dina symtom, men jag har nått test hemma också. Det är klart svårare att låta bli då. Det är som när det finns choklad i skåpet... ;)
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-03-05 22:12:54 följande:

    Skönt med träning! Hoppas det har positiv inverkan på mensen. :) Jag har rätt mycket mensvärk nu så det känns ju inte så bra. Har inte kommit iväg för att köpa ett testa tidigt så försöker hålla mig ett par dagar till förutsatt att mensen inte kommer då.


    Tråkigt om det är mensvärk! Men det kan ju vara växtvärk eller nått annat också. Det är inte över förrän mensen kommer!

    Du är verkligen duktig på att hålla dig! Jag hade aldrig lyckats om jag haft alla dina symtom, men jag har nått test hemma också. Det är klart svårare att låta bli då. Det är som när det finns choklad i skåpet... ;)
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-03-06 16:58:02 följande:

    Haha, tack! Har fått så många negativa test det senaste åren så jag har blivit lite luttrad. Jag har ett vanligt test liggandes hemma men inget testa tidigt. Vill därför hålla mig så länge det går.

    I natt sov jag skitdåligt (vaknade varannan timme) så tempen var hög när jag tempade. Hoppas jag sover bättre i natt och får en mer tillförlitlig temp. Fortsatt mensvärk här idag, ömmande bröstvårtor och flytningar. Inget illamående. Allt detta kan lika gärna bero på att mensen är på gång. Hur går det för dig?


    Usch o fy! :/ Förstår dig!

    Å, härligt... Eller inte! ;) Jag sov också dåligt. Jag är övertygad om att det är tempningens fel. Sov inte alls såhär dåligt som jag gör nu före det att jag började med den. Jag tror att jag är stressad över att tempen ska bli rätt. Hoppas du får sova ordentligt i natt! Tja, alla symptom är ju tyvärr inte ovanliga vid både mens och graviditet... Men vi hoppas! Min mens kom idag. Eller ja, det har kommit blod på pappret iaf. Så nu är det definitivt över! Jag visste ju det redan, men det är ändå tufft. Min syrra är gravid med barn nr 3. Det barnet blev till på 1a försöket, och de andra 2 gick fort och lätt också. Hon skickar bilder på magen, ultraljud och klagar på diverse krämpor. Hon vill att jag ska tycka synd om henne. Det är ju min syster o jag älskar mina syskonbarn, men idag sa jag åt henne att bita ihop när hon gnällde över att vara kissnödig hela tiden. Det flög bara ur mig och kanske lät lite hårt. Idag var bara inte rätt dag för att få sympati från mig :P Jag kan inte tänka mig nått bättre än att få11 beklaga mig för alla graviditetskrämpor. Hon vet ju inte att vi försöker och jag känner mig dum för att jag helst inte vill se alla bilder mm, men men... Det blir kul med en ny bebis i familjen också såklart! Hepp, får nog ta en diskussion om ett eventuellt decemberbarn med sambon nu ;)
  • KajsaLouise
    Grumpycavat skrev 2019-03-06 20:27:25 följande:

    Åh nej, jag som höll tummarna extra hårt för dig. :( hoppas på bättre lycka nästa månad.

    Känner också igen mig, min syster fick sitt andra barn för 2 veckor sedan. Allt har gått så fort för dem, med endast 1-3månaders försök med båda. Även om jag är glad för deras skull, och jag älskar mina syskonbarn, så känns det ändå lite jobbigt och orättvist.


    Tack fina du för att du höll tummarna för mig! <3 Just nu tänker jag att det aldrig kommer gå. Funderar mest på hur livet skulle vara utan barn. Tankarna försvinner iväg, men hoppas också på att lyckan kommer! :) Nu håller vi tummarna för dig istället! Vi borde kanske ha en liten lista här inne så man kan ha koll på allas bim:ar?!

    Det känns väldigt orättvist ja! Man älskar ju dem små liven som om det vore ens egna, men det är fasen orättvist ändå! Och inte blir det bättre av att hon är yngre än mig :P
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-03-06 21:33:35 följande:

    Ja kanske är det tempningen som förstår nattsömnen men i mitt fall tror jag att det mest är mellan ägglossning och mens som jag sover oroligt. Om du har konstant dålig sömn kanske det är bättre att inte tempa!? :-/

    Åh vad trist att mensen kom även om du kände på dig att den skulle komma. :( Och jobbigt med din syster. Jag har ingen syster själv så kan inte relatera på samma sätt till det men har en del kompisar som blivit sådana när de blivit gravida.

    Hoppas du lyckas övertyga sambon om att försöka nu i mars! <3 Snart måste det ju vara eran tur.


    Det är inte lika illa mellan mens och äl, men jag överväger att sluta tempa. Kanske bör ha en vit månad med bebisplanering; inga tester! Det vore kanske bra för kropp och själ! :)

    Alltid trist! :/ Det är ju som mest tufft när det går så bra och enkelt för andra i sin omgivning.

    Hoppas på vår tur snart, tack! <3 Men först på dig nu! Heja på!
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-03-07 06:59:11 följande:

    Vit månad låter som en bra grej! :)

    Håller med om att det är tufft. I min närhet är det många som blivit gravida på första eller andra försöket. Men jag har också några vänner som fått kämpa.

    Sov lite bättre i natt men vaknade någon gång. Tempen visade 36,66. Men det blir inget test idag! Försöker hålla ut till på fredag eller lördag.


    God morgon! Bestämde mig för att inte tempa idag. Sov som en stock ;) Mensen är ju redan här, så nu bryr jag mig inte riktigt om tempen, kanske var därför jag sov så gott.

    Jag har någon vän som fått kämpa lite, men annars har mina vänner barn sen flera år tillbaka och de har aldrig sagt att de kämpat direkt. Jag räknar egentligen att det bara är en "riktig vän" kvar som inte har barn. Men hon är nog på väg också tänker jag, sen är det bara jag kvar.

    Härligt! Hoppet lever! Vänta med testet om det känns rätt, nu är det ju inte långt kvar! :)
  • KajsaLouise
    Grumpycavat skrev 2019-03-07 08:54:16 följande:

    Det kommer gå för er också, på ett eller annat sätt. 

    Hur länge har ni försökt?

    Ja, min är ju 3,5 år äldre än mig, så förstår om det känns extra jobbigt att din syster är yngre. 

    Tack för att du håller tummarna för mig. Bim är den 18 mars, så ännu är det lång tid kvar. Suck vad det är trist att vänta. 


    Hoppas du har rätt - tack! Vi har försökt sedan september. Inte så länge, men det känns som en evighet! Ni då?

    Det är bättre om den äldre systern får vara först ;) Har en till yngre syster... Det är väl bara en tidsfråga där också :P

    Mm, lång tid kvar och så segt! Men den som väntar på något gott... :)
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-03-07 16:32:49 följande:

    S

    De flesta av mina vänner har också redan barn så känner igen det där. :/ Idag är mensvärken i stort sett borta. Försvann din också strax innan mensen kom? Tack för att du är så peppande!


    Det är trist att man inte får barn i samma åldrar som sina vänner, tycker jag. De har mkt mer utbyte av varandra nu och styr upp lekdejter och så. Jag var redo när de skaffade sina ungar, men det var samtidigt inte helt hundra med min dåvarande sambo och så gick åren.

    Min mensvärk försvann aldrig helt, däremot blev den betydligt mildare dagen innan och samma dag som mensen kom. Men alla är olika! Att din värk försvunnit behöver inte betyda nått. Man måste peppa varandra! :)
Svar på tråden 30+, följas åt på vägen till första barnet?