Inlägg från: KajsaLouise |Visa alla inlägg
  • KajsaLouise

    30+, följas åt på vägen till första barnet?

    Längtar1984 skrev 2019-03-15 18:04:56 följande:

    Hmm man vill så gärna hoppas men samtidigt så är det ju inte långt över BIM. Blir nog test på söndag om inget händer...


    Hur går det för dig? Hoppas på positiva nyheter! :)
  • KajsaLouise
    Grumpycavat skrev 2019-03-16 10:59:45 följande:

    Rosa på pappret idag, 2 dagar innan Bim. Bara att invänta mensen. Chockad att min cykel bara är 26 dagar... ja man blir aldrig klok på detta. Bara att ta nya tag och hoppas på nästa månad.


    Å så trist! Vi satsar på april istället!
  • KajsaLouise
    Längtar1984 skrev 2019-03-17 13:20:12 följande:

    Går bra. Ingen mens än! Min sambo vill vänta med test några dagar till, blir kanske på onsdag. Eftersom jag gått över tiden både i november o januari.

    Känner ftf molvärk till och från plus andfåddheten och mkt mer yr än vanligt. Annars inga symptom.


    Okej, men åh så spännande ju! Verkligen imponerande att du kan stå emot att testa. Du får berätta sen hur det gick när du testat :) Tycker det låter som lagom många symptom ändå och mer "rätt" symptom! Andfådd är ju inget typiskt menssymptom liksom :) Lycka till nu!
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-03-18 21:13:27 följande:

    Hur går det för dig KajsaLouise? Närmar sig ägglossning? :)


    Hej! Ja enligt prognosen ska ägglossning ske torsdag eller fredag. Idag kom det blod på pappret, både färskt och brunt. Har haft så förut några dagar innan äl men det har varierat från månad till månad hur mkt det kommer. Är det dåligt att det blöder? Har läst att det kan hända. Men varför flera dagar innan? Undrar så vad som händer där inne! Ska till gyn på onsdag. Ser så fram emot det! Är det inte lite knäppt att jag längtar till att få hoppa upp i den där stolen och blotta allt med benen upp i luften? Haha! ;) Hur går det för dig? Hur mår du?
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-03-19 09:25:23 följande:

    Märkligt att det kom blod! Jag har fått en blödning men då har den kommit i samband med ägglossning. Du kan inte fått ägglossning tidigare den här månaden? Du får fråga gynekologen om det på onsdag. Perfekt tajming med besöket...då kan gynekolgen se om ägglossning är på gång! Jag såg också fram emot mitt senaste besök. Skönt det. Många fruktar ju gynekologbesök.

    Om jag får ägglossning cd14 är det på lördag men baserat på tidigare cykler borde den komma några dagar/någon vecka senare. Det vore toppen om det blir så då sambon är bortrest i helgen! Tänkte börja med ägglossningstest i dagarna. Rekommendationen är ju cd10 (vilket är idag) samtidigt vill jag vänta lite om det här är en lång cykel.


    Ja, det är konstigt och det har fortsatt idag, men inte lika mkt och det är mer (ursäkta detaljerna) slemmigt blod. Det är ju som äl-sekret, trådigt. Tror inte äl varit än men jag har inte varit så noga med tester den här gången. Men visst är det bra tajming! :) Jag vill ju ha hjälp, det är väl därför jag ser fram emot det :)

    Då hoppas vi på en senare ägglossning för dig! Låter klokt att köra ägglossningstester den här månaden! Det blir ju lite mindre gissning om tempen inte är så tydlig. För du tempar fortfarande eller? Jag hoppar det denna gången. Tänkte bara testa nån dag efter äl. Vilka ägglossningstester har du?
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-03-19 19:56:32 följande:

    Verkligen bra tajming! Du får berätta imorgon hur det gick och vad de tror. :)

    Jag tempat fortfarande även om jag inte riktigt tempat varje morgon såhär i början av cykeln. Har införskaffat Clearblue dubbel hormonindikator så det går ju att testa 10 dagar.


    Nu har jag varit hos gyn. Jag hade så många frågor men kände att läkaren var stressad och hon tyckte väl inte att mina frågor antingen var nått att hänga upp sig på eller nått som skulle hamna på hennes bord. Enligt henne visade undersökningen att slemhinnan såg ut som att äl hade passerat. Det fanns inga stora ägg på någon av sidorna. Jag har ju inte fått plus på testerna och tempade imorse. Fick då låg temp. Tog upp tempningen och sa att den har varierat och tyder på att äl kanske uteblir. Hon sa att det var en väldigt osäker metod som inte passade alla och tyckte jag skulle gå mer på äl-tester. Har jag redan haft äl denna månaden var nog kvaliteten på ägget rätt usel. Hon tyckte att jag kunde beställa tid för utredning i augusti nu redan i maj. Det är väl skönt att göra det iofs! Just nu känns inget så hoppfullt. Känns mer som att ägglossningarna jag har suger och att det inte bara är denna månaden det gäller.

    Det testet du använder är rätt roligt ändå! Hoppas på glada gubbar!
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-03-20 10:27:22 följande:

    Åh vad trist när de känns stressade och att hon inte fann några mogna äggblåsor! :/ Jag har också hört att temp-metoden inte är bra för alla. Visst skrev någon här i gruppen att de till och med avrådde från att använda det i Frankrike!?

    Det låter bra att ni bokar tid för utredning redan innan sommaren. Kommer ni göra den privat i så fall? En utredning kommer ju visa om det är något med problem dina ägg/ägglossningar. Kommer du fortsätta med Provera framöver?

    Ska börja med testerna imorgon! Känner av lite värk i vänster äggstock sedan igår så jag håller tummarna för att det beror på att ägglossning är på gång.


    Jag hoppas ju att jag bara missat det positiva testet, men jag vet inte. Jag hade ju räknat att äl skulle komma imorgon tidigast så jag har ju inte varit så noga med att testa tidigare. Jaja, det är ju som det är så. Men drömscenariot hade ju varit att hon såg ett fint stort ägg ;) Jo, jag har också läst det. För vissa funkar det kanon, men jag sover så dåligt om jag vet att jag ska testa så det blir mest negativt. Läkaren sa att jag fick välja om jag ville fortsätta m tabletterna eller inte. Jag tror jag gör det. Hela mitt liv har mensen strulat och jag har haft lååånga blödningar. Nu är det ju iaf ordning på det hela och det är rätt skönt. De skulle inte påverka en graviditet. Hon sa att jag heller inte behövde invänta positivt äl innan jag tar tabletterna, de skulle inte påverka äl. Det gyn där jag går är privat. Men jag vet inte... Ska fundera på det! Jag betalar gärna bara det går fort o lätt :)

    Låter ju som att ägglossning är på g då ja! :)
  • KajsaLouise
    FruW85 skrev 2019-03-20 10:32:00 följande:

    Det där med om temp-metoden är bra är ju väldigt individuellt =/ Följer man inte dom (rätt hysteriska) reglerna så visar det ju lätt fel. Följer man det så tycker jag däremot att det är väldigt mycket bättre än äl-test. Ett positivt test säger ju inte ATT du haft (eller ska ha) ägglossning, utan att kroppen gjort sig redo för att släppa ett ägg. Om det faktiskt släpps eller inte får man aldrig reda på =/ Det bästa är ju att kombinera båda. Då ser man om kroppen gör sig redo och får sedan bekräftat av temphöjningen att det faktiskt skett. OM man tempar helt rätt alltså.. 

    Men jag tycket det blir lite fel av en bm att säga sådär rakt av att äl-test är bättre, utan att förklara att dom faktiskt inte är helt tillförlitliga..


    Mm, jag vet. Jag hade helst av allt kombinerat båda metoderna men det funkar inte på mig. Jag sover så dåligt och vaknar flera ggr. Tror det är någon underliggande stress inför resultatet av tempningen. Men jag förstår ju att det är bra när det funkar! Jag vet att äl-test inte är tillförlitliga, men visst kunde hon informerat lite mer. Men som sagt, hon kändes så stressad. :/
  • KajsaLouise
    Ölandstoka skrev 2019-03-20 12:07:14 följande:

    Skönt att ha fått lite rådgivning även om hon var stressad. Ska ni boka tid för utredning nu?

    Angående tempning/äl-test så bekräftar tempen nästan varje månad att jag har äl, däremot har jag nästan aldrig ett positivt äl-test (handlar mer om att strecket blir lite starkare, men aldrig starkare än kontrollstrecket). Kör på det som fungerar för dig helt enkelt :)


    Alltid skönt att bli uppkollad :) Läkaren sa att vi kunde få en utredning efter sommaren, då har vi försökt lite drygt ett år. Men jag skulle boka tiden redan i maj! Så det gör vi nog. Ska prata med sambon först bara. Jag hade gärna gjort utredningen redan nu.

    Okej, ja vi är alla olika. Jag håller mig nog till mina äl-test, passar mig bäst även om det inte ger hela bilden. Jag får ha lite förtröstan till att äggen släpper någon gång iaf :)
  • KajsaLouise
    FruW85 skrev 2019-03-20 12:23:41 följande:

    Ja, fungerar inte sömnen så är det ju väldigt svårt och blir det ett stressmoment av det så är det ju verkligen inte värt att fortsätta försöka. Allt är ju enkelt när det fungerar :/

    Hoppas du känner att du ändå fick ut något av besöket, trots att hon kändes så stressad.


    Precis så! Jorå, lite fick jag ut av besöket också. Hade nog större förväntningar bara, så blev lite deppig. Men det går över! :)
Svar på tråden 30+, följas åt på vägen till första barnet?