Forum Familjehem - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vad ska man gör då man känner sig utanför i sin egen familj?

  Sön 13 jan 2019 13:27 Läst 0 gånger Totalt 18 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (mian) - Visa alla inlägg
 • Anonym (mian)
  Återställ
  Sön 13 jan 2019 13:27 #4

  Jag hade satsat på att ignorera och avdramatisera. Om du inte spelar med och faller in i jargongen så blir det dem som ser plumpa ut. 
  Ett annat alternativ är att du vänligt ber dem förklara sig om vad de menade. Och ge dig inte utan fortsätt ifrågasätta så att de måste förklarar sig och verkligen försvara den ställningen som de tog. De kommer antagligen säga att de bara skojade, men du kan ganska artigt visa att du inte såg det roliga i det.
  Sista alternativet är att du kör på samma jargong, fast du gör det värre. Inte särskilt smidigt för den sociala samvaron, dock. Tar du i riktigt ordentligt så kanske de lär sig en läxa och låter bli att göra det själv i fortsättningen.

 • Anonym (mian)
  Återställ
  Sön 13 jan 2019 16:48 #6
  Anonym (Hej) skrev 2019-01-13 16:30:48 följande:
  Tack för tipsen, gillar alternativen. Dock är jag för snäll så det sistnämnda hade mitt samvete inte klarat av, att vara värre själv. Men de andra alternativen ska jag försöka testa när jag får chansen.

  Men det är som ingrott för mig att skratta åt det dem säger och sedan må dåligt för mig själv. Mitt skratt kommer automatisk, fattar inte :(
  Det visar att du är en fin människa och att du inte vill sjunka till deras nivå. Det är enbart positivt. Försök att hitta ett sätt att bemöta dem på så att du kan se dig själv i spegeln och vara stolt över dig själv och ändå inte känna dig som en dörrmatta.

  Skratt kan vara en ofrivillig reflex och ett sätt att hantera en lite skrämmande eller obehaglig situation. 
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll