Forum Familjehem - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vad ska man gör då man känner sig utanför i sin egen familj?

  Sön 13 jan 2019 22:44 Läst 0 gånger Totalt 18 svar
  Visar endast inlägg av Tomelilla15 - Visa alla inlägg
 • Sön 13 jan 2019 22:44 #10

  Hur känner du för att skriva till dem? Alltså på riktigt ta dig tid att väga vilka ord du vill säga och skriva varsitt brev där du förklarar hur det känns och att du vill bli behandlad lika. Ibland är det lättare att ta till sig när man inte kan svara eller skämta bort direkt.

 • Mån 14 jan 2019 20:21 #18
  Anonym (Hej) skrev 2019-01-14 12:17:52 följande:

  Tack för ditt kloka och genomtänkta svar. Uppskattar det. Kanske är det lite så jag borde börja fundera också kring detta. Att kanske jag inte behöver bevisa mig för någon... men det är svårt. Speciellt de gånger som när jag tog dendär smörgåsen... jag blir riktigt arg inombords när jag tänker på det. Att hon täcks säga sådär till mig för att i nästa ögonblick ta en smörgås själv. Usch alltså.

  Lite avundsjuka kan säkert spela in ibland som du nämner. Inte för att jag har något att avundas men jag har nog faktiskt haft denhär minstingen rollen. Redan som barn fick jag örhängen mycket tidigare än systrarna t.ex. och mamma tog mycket hand om mig pengamässigt när jag var yngre och inte jobbade ännu utan skolade mig. Än idag ses jag nog som den lilla även om jag är vuxen, och visst, säkert därför jag inte får förtroende för de tror väl ännu att jag inte klarar o ta hand om mig själv och är hemma hos mamma och äter mat, mamma bjuder mig ofta över på mat.... (och jag dem ibland också)

  Jaa det blir ju alltid att jag slätar över iochmed mitt ommebtofrivilliga skratt som kommer när jag bli nedvärderad. Sedan mår jag dålig hemma istället när jag tänker på vad som blev sagt. Ska verkligen försöka säga ifrån direkt istället! Hoppas hoppas att jag börjar tänka på det direkt jag får det.

  Tack igen för dina tankar :)


  Du såg ju min kommentar ovan om brevet. Jag tycker du har tillräckligt i det här inlägget för att skriva till dina syskon. De säger saker till dig där de behandlar sig som ett barn fast du är vuxen, du får kommentarer som sårar vare sig det var menat så eller inte. Du klarar inte av att säga emot eller bemöta, kanske för att du alltid behandlats så. Du mår dåligt efter att ni träffats och du känner dig utanför familjen. Skriv att du är ledsen, att du inte känner att familjen är ett stöd som den skulle kunna vara och att du undrar om dom själva tycker att de har anledning att behandla dig som de gör. Har du gjort något som förtjänar detta?
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll