• Anonym (..)

    Har människor som jobbar som undersköterskor inga ambitioner?

    Människor som har mycket av personlighetsdraget "agreeableness" (som är svårt att översätta till svenska, men handlar om empati, tendensen att möta andra människor och vårda relationer) föredrar ofta den typen av arbeten. Det känns meningsfullt för dem. Andra typer av yrken passar personer där andra personlighetsdrag är mer framträdande.

  • Anonym (..)
    Anonym (typ) skrev 2019-02-07 16:05:16 följande:
    Fast de personlighetsdragen kan man också få utlopp genom andra yrken som även kräver utbildning. Men visst kan det vara så, att för en usk så räcker det att får vara vårdande och möta andra människor.

    Och många usk är sådan, men många är också bara usk av gammal vana eller brista på driv att förändra och har fastnat i bitterhet över att ha dåligt betalt, slita och vårda.
    Att man inte pluggat vidare kan ju ha att göra med en mängd olika faktorer förutom vilka ambitioner man har. Sjukdom, rädsla för skolmiljö, erfarenheter av att ha misslyckats i studier på lägre nivå, koncentrationssvårigheter, att leva i en miljö där högre utbildning är ovanligt, att få barn tidigt... och så vidare.
  • Anonym (..)
    Anonym (anonym) skrev 2019-02-07 16:33:10 följande:

    Med tanke på att 60% av befolkningen genom åren aldrig går på universitet så blir de självfallet kvar i yrken som inte kräver mer än gymnasiet. Har sällan hört frågeställningar om elektriker, byggnadsarbetare eller busschaufförer inte har mer ambitioner än att jobba med de gör så varför skulle man fundera över undersköterskor


    Förmodligen för att undersköterskor är lägre avlönade än de (flesta?) traditionellt manliga yrken som inte kräver högre utbildning.
Svar på tråden Har människor som jobbar som undersköterskor inga ambitioner?