• minnie768

    Letrozol - följas åt?

    okheei skrev 2019-11-04 17:57:53 följande:

    Detta känns iaf skönt för mig, letrozolen verkar ju funka :)


    Underbart!! :)
    Vad har du tagit för dos? Är det första cykeln med letrozol? (har inte hängt med så mycket i tråden) :P
    Mys med gubben nu!! ;) haha
  • minnie768
    okheei skrev 2019-11-05 16:40:26 följande:
    Ja precis, det är första cykeln, har gått på 1 tablett 2,5 mg dag 3-7 i cykeln :)

    Haha ja, nu är de massa mys som gäller för oss och sedan hoppas på de bästa :D
    Spännande! Samma som för mig då :D Fast jag är bara på cd 7... Gjorde du ultraljud nu innan äl?
    vinter2019 skrev 2019-11-05 22:20:04 följande:
    Vad är de för ägglossningstest ?????

    Det är clearblue advanced fertilitetsmonitor (har också en sån) Man fyller i data om sin cykel, när mensen kom osv. Sen säger den till när du ska ta äl-test och så indikerar den om det är låg, hög eller maximal LH-ökning. Kommer inte mensen som "beräknat" ber den dig att ta ett grav test. Googla så får du veta mer :)
  • minnie768
    okheei skrev 2019-11-04 17:57:53 följande:

    Detta känns iaf skönt för mig, letrozolen verkar ju funka :)


    När hade du ägglossning efter att du fick maximalt på monitorn?
    Jag får fortfarande bara hög men har en äggblåsa på 22 mm idag så läkaren tror på äl ikväll eller imorgon
  • minnie768
    okheei skrev 2019-11-11 14:32:51 följande:
    Läkaren trodde på ägglossning den 6e november, monitorn slog om till max på Måndagen den 4e november, så han hade troligen ganska rätt. Jag är inte säker på när äl skedde exakt faktiskt, kan ju ha skett redan den 5e.. vad vet jag :D dom billiga stickorna var iaf blanka i torsdags så en ägglossning bör ju ha skett :)
    Okej, huvudsaken är ju att det har varit en ägglossning och att man vet ungefär när den är :) 
  • minnie768
    okheei skrev 2019-11-11 20:00:19 följande:

    Ska lämna blodprov för att se så det verkligen har sketten ägglossning, order från läkaren :)


    Det är ju bra :) Jag fick tydlig äl nu ikväll, äntligen! Tror inte att jag har någon äl på egen hand, och har jag det är den väldigt dålig. Så nu håller vi tummarna! Ska också in och ta blodprov i nästa vecka.
  • minnie768
    Nilee84 skrev 2019-11-12 22:24:15 följande:
    Vad spännande, håller tummarna! Varför lämnar man blodprov, läkaren ser väl under VUL om ÄL skett?
    Tack :)
    För att kliniken vi är inskrivna hos erbjuder inte VUL, de erbjuder bara blodprov så jag gör det på kliniken. Då ser de om progesteronvärdena (bland annat) är höga, och på så sätt om ägglossning skett.
    Jag ville verkligen göra ett VUL så jag gjorde det på en annan klinik än den vi är inskrivna hos :) 
    Eftersom jag fortfarande är inskriven hos kliniken som bara erbjuder blodprov hade jag redan bokat in det, och de vet ju inte att jag gjort VUL på annan klinik.
  • minnie768
    Clemmentina skrev 2019-11-15 07:48:29 följande:

    Jag fick min mens igår/idag. Blir sjätte och förmodligen sista kuren för mig nu.

    Funderar på om jag ska räkna igår eller idag som cd1. Vad säger ni? Började få rosa på pappret igår kväll vid 9. Imorse när jag vaknade var det blod.


    Va tråkigt :( Blir det ivf för er sedan?
    Är ni uppsatta på väntelista/kö?
  • minnie768
    Clemmentina skrev 2019-11-15 13:11:53 följande:
    Ja precis! Remissen är inskickad och vi är i kö. Men det är rätt lång kötid i Västra Götalandsregionen så vi funderar på att söka oss privat istället.
    Väldigt lång kötid tyvärr :/ Uppåt 6-7 månader om inte ännu högre när jag frågade sist. Tillhör också VGR nämligen :/ 
    Vi är inte uppsatta ännu, hoppas bli det om nu mensen dyker upp om ett par veckor.
  • minnie768
    Clemmentina skrev 2019-11-16 07:50:36 följande:

    Usch ja, det är himla lång tid. Jag ska ringa om ett tag och kolla läget vad gäller kötiden. Vår remiss kom in för en månad sedan så vi borde bli kallade innan sommaren men jag är tveksam om de hinner påbörja behandling förrän efter sommaren. :/ Går vi privat (där vi även gjort utredningen) är det ingen kötid alls. Jag fyller 37 nästa år så känner att jag vill komma igång helst igår. ;) Hur många försök med Letrozol har du gjort? Hur tänker ni kring ivf?


    Åh, då är det nog precis så ni hinner bli kallade gissar jag.. hoppas ni hinner påbörja innan sommaruppehållet ! Det förstår jag verkligen!! Vet inte om de prioriterar de över 35? De kanske de inte gör?

    Jag är bara på första behandlingen nu, äl+7 nu men är ändå förväntansfull för har haft så mycket symptom på äl jag inte haft innan så hoppas verkligen!! Vi har egentligen inte pratar mycket om ivf här hemma, men har en dålig känsla, vill verkligen inte utan vill klara de hemma. Men mycket sannolikt att det ändrar efter några behandlingar Letrozol.. tar det sig inte blir de ju ivf.

    Hur känner ni?
  • minnie768
    Clemmentina skrev 2019-11-18 08:09:34 följande:
    Ingen aning om de prioriterar de som är över 35. Jag får ringa och kolla!

    Spännande med symptom. Har du fler nu? När ska du testa. :) Vi vill absolut testa ivf så snart det går. Hade stora förhoppningar på Letrozol. Jag har fått ägglossning varje månad men av någon anledning tar det sig inte. Jag ska ringa kliniken om ett tag och fråga om vi får fortsätta med Letrozol i väntan på ivf.
    Ring och kolla med dom! Säg också att ni kan komma med kort varsel ;)

    Jag är jätteglad för symptomen!! Jag har fått positiva äl test tidigare men aldrig känt av det så oavsett om det tar sig eller inte denna månaden känns det som att vi är en bra bit på väg så ska försöka se det positivt ändå :) Jag har sovit otroligt dåligt i helgen, har varit fullt upp så jag har inte hunnit känna efter. Men har känt nästan som molvärk på vänster sida sedan typ i fredags, vet inte om det kan vara för att äggblåsan satt på höger sida och vä sida reagerar i "efterhand" på letrozolen?! Ingen aning, vilda spekulationer haha. För OM det hade varit en grav på g, bör jag väl känna av det mer på hö sida, eller??
    Annars ingenting, hade ömma bröst i slutet på förra veckan men det har lugnat sig nu. På ett sätt vill jag vänta till bim den 26-27 nov men vet inte om jag kommer klara att hålla mig :P man är ju rätt trött på neg grav tester vid det här laget.. Känner jag mig själv rätt blir det nog ett test innan helgen :P

    Har en avbruten grav i bagaget 2013 och då kände jag ingenting förrän jag började må illa i v7 och grav upptäcktes så har inga stora förhoppningar på tidiga symtom.

    Fick du ägglossning även innan letrozolen? Hur länge har du ätit de nu? Har läst om förvånansvärt många som fått egen äl under uppehåll och att det tatt sig då, kanske kan vara idé att testa utan i ett par månader? Tar det sig inte kan ni ju börja med letrozolen igen i väntan på ivf? :)
Svar på tråden Letrozol - följas åt?