• minnie768

    Letrozol - följas åt?

    Lunne skrev 2019-12-03 11:27:50 följande:
    Jag får hoppas på det, så klagar inte direkt får jag erkänna :)
    Clemmentina skrev 2019-12-01 11:18:28 följande:
    Ja precis, det blir såklart efter jul! Här tror jag de flesta erbjuds tidigt ultraljud men vet inte om det är före kub eller ungefär samtidigt. Ett pluss nu i december vore världens bästa julklapp.


    Det  blev ett tidigt UL för mig trots allt :) Hade tid bokad för Letrozolkontroll idag och gick dit för att prata med läkaren om vad vi gör nu med redan skickad IVF-remiss o.s.v. Hon passade på att göra ett VUL när jag ändå var där och vi kunde tydligt se ett hjärta slå :D


    Hon mätte till 5+5, vilket är exakt vad min app visar (nu när jag förstått att vecka 6, dag 5 ska tolkas som 5+5 och inte 6+5 :') ), så det känns bra! Innan jag fick MA:t förra året så såg vi visserligen ett hjärta slå, men storleken var drygt två veckor mindre än vad som borde varit rimligt med tanke på ÄL.


    Jag fick också en ny tid om två veckor för att följa upp eftersom det gick som det gick sist, och efter det borde det bara vara drygt 3 veckor till KUB, så det känns bra att veta att jag i alla fall inte kommer behöva gå runt ovetande länge om något skulle gå fel :)

    Håller tummarna för att ni båda får plus i december! Vore så kul med fler sommarbarn här i tråden! :)


    Åh vilken underbar känsla det måste vara!! Va snällt av dem att du fick ha kvar din tid och att du fick ett VUL av kliniken! Hjärta Det är ju så de ska bemöta oss. Glad jag blir för din skull Lunne!! :) Och va skönt med en uppföljning till innan jul, då kan ni slappna av på ett annat sätt under helgerna sedan <3
    Kanske dumt att fråga, men du har det garanterat i bakhuvudet iaf, men hur långt gick du när du fick MA? :/ Ber om ursäkt om det är en opassande fråga!!

    Tack! Hoppas att vi har lika tur som ni hade att det var en spolning som behövdes :)

    Har du gjort någon spolning Clemmentina?
  • minnie768
    Lunne skrev 2019-12-03 14:33:23 följande:
    Helt ok fråga tycker jag, som du säger är det ju nåt jag tänker på oavsett. Sist upptäcktes MA:t i 8+6, och då hade allt sett bra ut 4 dagar tidigare... Denna gång hamnar 8+6 på julafton, så helt lugnt kommer det knappast kännas trots tidigt VUL, men bättre i alla fall :)
    Men då hade de tyckt att embyot var aningen litet vid tidigare vul?
    Hoppas verkligen att det är er tur nu, och att allt går bra hela vägen :) Har (*peppar peppar*) aldrig haft ett konstaterat varken MA eller MF så kan inte riktigt sätta mig in i oron mer än att jag kan föreställa mig hur det kan tänkas vara.
    Jag hoppas i alla fall att du kan finna något lugn i att allt kommer gå bra :)
  • minnie768
    Lunne skrev 2019-12-03 19:30:06 följande:
    Ja, precis, så det känns mer hoppfullt nu :) Det mest lugnande är nog dock just att veta att vi får kolla av en gång till innan KUB, då det var ren slump att det blev så sist och jag annars hade gått och trott att allt var bra i en månad till över jul... Jag är nog mest rädd för att inte veta om nåt går fel, så har tur med en läkare som insåg det innan jag ens så nåt och föreslog uppföljning :)
    Det förstår jag att det gör! :) Håll hårt i den läkare! ;)
    Clemmentina skrev 2019-12-03 22:36:01 följande:
    Ja det har jag! Tur att Lunne hade en bra erfarenhet av den. Min var inte så rolig :-/ spolningen i sig gick bra men inte att sätta katetern. Det tog en evighet...och var obehagligt! Hon sa att jag var en av hennes svåraste fall genom åren. Haha, men med det sagt så kommer det säkert gå bra för dig.
    Sätta kateter? Hua... Jaja, jag ska försöka att inte oroa mig, men klart att jag kommer vara lite nervös innan. Men det kommer säkert gå bra :)

    Hur var det för er efter spolningen? Alltså resten av samma dag? Hade ni ont eller var det typ som molvärk som bm sa när jag bokade tiden? Jag har hela den dagen planerad :s
  • minnie768
    Asplövet18 skrev 2019-12-04 13:54:05 följande:
    För min del gick det superbra att sätta kateter men spolningen gjorde ont. Som en jättestark mensvärkskramp, kändes lite som det var överfullt där inne. Läkaren sa att det verkade vara lite stopp men det löstes upp efter en stund.

    Gjorde lite ont i några timmar men inte värre en lite kraftigare mensvärk. Det kommer gå bra ska du se! 
    Ok tack, det ska nog bli bra. Man får hoppas att det ger resultat :) Det är ju rätt mycket man skulle gå med på för att öka chansen till en graviditet haha.
  • minnie768
    Asplövet18 skrev 2019-12-04 14:31:25 följande:
    Du har inget att oroa dig för tror jag <3

    Känner samma här, är så trött på att bli besviken för 30 gången i rad om det inte tagit sig nu... Känns så hopplöst, kan liksom inte tänka på någonting annat och det gör ju inte saken bättre precis. 
    Tack <3

    Förra månaden gick det ändå rätt bra eftersom jag svarade så bra på letron ända tills mensen kom det blev en riktig käftsmäll!! :( Denna månaden har jag ju spolningen som jag hoppas ger resultat. Så det händer ju ändå mycket, det gör ju det hela lite lättare även om det är tungt :/
  • minnie768
    Asplövet18 skrev 2019-12-04 15:46:31 följande:
    Vet precis hur det känns :( det är så orättvist ibland.
    Minst sagt... KRAM!! Nu ser vi fasen till att det tar sig denna månaden! <3 :) 
  • minnie768
    Clemmentina skrev 2019-12-04 18:27:47 följande:
    Jag blödde lite och fick en tablett med antibiotika. Kände av molvärk ungefär som mensvärk men hade inga problem att jobba efteråt eller så. :) Vilken dag har du spolningen inbokad?
    Den är inbokad tills tisdag i nästa vecka, den 10/12. Hoppas bara att allt ser bra ut, hoppas nästan att det är tvärstopp i de där "röret" så att det är därför det inte tar sig, haha.
    Anonym (Li) skrev 2019-12-04 20:51:15 följande:
    Själva spolningen gick bra men att sätta kateten eller vad det va gjorde ont och jag var väldig öm o hade ont efteråt men det kan vara för att jag inte har så hög smärttröskel när det gäller gyn mm. Jag kunde inte jobba efteråt men sen har jag hört att många andra har kunnat göra det. Det kommer gå bra o hoppas på ett pluss nu efter spolning har hört att många har plussat efter :)
    Det är nog väldigt inviduellt, som allt annat. Försöker tänka på att det kommer göra ont där och då men att det inte blir värre än lite molvärk sedan. Bättre att jag förväntar mig att det kommer göra ont, då blir jag positivt överraskad om det inte gör det, haha. Tack! Det hoppas vi verkligen på :)
    Lunne skrev 2019-12-04 21:54:22 följande:
    Jag kände ingenting alls efteråt, och då är jag den som brukar vara mesig och stressad efter ett blodprov i fingret :') Så jobbade utan problem resten av dagen. Jag blödde litegrann, men det räckte med det tunnaste trosskyddet för det. Tänk förresten på att katetern inte har en nål på sig, så inte alls en sån där läskig grej man kan få i armen utan bara en trubbig plastslang :)
    Haha, det låter ju ändå positivt, stick i fingret har jag inte ont av så länge jag inte behöver titta eller göra det själv :P Tack! Det ska jag försöka att komma ihåg! :)
    Asplövet18 skrev 2019-12-04 23:16:43 följande:

    Ikväll känner jag bara faaan. Haft ganska mycket värk i magen i en vecka till och från, växlande ömhet runt bröstvårtorna. Idag fick jag för mkt att känna på tappen också. Högt upp, inte hård men fast, bakåtvänd så känner knappt öppningen. Inte torr och inte jättevåt, när jag drar ut fingrarna är det lite brunt, precis som jag brukar få i trosan några dagar före mens.. bim -6 idag.

    Trodde verkligen detta skulle vara månaden det gick för oss. :?(


    Jag har ingen erfarenhet av att känna på tappen, så vet inte riktigt hur den "bör" känna innan ett plus eller innan mens :/ Men det låter ju inte så bra, usch va tråkigt :( :( 


  • minnie768
    Clemmentina skrev 2019-12-05 21:48:14 följande:
    Håller tummarna för att allt ser bra ut! Bra att få det gjort hur som helst. Äl+6 eller 7 här idag. Känns verkligen inget annorlunda jämfört med tidigare månader men vi har i alla fall uppstartsmöte för ivf att se fram emot (med väldigt blandade känslor) strax innan jul.
    Tack! Har läst många som säger som du, allt känns som andra månader, eller att de inte känner någonting. Och så har de plussat sen. Så hoppas att ni plussar lagom till jul :) Spännande med uppstartsmöte! Har ett par kompisar som precis varit på sitt uppstartsmöte för ivf. Hon hade väldigt (!!) blandade känslor innan det mötet, men när hon ringde mig på kvällen hade hon en mycket bättre känsla och "såg fram" emot ivf. Hon var supertaggad efter mer info från kliniken. Men jag förstå att du har blandade känslor, det har jag också och vi är inte ens uppsatta på kö än :(
  • minnie768
    Clemmentina skrev 2019-12-06 14:24:48 följande:
    Tack för peppande ord! Svårt att tänka att det skulle kunna bli plus, man tänker ju att man skulle känna det på sig. Men rent intellektuellt förstår jag ju att de flesta inte märker något förrän efter bim. :) Jag har också ett par vänner som har goda erfarenheter av ivf och det känns verkligen som om det är dags att ta nästa steg nu. Hoppas du mår bra och får en fin helg. Du får berätta hur det går nästa vecka!
    Vet hur du känner, men det finns ju ändå en chans att det kan bli ett plus <3 Vi måste försöka vara positiva (i alla fall en stund) :)
    Ja det är dags för nästa steg, jag ska ta upp det med läkaren på  tisdag när jag ska dit, att hon sätter upp oss på väntelistan. Det ska jag absolut göra! Tack detsamma, håll oss uppdaterade här också :)
  • minnie768

    Nu har jag varit på VUL och äggledarundersökning. Vet inte om magen reagerar på värktabletterna jag tog innan, antibiotikatabletterna jag fick på mottagningen, eller på undersökningen men jösses så illamående jag är  nu.. hua!

    Men VUL gick bra, slemhinnan var fin och har en äggblåsa på vänster sida som är 18 mm och en på 14 mm på höger. Äl förmodas komma inom några dagar vilket stämmer bra med föregående månad.
    Äggledarundersökningen såg också bra ut, bra flöde i ledarna så hon trodde inte det hade varit stopp där. Blandade känslor, på ett sätt hade det vart "skönt" att det var stopp, då hade det funnits en "anledning" att det inte tatt sig..
    Fick ingen ovitrelle, hon tyckte inte det var nödvändigt :/ så vi kommer förmodligen inte kunna ligga på äl utan bara innan pga vi åker bort på torsdag.
    Ang remissen till ivf så vill läkaren träffa min sambo först vilket jag ändå kan förstå, det blir först i nästa cykel :( Så ytterligare en månad fram pga de har stängt över helgerna...

    Då är det bara den eviga väntan kvar...

    Hur går det för alla andra??

Svar på tråden Letrozol - följas åt?