• light

    Letrozol - följas åt?

    Hej alla!

    Hoppar in om det går bra?

    Jag och min sambo, 30 och 31 år håller på med syskonförsök. Vi har en som född -12 som kom till på naturlig väg.

    I feb 2019 tog jag ut min spiral och vi började försöka men när inget hänt på ett år trots hyfsat regelbunden mens så sökte vi hjälp. Det konstaterades att jag har pco vid vul och jag fick ta sköldkörtelprov. Fick sedan levaxin för att sänka mitt tsh något. Det låg på 2,4 men skulle helst ligga under 2 för optimal chans. Efter drygt 2 månader blev jag faktiskt gravid och överlycklig, men fick missfall efter 5 dagars plus-lycka.

    När jag var på efterkontroll sa min bm att jag ska få letrozol så fort jag får mens igen och bad mig komma tillbaks direkt jag får den.

    Vet någon varför hon inte bara skrev ut det direkt så jag kan ta själv? Behöver hon göra vul först? Hon är sjukt flummig men har bra magkänsla och hon vet massor om pco så jag lyssnar lugnt och gör som hon säger bara, haha..

    Har också läst om många med pco/pcos som blivit gravida snabbt efter att ha blivit det en gång så jag har ju ganska stort hopp, även om jag inte borde ha för höga förväntningar...

  • light
    Mikkans skrev 2020-05-10 11:20:06 följande:

    Hej! Välkommen in till oss! Kan det vara så att hon vill kolla så livmoderna är ren innan du kan börja äta letrozole? Samt kolla av slemhinnan? I övrigt visste inte jag att BM får skriva ut letrozole faktiskt. Trodde det bara va läkare.:) hur som helst, måste kånnas skönt att vara på gång "på rikgit" snart igen! :)


    Tack så mycket :) Jag skrev fel såklart, hon är överläkare. Hon gjorde ett vul och hon sa att allt såg fint ut, inga rester från missfallet. Ang slemhinnan så undrar jag en grej. Hon visade mig och sa ?ser du de här 3 linjerna, det betyder att du haft ägglossning?. Bör det ha varit min slemhinna som var 3-skiktad eller vad det heter? (Jag vet inte vad det betyder jag har bara läst om 3skikt på familjeliv haha). Någon får gärna berätta! Linjerna var ganska långa, är det bra?

    Igår kväll tog jag ett äl test för övrigt pga att jag va sååå sur och grinig. Trodde jag hade pms men det är för tidigt egentligen så blev så fundersam om hela cykeln gått loco efter missfallet. Men äl testet visade en fast glad gubbe. Inget blink, den va fast :):):)

    Kan man lita på det när man har pco och äter levaxin? Visst borde det stämma? Tror typ inte på att jag har äl IGEN för andra månaden i rad. Finns det risk att det visar falskt?
  • light


    Vet att man inte kan lita på äl-tester med pco men vad tror ni om det här? Känns ju ändå som en ganska ?normal? stegring kring äl.. På de 3 sista har det varit blinkande smileys. Brukar inte märka av äl på andra sätt heller. Har lite känningar på ena sidan men kan ärligt talat inte avgöra om det är tarmarna eller nåt annat haha.. haft det hela morgonen iaf. Vi har sexat i 5 dagar i rad för att va på det säkra, och lär ju fortsätta några dagar till..
  • light
    amandakollb skrev 2020-06-07 21:24:57 följande:

    Är inte så bra på äl-tester men det ser ut som en bra stegring tycker jag :) är det dom testerna man till slut får en fast glad gubbe?


    Ja precis, det är ett sånt test. testade idag också och fortfarande blinkar den bara och test-strecket är svagare än igår.. Blir inte klok.
  • light


    Ser ni vad jag ser??

    Vågar inte ta ut nåt i förskott eftersom jag fick tidigt missfall för 2 månader sedan. Lägger upp bara för att ge lite hopp till alla <3
  • light

    Syns ju sjukt dåligt på bild men jag lovar att det är två streck där :) syns tydligare irl, även om det är svagt. Använde early-test som man kan testa 6 dagar innan mens, och det är precis 6 dagar idag så hade inte väntat mig nåt starkare :)

  • light
    amandakollb skrev 2020-06-17 12:11:14 följande:

    jag ser inget men som du säger, syns ju alltid bättre irl! vad kul :DDDD du får ta nytt test snart och uppdatera oss hur det går!! 


    Nej jag såg efteråt att det inte syns nånting alls när bilden är uppladdad tyvärr. Syns på originalbilden så trodde det skulle funka men icke :) äsch! Tar ett nytt imorgon bitti och ser om det hänt nåt :) Ringde min läkare och hon bokade in mig på ul den 26/6, bim+4 blir det då. Ska få ta progesteronprov och sånt då sa hon.
  • light

    Fick rosa flytning och pyttelite blod igår, och testerna visar svagare/inte alls :( Blev nog en kemisk graviditet.. men ändå glad att jag testade innan bim så jag vet att det hände nånting iaf.. hade nog trott att det va en nidblödning igår om jag inte fått pos innan.

    Så här var det mitt förra missfall också - rosa flytning och sen efter typ 12 h så började det blöda. Skit också.

  • light

    Måste bara skriva av mig... Vad svårt det är att ha tålamod :( ingen större blödning än så är inne på 3:e dagen med små diffusa rosa vad-det-nu-är. Borde inte läsa massor och borde inte hålla på och testa för jag vet att det högst troligast är mf på g och att det bara är att vänta in.

    Men

    Testet jag använde först som visade positivt hade jag bara ett av. så det jag använde igår var ett annat märke, babyplans testa tidigt sticka. Den visade ju klart negativt på morgonen, anade en liten skugga men inte så att den skulle räknas.

    Idag tog jag ett nytt, manisk och deprimerad som man är, och nu plötsligt är det pos? Får nån liten förhoppning men vill inte greppa tag i den, låter det vara svävande och ställer in mig på det värsta ändå. Som sagt ville bara skriva av mig för har ingen att ventilera hos om detta sjuka beteende.. allt alla kan säga är ju att jag ska vänta och se. Och det vet jag ju redan.

  • light
    amandakollb skrev 2020-06-22 08:28:17 följande:

    det kanske bara var för tidigt tidigare? det där ser ju positivt ut och om det är positivt nu så borde det va det du går efter tänker jag? :) ag har hört att man kan få spottings innan bim även fast man är gravid! 

    tagit något nytt test imorse? 


    Tack för svar <3

    Ja jag tog ett nytt igår morse som var starkare, och ett till imorse som ser likadant ut som igår. Är inne på 5:e dagen nu med spottings.. funderar på att ringa min läkare men vad ska hon göra åt saken? Har en tid på fredag inbokad där.. usch vad frustrerande, alla dagar går såååå sakta.

    Skulle vilja be om blodprov och kolla progesteron och hcg, får man göra det? Nån som vet?
Svar på tråden Letrozol - följas åt?