• light

    Letrozol - följas åt?



    Okej då Amanda :) :) :) nu tar jag det som positivt. Har fortfarande lite spottings men testet jag tog nu på kvällen (hållt mig max 2 timmar) är ju klart starkare. Bim-1 idag

    Nu ska jag sluta vela och tjata :)
  • light
    Asplövet18 skrev 2020-06-23 08:56:20 följande:

    Grattis!! Hur många dagar efter äl tog du första testet?? :)


    Tack :) Jag tog första testet 9-10 dagar efter äl, det visade svagt positivt :) Använde predictor early eller vad det heter då. Dessa från babyplan visade pos först 12 dagar efter äl.
  • light

    Tack Amanda och akalei :)

    Första kuren gick det på alltså. Sjukt. Hoppas det går för er alla snart också <3

    Vi låg varje dag från cd 9-17, hade äl cd 15. Sen hade jag ju tidigt missfall i april också så vet inte om jag var lite mer fertil pga det.. har inte blivit gravid på 1,5 års försök innan så det känns så konstigt att jag blivit det 2 ggr nu med en mens emellan. Första gången var utan letrozol. Hade bara börjat äta levaxin för att sänka tsh lite. Så det verkar som levaxin+letrozol var en bra kombo för mig (pco).

  • light
    Asplövet18 skrev 2020-06-23 12:33:54 följande:

    Okej tack!! Hade äl i torsdags och räknar ned dagarna tills man kan ta ett testa tidigt... Men hur lång lutealfas brukar du ha? Jag brukar bara ha 10-12 dagar.


    Vet typ inte vad lutealfas betyder haha, men jag har mellan 28-31 dagars cykel, oftast 29 dagar. Hade äl dag 15 denna mån. Säger det nånting om lutealfasen? :D
  • light
    Asplövet18 skrev 2020-06-23 13:01:11 följande:

    Jaha ok :) lutealfasen är dagarna från ägglossning fram till mensen! vissa menar på att en för kort lutealfas kan göra det svårare att bli gravid :/ Men din verkar ju helt normal då, typ 14/15 dagar :) Jag har liksom bim innan du ens fick plus på dag 12 haha :( 


    Då är jag med. Men du jag tror inte du ska snöa in dig för mycket på det.. jag har fastnat på massa orsaker till varför jag inte blir gravid också. Har dels en autoimmun sjukdom som gör att mitt immunförsvar är överaktivt och ger sig på mina friska celler. Har varit helt säker på att det är därför jag inte blir gravid, för att immunförsvaret attackerar de främmande cellerna och avbryter det som kunde blivit en graviditet. Plus PCO på det fick jag reda på i februari i år = 1% chans att bli gravid typ i mitt huvud.

    Kan du ändå börja testa med de tidiga testerna (6 dagar innan bim) som vanligt eller måste du räkna från äl och framåt då när du har kortare emellan? Är inte så insatt..

    Hur länge har ni försökt?
  • light
    Asplövet18 skrev 2020-06-23 14:04:47 följande:

    Nej man kanske inte borde det men det är svårt! Har också pcos :( ibland egen äl och ofta inte. Jo jag tänkte om jag skulle testa det kanske imorgon eller så.

    I september blir det 3 år, ni då?


    Ja det är svårt jag vet :( Man greppar ju efter vad som helst för att man vill veta vad som är fel.

    Vi har försökt 1,5 år så absolut inte lika länge som er. Fan vad ni kämpar! Jag sa till min sambo efter första kuren att jag vill bara försöka med letrozol i Max 3 mån sen ger jag upp! Mådde så dåligt av dem.. ville börja äta p-piller för att lindra pco symtomen istället, men så gick det. Hoppas det håller sig nu bara!

    Vi har en son också som är 8. Han blev till naturligt och oplanerat..

    Jag har även ätit gravidvitaminer + extra omega3 och D-vitamin varje dag sen i mars, och dragit ner på kolhydrater. Vet inte om det hjälpt men kanske.. läste om det. Har också börjat jobba hemifrån och blivit mindre stressad pga det. Tror det är bra för pco-hormon-kaoset.
  • light
    Asplövet18 skrev 2020-06-24 08:36:17 följande:

    Jag blir så leds på mig själv. Har inget tålamod alls. Har bim mellan 1/7 och 3/7 och tog ett testa tidigt idag, ej första urinet då jag vaknade vid 6:30 och sedan kissade igen vid 7:30 utan att dricka emellan och det var ju såklart negativt :( tappar ju hopp, tycker ju att är man gravid borde det synas direkt haha. Men nu känns det verkligen som att denna månad misslyckades också 


    Nej stressa inte med testet! Vet exakt hur jobbigt det är att vänta, det vet vi nog alla :D fyyyy, tiden går så sakta men tyvärr finns det inget annat att göra. Ge inte upp än <3 Det är för tidigt idag om du har bim 1-3 ju, det hade varit jättekonstigt om det blev positivt nu :)
  • light
    Asplövet18 skrev 2020-06-24 09:59:44 följande:

    Det står 6 dagar på predictor early, om bim är på onsdag så borde ju 6 dagar vara imorgon :( 


    Jag hade bim den 22/23e , fick svagt svagt positivt den 17:e med samma test. Alltså 5-6 dagar innan bim. Du testade 7-9 dagar innan nu va? Om jag räknar baklänges från 1-3juli till idag.
  • light
    Asplövet18 skrev 2020-06-24 09:59:44 följande:

    Det står 6 dagar på predictor early, om bim är på onsdag så borde ju 6 dagar vara imorgon :( 


    Jag hade bim den 22/23e , fick svagt svagt positivt den 17:e med samma test. Alltså 5-6 dagar innan bim. Du testade 7-9 dagar innan nu va? Om jag räknar baklänges från 1-3juli till idag.
  • light
    Asplövet18 skrev 2020-06-24 08:33:34 följande:

    Ja verkligen :(

    Skönt att du i alla fall har blivit gravid en gång, det ger ju lite mer hopp <3 

    Åh vad får du för symptom? Jag blir ordentligt grinig och om jag tar pillrerna på morgonen istället för kvällen svettas jag extra mycket. 

    Ok duktigt! JAg har slutat med koffein nästan helt, unnar mig en cola zero burk ett par gånger i veckan men det är ju betydligt mindre än kaffe. Äter zink, selen, d-vitamin, magnesium, ashwaganda, inositol, torskleverolja varje dag. Tar rosenrot eller munkpeppar fram till äl samt en dunderdos d-vitamin cd 12/13 ca. Tycker du att det hjälper att utesluta kolhydrater? Jag har slutat med gluten till vardags men slarvar lite på helgen. Älskar potatis och blir så mätt på det men om det hjälper är jag villig att prova allt......


    Insulinresistens är vanligt när man har pcos. Jag har läst mycket om insulinresistens just och att det skapar inflammation i kroppen och inflammation spär på insulinresistensen och så går det som ett hjul så.. snabba kolhydrater är ju inte bra om man är insulinresistent så jag har plockat bort dem så gott det går. Äter när jag blir sugen på det men är mer av en grönsaksperson än pastaperson tex, älskar dock potatis som du! :) Läs lite om GI-mat och pcos så tror jag du förstår hur jag tänker, om du inte redan gjort det. Jag är en sån som tror på att kosten ligger bakom mycket skit i kroppen..

    Hur man vet om man är resistent har jag dock inte lyckats komma fram till men jag förutsätter att jag är det eftersom det är så vanligt.. tar ju ingen skada av att äta mindre socker och snabba kolhydrater :)

    Koffein däremot har jag druckit mycket! Nu har jag dragit ner till 2 små koppar om dagen.
Svar på tråden Letrozol - följas åt?