• Goose01

    Letrozol - följas åt?

    Hej,

    Jag är ny i tråden och skulle verkligen behöva hjälp.. jag har gått min första kur med letrozol där jag fick en blåsa som växte och va 20mm stor på vul. Starkt positiva ägglossningsstickor. Jag fick en blödning i förrigår på cd26 sent på kvällen kL 22 och borde alltså ta en ny letrozol tablett idag. Jag hade dock knappt någon blödning igår (endast lite utblandas med urin på pappret) och imorse va det lite mer men knappt något nu. Känner inte heller någon mensvärk. Vet inte om jag ska ta tabletten idag eller om jag endast har spottings. Enl min läk ska jag ta tabletterna På CD3 och att CD1 räknas som den dagen då jag får som störst blödning. Tänker att om jag haft en ägglossning borde jag väl få en riklig mens denna gång? ???? min Klinik har stängt Tom 3/8 så jag kan inte fråga dem!

    Hoppas på svar här!

  • Goose01
    akalei skrev 2020-07-20 16:04:54 följande:

    När hade du ÄL?

    Har du tagit gravtest? :)


    Hade positivt ägglossningstest 5/7.

    Har inte tagit något gravtest nu. Tog ett sånt där tidigt test för ca 4 dagar sedan men då va det nog för tidigt att testa. Har man en graviditetsblödning borde den väl inte fortf hålla i sig? Har i veckan haft väldigt ont vid vä äggstocke p känt mig allmänt gravid..hur man nu kan höra det ???? fram till dagen innan jag fick min mens. Haft lite ont på samma ställe idag. Har ni fått ?riktiga? blödningar efter letrozol?
  • Goose01
    Mikkans skrev 2020-07-20 18:08:21 följande:

    Hej! Välkommen hit!

    Jag blöder otroligt lite med letrozol men ändå så pass att slemhinnan kommer ut såklart. Jag skulle hålla mig i 4-5h och ta ett gravtest. Om det är negativt skulle kag börja med ny kur letrozole idag :)


    Tack för svar!

    Kom lite mer blödning nu. Tror inte jag är gravid men jag ska ta ett test imorgon och kolla. Tror jag ska räkna idag som cd1 och ta letrozol om två dagar.

    Såg att du hade hittat en klinik som ev kunde skriva ut otrivelle åt dig i Stockholm. Får jag fråga vilken klinik det va? Min klinik har också sommarstängt. jag är dock inte nå nöjd med dem. Jag är sugen på att testa det denna gången. Är det för att säkerställa att ägget faktiskt lossnar?
  • Goose01
    Mikkans skrev 2020-07-20 18:08:21 följande:

    Hej! Välkommen hit!

    Jag blöder otroligt lite med letrozol men ändå så pass att slemhinnan kommer ut såklart. Jag skulle hålla mig i 4-5h och ta ett gravtest. Om det är negativt skulle kag börja med ny kur letrozole idag :)


    Hur pass lite blöder du? Behöver du ha skydd? ???? jag behöver inte ha skydd just nu men blir rött på pappret när jag torkar. Hade du räknat idag som cd1 eller cd3? Blä helt förvirrad ???? min klinik är så dålig som inte kunnat ge mig full info.
  • Goose01
    Mikkans skrev 2020-07-20 22:04:17 följande:

    Jag hade räknat första dagen med iaf hyfsat rött blod som cd1. Men har sällan så lite blödning.. en liten tampong är ofta för stor. Men blodet är ändå rött. Tror du ska börja idag faltsikt? :) ska till sergel kliniken, men annars går jag på NordicIvf. Var går du?:)


    Ok..bläää va jobbigt. Jag går också på nordic ivf. Den i Solna/sundbyberg. Är du nöjd?
  • Goose01
    Mikkans skrev 2020-07-21 00:06:50 följande:

    Haha, jag får på samma! Både ja och nej. Träffad ny läkare varje gång och den senaste tyckte jag inte så bra om. Förmodar dock att de har svårt med personal i dessa tider (vet att en är utlånad bla). De tycker bla att lutinus (progestrone) är onödigt pga saknas bavis för att de funkar... helt sjukt i mina öron. Hur känner du?:)


    Ah jag förstår. När jag gjorde mitt vul så sa läkaren till mig att besöket skulle ta 30sek när jag va påväg in till rummet. Så gick direkt in till gynstolen in med ultraljudet o så såg vi bläsen o så fick jag info om att jg skulle återkomma med maken efter 6mån om vi inte lyckats. Thats it..inga prover på någon av oss eller något. Så nja jag vet inte ???? jag har ringt flera gånger för att fråga om otrivelle men de återkommer aldrig etc. Jag som själv är vårdgivare är helt chockad över hur de behandlar patienterna ????

    Vet du vad självaste syftet med otrivelle är? Själv tror jag att det för mig handlar om att jag inte har rätt miljö där nere. Är väldigt torr och inte så mysigt ????

    Neg sticka imorse btw och nått min lägsta temperatur nu tror jag på 36.5 grader så antar att idag är första mensdagen då blodet såg mer ut som en mens bör göra idag.
  • Goose01

    Tjejer har ni något annat än letrozol? Själv så använder jag vitaminer av olika slag samt bisolvon. Jag är sugen på att testa grapefrukt. Ska börja använda donaferty idag. Är även sugen på progesteron kräm och otrovelle men progesteronkräm verkar inte gå att köpa längre :(

  • Goose01
    amandakollb skrev 2020-07-21 08:05:08 följande:

    tempen har legat på den vanliga höga nivån igår och idag så verkade vara sömnen som påverkade tempen i förrgår tack och lov! jag tänkte nog fortsätta till v.12 eller något sånt tror jag, känner mig lugn när jag ser att tempen är hög så just nu känns det bra för mig att fortsätta :) 

    jaa det är klart ni kommer <3 okej är det tabletter man tar alltså? påverkar det något annat än äggkvaliteten? låter bra att testa! :) 

    förstår att det är skönt med backup-plan! men som du säger, vi kände också att vi gärna ville att det skulle gå med letrozol, så man slipper alla sprutor och ägguttag osv :/ hade blivit så stressad av att det börjar kosta också efter 3 försök :( men nu hoppas vi det tar sig denna cykel för er! 

    berätta hur det gick efter ditt vul idag? :D


    Grattis till din grav! :) använde ni endast letrozol eller körde ni andra LM alt husmorskurer? :)
  • Goose01
    Mikkans skrev 2020-07-21 16:08:52 följande:

    Ja, jag har massa stickor samt fyra digitala kvar som jag sparar till att jag ser en bra ökning. För mig har de gått fort innan så kommer testa morgon och kväll om ett par dagar. Tänker ÄL typ 5 dagar... om kroppen är snäll..


    Mikkans skrev 2020-07-21 15:39:42 följande:

    Har du pco/s?:) jag äter då å då inositol, men ska börja ordentligt igen. Har köpt en dosett för att få koll på alla vitaminer!


    Jo jag har pcos. Fick diagnosen för ca 3 år sedan. Vi har försökt få barn sedan i december men har just sökt hjälp för det och fått letrozol utskrivet som vi kört en omgång.

    Får jag fråga vad otrivellen har för syfte? Har frågat några gånger men aldrig fått något svar hihi.

    Tråkigt att du inte fick något otrivelle utskrivet :/
  • Goose01
    Mikkans skrev 2020-07-21 15:39:42 följande:

    Har du pco/s?:) jag äter då å då inositol, men ska börja ordentligt igen. Har köpt en dosett för att få koll på alla vitaminer!


    Jag har precis börjat med donaferty som innehåller inositol. Började med det idag. Ska ha god effekt på de med pcos. Det är dospåsar med pulver så jag sväljer ner alla mina andra tabletter med den haha.
Svar på tråden Letrozol - följas åt?