• Goose01

    Letrozol - följas åt?

    Mikkans skrev 2020-10-28 07:58:02 följande:

    Förlåt att jag inte svarat på ett par dagar men livet kom emellan.. kontrollen visade ingen blåsa på över 8mm. Ny kontroll igår som visade på ingen utveckling och en slemhinna på 5.5mm. Fortsätter med 50 enheter till fredag, ny kontroll och sedan eventuell ökning (vilket jag sagt från start..). Åh, kanske ska man prova grapefrukt. Hur länge innan måste man äta det?:)


    Ah okej! Håller tummarna för dig!

    Jag har druckit grapefruktjuice sedan dag ett på cykeln. Ca 2.5dl. Dock tycker jag att jag haft mycket mindre flytningar denna gång. Dock mer äggviteliknande och inte lika tjockt. Så jag vet inte längre. Va bara en dag det va sådär perfekt haha.
  • Goose01


    Vad ska mantel? Har jag hade någon ägglossning? Min temp har ju varit helt upp o ner.. hade pos ägglossningssticka 26/12 sent på kvällen.
  • Goose01
    Mikkans skrev 2020-10-31 09:35:20 följande:

    Tveksamt skulle jag säga :/


    Åh..men jag hade så mycket känningar denna gång att jag tänkte att det måste ha släppts två ägg :/ funderar på att köpa en eget progesteronprov och ta nästa v då kliniken vägrar ta ett.
  • Goose01
    Einnob skrev 2020-10-31 13:35:36 följande:

    Hej! Hoppar in i denna tråd som jag länge följt :)  Har nu tillsammans med min partner försökt bli gravid i över 1,5 år. Har blivit diagnosticerad med PCO och har ätit Letrozol i två omgångar. Första gången 5 månader i rad (enkeldos), tog en paus från mars i år och satte sedan igång med ny vända nu i september - då med dubbeldos (vilket enligt UL verkar fungera kanon på mig då jag haft snabbt växande blåsa och CD redan dag13 båda gångerna). Det tog sig inte med septemberdosen, nu i oktober gjorde jag en äggledarspolning samt fortsatte med dubbeldos och hade BIM idag (och mensen kom såklart på minuten..). Försöker verkligen att inte tänka på det för mycket under månaderna och vara positiv men snart orkar jag verkligen inte mer. Sexlivet är TOTALT dött efter att ha behövt ligga planerat under så många månader så vi ligger bara när vi enligt läkare har ÄL (kanske jättedumt, vad säger ni?!)Vet att många här inne går igenom samma och behöver nu era råd. Vad kan jag göra själv? Vad kan jag be om från vården? Har bett om Ovitrelle men läkaren säger att det inte gör någon skillnad, tycker ni att jag ska stå på mig och be igen? 

    KRAM från en tjej som tittar på hur alla kompisar bara "ploppar" ut barn till höger och vänster!


    Höll på att börja gråta när jag läste ditt inlägg. Sitter i bilen påväg ut o ska käka med maken så fick kämpa tillbaka tårarna för att inte förstöra sminket *haha.

    Det bästa är att ligga några dagar tidigare. Har man utrett din man? Det tar ju några dagar innan spermierna hinner fram till ägget. Jag har läst att man ska ligga varannan dag fram till ägglossning från typ cd 8 om man har en cykel på 28 dagar. Och vid pos ägglossning sticka köra på i 3 dagar sedan paus en dag och sen ligga en dag till. Ni kanske ska testa det en månad? Vi har inte lyckats med den metoden. Dock fick vi veta att min man inte har supermycket spermier och att varannan dag för honom kanske är lite för ofta då produktionen inte hinner återhämta sig. Sen misstänker jag att mina äggblåsor tillbakabildas då jag har äggblåsor då jag inte ens ätit klart letrozolekuren. Dock får jag mens men det fick jag även innan letrozolen. Jag har ingen aning!
  • Goose01
    Hews skrev 2020-11-02 10:46:31 följande:

    Jag och min partner är i liknande situation. Försökt i 1,5 år, är inne på 4e kuren letrozol. De flesta av mina vänner har 1-2 barn eller är gravida. Det börjar bli jobbigt nu.

    Produktionssex är så oerhört lustdödande även om vi båda anstränger oss. Vissa dagar turas vi om att ta initiativ, ibland ber jag honom att "bara befrukta mig. Du får max 10 minuter" ????. Det känns som om min sexualitet dött ut typ. Vi ligger varannan dag från CD 10 till positivt äl-test då vi ligger 3 dagar i rad. Försöker visa varandra väldigt mycket extra kärlek nu för att stärka i det svåra. Både fysiskt genom närhet men även genom gester, fina ord osv.

    Min måndag började dock riktigt dåligt med att jag skulle göra vul för att kolla ägg tillväxt (CD 13). Fick oväntat ett positivt äl-test imorse (fast gubbe på clearblue digital). Brukar äl CD 17-19. Tog sen en enkel äl-sticka i samma urin och fick bara 1 streck =klart negativt äl-test... Fundersam gick jag till gyn och tänkte att jag i vart fall skulle få besked där hur äl ligger till. Men så var läkaren sjuk? Och de har inga tider förrän på onsdag, vilket är "för sent" om jag har ett positivt äl-test idag...

    Deras uppmaning var då att vi skulle hoppa över denna cykel och köra på nästa istället. Vilket är för sent för jag och min partner låg igår ???? så vi tänkte köra på. Har ju hittills inte blivit överstimulerad så hoppas på att det inte sker denna gång heller. Hur hade ni gjort?


    Jag kollade bara äggen första kuren med letrozol..är inne på min 5e nu. Så har det sett bra ut innan och du inte ändrat dosen så hade jag kört på! =) jag kan även säga att CB digital verkligen inte är pålitliga. Får ofta pos med dem när de övriga testerna är neg och jag inte har några andra tecken på ägglossning som tex fertilt sekret etc. När jag får fertilt sekret (kanske en v efter pos med CB digital) så tar jag med både digital och vanlig sticka och får positivt igen på båda. Så jag litar inte på CB.
  • Goose01

    Hade ett väldigt högt progesteronprov..så jo jag ägglossar trots att min temp är helt kajko och jag inte får någon tempökning. Hade 74 i värde och den övre gränsen är 80..så det va ju bra! Hur går det för er andra?

  • Goose01
    barnlängtan2021 skrev 2020-11-07 17:51:55 följande:

    Hejsan!

    Jag började med min första letrozol kur den 5/11 och har inbokad vul den 14/11. Vet ni om det är ?helt förbjudet? att ha sex innan man ska på vul?


    Det beror på hur rädda ni är för flerbörd. Finns en risk att du släpper flera ägg och får många ägg som fäster. Vad gör ni om det blir trillingar..fyrlingar? Är ni beredda och ok med det så kör på! Om inte så skulle jag avstå från att ha oskyddat samlag för att inte riskera att inte riskera att behöva göra en abort. Ni kan sexa direkt efter vul.
  • Goose01
    Mikkans skrev 2020-11-06 19:23:11 följande:

    Skönt att höra! Provtagning du det själv?

    Jag går in på vecka 4 med sprutor.. nu höjt till 100 enheter..:)


    Nej jag lyckades tjata till mig att få det via kliniken.

    Okej! Vad innebär det? Har du några mogna ägg? Behöver du ta sprutor varje dag? Låter jobbigt isf :/
  • Goose01

    Jag undrar om vi inte lyckats denna gång. Har haft lite morgonillamående och haft extremt lätt för att aktivera mina kräkreflexer senaste tiden..jag kan tillägga att jag annars aldrig kräkts som vuxen och länge trott att jag inte har några kräkreflexer. har extremt nära till mina känslor. Har ömma bröst och bröstvårtor som jag annars aldrig har, har frusit hela veckan och nu är jag täppt i näsan..haft ont i hö nedre delen av magen..tänk om det kunde vara vår tur nu..skulle va så skönt o bara få veta att jag faktiskt kan bli gravid. Även om det inte går hela vägen!

  • Goose01
    Mikkans skrev 2020-11-09 08:34:35 följande:

    Wow! Av Lisa? Bra jobbat!! Åh, hoppas hoppas. Spännande, hur många dagar +ÄL är du?


    Lisa har tydligen slutat. Minns inte vad läkaren hette. En kvinnlig iaf. Kanske Malin? Eller om det va sköterskan som hette Malin..haha ingen aning. + 13 idag..jag hade tänkt ta ett test imorse men jag kom på det i samma sek som jag spolade haha. Jag brukar ha fått spottings vid den här tidpunkten men inte fått något än! Är på cd 26 idag så jag vill inte ha får stora förhoppningar så mina cykler är 28 dagar. Får se om den kommit på Tors.

    Har du fått några mogna foliklar? Hur länge ska ni testa sprutorna?
Svar på tråden Letrozol - följas åt?