• Mikkans

    Letrozol - följas åt?

    Goose01 skrev 2020-10-12 16:35:50 följande:

    Åh okej! :/ det va ju inte en jätte stor tempskiftning ändå? Räcker väl med att du sovit med öppen mun? alltså jag har blött en gång igår o så liiiite liiiite rosa idag..men båda gångerna endast då jag skött magen haha..så jag vette tusan om jag ska räkna det o ta letrozol imorgon..så less.


    Oj svårt.. men är det klarrött?
  • Mikkans
    Goose01 skrev 2020-10-15 21:54:36 följande:

    Samma här :/ tidigare har bara varit spottings..sörjer med dig!! :/


    Börjar med gonal-f på söndag. Hoppas det kan få det att funka! Vill inte genomgå ivf.
  • Mikkans
    Goose01 skrev 2020-10-16 14:17:52 följande:

    Vad är det? Förstår dig helt! Har du kikat på insemination?


    Alltså, ingen har ens föreslagit det så tror typ inte de...gonal-f är ett fsh som används vid ivf. Jag får i lpg dos istället :)
  • Mikkans
    Goose01 skrev 2020-10-16 21:59:06 följande:

    Aha okej! Alltså hur lyckas du få Lisa att skriva ut alla saker åt dig? Själv får jag inte ens komma o kolla om jag ägglossar varje månad. Jag ska bara ta letrozol tabletterna i 6månader innan jag får komma igen.


    Jag har bytt klinik! Jag ledsnade efter sist när jag träffade Sven. Innan dess har jag ju haft Lisa, Magnus, Annika, Lisa och Sven..... får du mens så lossar du väl? Annars tillbakabildas follikeln till en cysta?:)

    Gillade dock inte Lisa alls, kändes okunnig!
  • Mikkans
    Truuly skrev 2020-10-17 09:38:41 följande:

    Man kan tydligen få mens även om man inte haft ägglossning har jag förstått.


    Ja absolut:) Men har läst då att follikeln oftast tillbakabildas som en cysta :)
  • Mikkans
    Goose01 skrev 2020-10-17 23:34:39 följande:

    Jag har alltid haft mens..egentligen ingen som utrett om jag ägglossar eller inte. Men jag får letrozole för o korta ner mina cykler som utan letrozole ligger på va 33 dagar. Med letrozole är de typ 27 dagar. Men jag har spottings i ca 4 dagar innan mensen kommer. Nu med letrozole (iaf sista tre kurerna) så har jag haft riktiga blödningar.

    Vart går du nu? Är du mer nöjd med den kliniken?


    Hur går det för dig?:)
  • Mikkans
    Goose01 skrev 2020-10-22 17:00:55 följande:

    Hej!

    Jag kämpar på! Jag har bestämt att det är total avhållsamhet som gäller tom mån då jag förmodligen har pos ägglossningstest..tänker att då borde det verkligen finnas tillräckligt med sperma som simmar mot ägget haha. Hoppas bara de hinner fram i tid! Maken är inte lika förtjust och övertygad men det vi gjort hittills funkar ju inte så då får man testa detta! Började med testerna imorse. Dock tog jag letrozoltabletterna helt fel denna gång och drack grapefruktjuice som jag sen läste att man absolut inte skulle göra med letrozole då man kunde få oönskade effekter. Stod dock inte vad för effekter så får se om det ens blir någon ägglossning denna månad. Ursäkta min roman till svar..

    Hur går det för dig/er?


    Åh då hoppas jag verkligen att det kan fungera för er! Konstigt det där med grapejuicen, aldrig hört talas om att inte få äta/dricka något specifikt vid intag. Jag ska på koll i morgon, dag 5 med gonal-f för att se om något händer. Ska bli superspännande :)
  • Mikkans
    Goose01 skrev 2020-10-22 20:38:14 följande:

    Spännande! Vad gör den där gonal-f? Är det liknande som otrivelle eller? Berätta hur det går! Jag skulle fråga om insemination om jag va du. Det verkar vara nytt från i januari att det ingår i programmet så kanske inte är någon som tänkt på att berätta det för er. Om det nu är av intresse för er att göra det. Det är iaf det jag kommer be om så fort vi kan ta hjälp. Jag orkar inte hålla på med tabletterna o kämpa med att bebis dansa längre. Även om det här har fört oss närmare så tär det på mig psykiskt att alltid få mens gång på gång och se alla andra bli gravida.


    Gonal-f är som letrozol, ett follikelstimulerande hormon (fsh) men en annan typ som ges genom sprutor en längre period. Trippeldos letrozole är inte jättebra att äta alldeles för länge förstod jag det som på nya stället.

    Är det inte så att insemination inte är landstingssubventionerat för oss som har svårt att bli gravida? I övrigt har jag funderat på hem insemination, många verkar göra det nu :)
  • Mikkans
    Goose01 skrev 2020-10-25 20:14:53 följande:

    Hur gick kontrollen mikkans?


    Förlåt att jag inte svarat på ett par dagar men livet kom emellan.. kontrollen visade ingen blåsa på över 8mm. Ny kontroll igår som visade på ingen utveckling och en slemhinna på 5.5mm. Fortsätter med 50 enheter till fredag, ny kontroll och sedan eventuell ökning (vilket jag sagt från start..). Åh, kanske ska man prova grapefrukt. Hur länge innan måste man äta det?:)
Svar på tråden Letrozol - följas åt?