Forum Bakning - Hus & hem
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
  • Keso och Kvarg?

    Tor 21 feb 13:31 Läst 0 gånger Totalt 4 svar
    Tor 21 feb 13:31

    Hej!
    Keso och Kvarg vad kan man göra för något av detta
    förutom ostkaka?

  • Tor 21 feb 13:34 #1

    Kvarg kan du göra smoothie på, eller äta som det är med bär eller nåt.

    Du kan ha det i mat. Du kan smaksätta och använda som sås.

    Keso kan du också äta som det är, ha på macka.

    Jag brukar göra en sås på den som jag gör lasagne med.

  • Tor 21 feb 13:42 #2
  • Tor 21 feb 16:23 #3

    En av mina standardrätter i många år var en vegetarisk lasagne:

    En god tomatsås istället för köttfärssåsen, och sedan varvat med keso istället för vit sås. En sås mindre att koka, och protein i keson som kompenserar för bristen på protein i tomatsåsen.

    Kvarg skulle kanske också kunna användas, men jag har aldrig riktigt gillat konsistensen på kvarg.

  • Tor 21 feb 19:58 #4

    Jag gör kesoplättar.

    Ca 1/2 liten burk keso.

    1 ägg.

    Knappt 1 krm salt.

    Knappt 1 krm vaniljsocker.

    1-2 msk vetemjöl.

    Blanda allt och stek några min i "klickar" i stekpanna.

    Älskas av 3-åringen.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll