Keso och Kvarg?
Hej!
Keso och Kvarg vad kan man göra för något av detta
förutom ostkaka?
Hej!
Keso och Kvarg vad kan man göra för något av detta
förutom ostkaka?
Kvarg kan du göra smoothie på, eller äta som det är med bär eller nåt.
Du kan ha det i mat. Du kan smaksätta och använda som sås.
Keso kan du också äta som det är, ha på macka.
Jag brukar göra en sås på den som jag gör lasagne med.
Keso använder man i många maträtter i Ungern.
Här är några:
Kesobollar :
www.allrecipes.com/recipe/150156/turos-csusza-pasta-with-cottage-cheese/
Pasta med keso:
budapestcookingclass.com/hungarian-cottage-cheese-dumplings-recipe-turogomboc/
Dip / smörgåspålägg med kryddat keso :
budapestcookingclass.com/hungarian-cottage-cheese-spread-korozott-recipe/
En av mina standardrätter i många år var en vegetarisk lasagne:
En god tomatsås istället för köttfärssåsen, och sedan varvat med keso istället för vit sås. En sås mindre att koka, och protein i keson som kompenserar för bristen på protein i tomatsåsen.
Kvarg skulle kanske också kunna användas, men jag har aldrig riktigt gillat konsistensen på kvarg.
Jag gör kesoplättar.
Ca 1/2 liten burk keso.
1 ägg.
Knappt 1 krm salt.
Knappt 1 krm vaniljsocker.
1-2 msk vetemjöl.
Blanda allt och stek några min i "klickar" i stekpanna.
Älskas av 3-åringen.