• Äldre 6 Mar 08:27
    612 visningar
    17 svar
    17
    612

    Huvudförhandling/vårdnadtvist/schema

    Allt detta kan din advokat hjälpa dig med.

    Saker att fundera över
    Hur och var ska överlämna ske?
    Kläder, telefoner, hobby och prylar? Vad ska följa med, vem ska betala?
    Vem betalar resor?
    Övriga ekonomi, underhåll, barnbidrag t ex?
    Lov och storhelger?
    Hur ska kommunikation mellan er ske?

  • Äldre 6 Mar 08:58
    #4

    Hur gammal är dottern? Skillnad om hon är sex år eller sjutton. 

    Om hon är äldre skulle jag utgå mycket från vad hon vill.

  • Äldre 6 Mar 10:28
    #7
    Anonym (Vanten) skrev 2019-03-06 10:21:35 följande:

     


     


    Kjell2


    Min advokat hjälper mig md det rättsliga men han arbetar att han vill att jag ska komma med förslag. Han meddelar mig bara vad som fungera och inte fungera. Pappan advokat är tagen hur en hollywood film, han är lömsk, taktiskt och mycket strategisk nästan för kaxig. Han vill bara vinna allt utan ta hänsyn till dotten lite som pappan. Dem har anklagat mig för umgänges sabotage  och beskriver mig inte bra i alla yttran dem skickar in. 1 i månaden på saker dem vill ändra i det beslut som finns nu.


     


    Betningen: Jag ska ju få underhåll av pappan men det fungera inte. Han gör konstiga avdrag och ibland får jag 0kr vilket han menar på att han har haft dotten i 1,5 vecka den månaden.


    Vi har noll kommunikation och allt går via epost. Jag vill att han ha dotten under lov nu när hon går i skolan men han vill ha helger. Jag vill att hon hinner återhämta sig hemma efter lov med pappa så inte hela lovet. Under förskoletiden var dotten borta 1 vecka för hon skulle landa hos pappa när hon var där. Resandet är mycket stressigt för henne.


     


    Ignorera eller låt din advokat hantera alla beskyllningar.

    Funder på ett förslag du tycker är bra

    T ex, obs ett exempel, inte ett förslag
    Var fjärde helg hos pappan
    Påsklov
    Varannan jul
    En vecka på sommaren.
    Han hämtar innan sin tid och du hämtar sen hos honom, allt fredag till söndag kl 18:00 i hemmet. Ni står själv för kostnaden kring hämtning
    Han betalar 75% underhåll
    osv

  • Äldre 7 Mar 08:29
    #14
    Anonym (Vanten) skrev 2019-03-06 23:23:16 följande:

    Tack! Ett annan problem är att vi föräldrar kan inte komma överens alls. Nu har vi haft tillfällig schema och att hänvisa till den har hjälpt mig antal gånger. Men allt utanför schemat som igentligen är enkelt och bestäma har inte fungerat. Exempel om rätten glömt skriva tid på ett ställe eller om ett samtal tillfälle glömdes skrivas till så gick det inte.

    Det förväntas ju att vi som föräldra ska funka men det är totalt stopp.

    Hur kan exempel göra med rullande schema över sommarlov. Vi klara inte av att bestäma tillsammans. Hur hade ni gjort??

    Allså inget ...ringa varann i mars o meddela.


    Har ni haft en förberedande förhandling? Ineldningsvis komer rätten trycka på rätt hårt för att ni ska komma överrens samt skicka er till familjerätten för att dels föröka komma överrens och dels att få en rekomendation från familjerätten avseende vårdnad, umgänge och boende.

    Mycket vad som händer sen beror på vad ni yrkar på och vad tvisten gäller, är det övergripande frågor som vårdnaden, boendet eller detaljer om vilka veckor umgänget ska ske.

    Det du ska var förberedd på är att dels ha ett förslag hur du vill att det umgänget mm ska vara. Gärna rätt detaljerat om läget är som det är.

    Dels ska du veta vad som är viktigt för dig och vad som är mindre viktigt. Är pengar viktigt, är det viktigt att få varje jul, är det viktigt att få lång sammanhängade tid under sommaren? Allt för att du ska ha en möjlighet att hitta lösningar

    Då ni verkar ha svårt att komma överrens bör ett avtalet vara rätt detaljerat med exakt tidpunkter och platser för överlämande, vem som kör mm, omfatta hela året och även funka under flera år. Se till att du är kapabel att följa det. Gå inte med på något som du måste förändra hela tiden.

    Ett sommarscham kan vara att ordinare schema bryts och vart annat år får du vecka 26-28 och han 29-32. Nästa år tvärt om. Eller att han får valfri vecka mellan 26 till 32 men måste meddela det senast 1 mars. Annars blir det inget.

     
  • Äldre 7 Mar 09:14
    #16

    Det som Tankfull skriver är klokt.

    Även om ni har ett detaljerat och hårt reglerat schema finns det inget som hindrar att ni kommer överens om något annat. Så länge ni är överrens. Fördelen med ett noggrant schema är att så länge ni inte är överrens gäller schemat.

     

Svar på tråden Huvudförhandling/vårdnadtvist/schema