Inlägg från: Jemp |Visa alla inlägg
  • Jemp

    Gillar katter kattlåda med tak?

    Jag har alltid haft med tak men utan dörr. Det har funkat bra, men nämnas bör är att det ofta är en av de första sakerna som rekommenderas att ta bort om katten börjar kissa utanför etc, dvs det är ganska vanligt att de inte tycker om tak.

    Likaså "borde" de (instinktivt) föredra sand men många funkar ju fint på pellets också. Där skulle jag rekommendera att ha samma som katthemmet till en början. Everclean är oslagbart enligt mig men miljösamvetet är sugen på att testa träbaserad sand.

    Tillräckligt stor låda (minst en), kattmat med högt köttinnehåll (jag ger mjau blötmat och acana torrfoder. Torrt är smidigt men blötmat nyttigare eftersom katter generellt är dåliga på att dricka och njurproblem är vanligt).

    Klösträd och berikning är du ju inne på vilket är jättebra :) många bra idéer finns på tex kattstatus.se

    Och kastrera, försäkra och märk katten, om det nu fortfarande finns katthem som inte gör det innan.

  • Jemp

    En låda kan räcka ja.

    Ang mängd mat så beror det på katt. Jag föredrar att ha fri tillgång men alla katter klarar inte av det så då får man börja begränsa, övervikt är inte nyttigt

    Tror inte att blötmat blir mycket dyrare men för vår del funkar det inte eftersom katten behöver fri tillgång för att inte hetsäta.

Svar på tråden Gillar katter kattlåda med tak?