• Nyfikenlillstrumpa

    Vilken metod använde ni?

    Hej!

    Jo, det är nämligen såhär, vår dotter är 7 1/2 månad gammal och har alltid somnat av att bli guppad, först i famnen sedan i vagnen över tröskel. Nu börjar hon blir för stor för vagnen och måste lära sig att somna i sängen. Min fråga till er är hur i helskotta gör man?

    Vilka metoder använde ni er utav? Hur gick det? Hur utförman den? Behöver man vänta? Isf hur länge väntade ni innan nästa steg?

  • Svar på tråden Vilken metod använde ni?
  • fjanten

    Vår dotter kan fortfarande sövas i vagn ibland, hon är 2 år och 3 månader. Hur menar du med för stor för vagnen när barnet är så litet?

  • Alexi

    Det man gör är att man bestämmer sig för hur man vill göra istället och så förbereder man sig ordentligt och sen håller man ut. Det tar några kvällar att ändra en vana.

    Vi förändrade läggningarna med vår dotter när hon var knappt ett år. Innan hade hon somnat i famnen. Nu ville vi att hon skulle somna i sängen. Vi läste saga och åt välling i famnen. Satte på lugn sovmusik. Sen la vi ner i spjälsängen. Satt tysta bredvid, så vi syntes, men pratade inte. Blev hon ledsen lyfte vi upp, lugnade och la sen ner igen. Hon fick stöka runt i sängen tills hon somnade. Tog säkert två timmar första kvällarna. Men sen vande hon sig vid det. Och så småningom sov hon hela nätterna där.

    De två viktigaste delarna är:

    1 - lämna aldrig barnet ensamt om hen är ledsen. Det är inte farligt att vara ledsen men det är farligt att vara ensam och ledsen.

    2. Håll ut, det tar ett antal kvällar eller nätter att ändra en vana.

  • nnnnnnnn

    vyssanlull-tassar på sängen, så går det bra att fortsätta gunga. Sen kan man försöka dra ner på tiden eller intensiteten tills man inte behöver gunga så intensivt eller länge.

  • Meriall

    Antingen vyssan lull-tassar om hon ska sova i spjälsäng eller att du sitter på sängkanten och guppar henne i knät tills hon somnar om ni samsover.

  • Nyfikenlillstrumpa
    fjanten skrev 2019-03-16 19:17:14 följande:

    Vår dotter kan fortfarande sövas i vagn ibland, hon är 2 år och 3 månader. Hur menar du med för stor för vagnen när barnet är så litet?


    Hon ligger i liggdelen och börjae bli för lång för den! Sen kommer vi få ett nytt barn i november så hon behöver lära sig att sova i sängen tills dess
Svar på tråden Vilken metod använde ni?