Inlägg från: Anonym (Depression) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Depression)

    Orosanmälan

    För drygt en vecka sen tog jag kontakt med psykakuten. Jag har varit deprimerad under en lång tid men bytte för några månader läkare i öppenpsykiatrin. Eftersom jag sover på nätterna och går till arbetet hävdar han att det rör sig om en lindrig depression. Samtidigt som jag haft starka ångestattacker på jobbet och haft en del suicidtankar.

    Förra veckan orkade jag inte mer. På inrådan av, och tillsammans med, min arbetsgivare åkte jag till psykakuten och blev inlagd. Direkt efter inskrivning träffade jag en sjuksköterska på avdelningen. Hon berättade att hon skulle göra en orosanmälan eftersom jag haft självmordstankar. Hon sa att hon inte har någon skyldighet att göra det eftersom jag inte gjort några försök men hon kände att hon var tvungen då jag hade en djup depression.

    Jag träffade en fantastisk läkare på avdelningen som ändrade min medicin, förklarade att han trodde jag behövde lugn och ro några dagar medannde också fick möjlighet att prata med mig. En vecka senare skrevs jag ut med en remiss skickad till öppenvården om att jag måste få en kontaktperson och terapi av psykolog. Tills detta kommer har jag kontakt med något som kallas vårdjouren som är kopplat till avdelningen låg. Jag är så glad att ha blivit tagen på allvar och att ha fått en långsiktig plan efter år av kämpande.

    Jag är så orolig för vad som händer nu. Vi har blivit kallade till ett samtal med socialtjänsten. Men vad kommer de fråga? Vad händer sen? Finns det någon risk att de tar våra barn ifrån oss? Allt känns så ovisst... ????

  • Svar på tråden Orosanmälan
  • Anonym (Depression)

    Frågetecknen är en smiley. Tänkte inte på att det inte funkar...

  • Anonym (Depression)
    Anonym (amman) skrev 2019-03-22 21:04:54 följande:

    Beror på hur dina barn påverkas av din psykiska ohälsa. Har barnen en pappa som tar större ansvar när det behövs så lär det vara lugnt.


    Hittills har de inte påverkats direkt. Men det är klart 6-åringen var orolig när jag låg på sjukhus. Bor ihop med deras pappa som är väldigt delaktig. Oftast delar vi rätt lika men i perioder när jag varit väldigt trött har han fått gå in och ta mer.

    Jag har väl fokuserat på att sköta jobb och barn fläckfritt och bara blivit mer och mer slutkörd. Har alltid haft högpresterande som något centralt i min självbild och lägger också kraven för högt ibland.

    Det som är lite negativt är att vi inte har släkt runt omkring som kan finnas där för oss och barnen i vardagen. De har en fantastisk farmor som flög ner dagen efter jag blev inlagd, bor 140 mil bort, men vi ses ju bara några veckor per år.
Svar på tråden Orosanmälan