Forum Övrigt - Kropp & själ
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Flytta tillbaka tand

  Ons 27 mar 2019 18:20 Läst 0 gånger Totalt 2 svar
  Ons 27 mar 2019 18:20

  Dottern på 2 år ramlade på förskolan och slog i tänderna väldigt illa. Läppen är alldeles blå och svullen. De två framtänderna har flyttat sig väldigt mycket bakåt/inåt men sitter fast. Tandläkaren pratade om att hon kanske behöver försöka flytta tillbaka tanden till ursprungs läget. Någon som varit med om liknande att de gjort det på barn med mjölktänder och hur går det isåfall till?

 • Tor 28 mar 2019 20:27 #1

  Om ni varit hos tandläkaren och de inte direkt flyttade tillbaka tänderna, är det nog bara att vänta och hoppas. I när tid är risken att tänderna inte överlever, detta syns oftast ganska tydligt i att de ändrar färg till att bli lite grå-bruna. Om detta händer måste ni söka er till tandvården igen, samma sak om ert barn får ont (ändrade ätmönster är en ledtråd).

  Tyvärr kan denna typ av trauma skada de permanenta tänderna, men inte alltid naturligtvis. Av denna anledning skall man alltid anmäla skadan till sin försäkring, som kan bistå vid eventuell kosmetisk behandling i framtiden om detta behövs för de permanenta tänderna.

 • Fre 29 mar 2019 20:52 #2

  Tack allt det där har jag kolla på. Varit till tandläkare med henne två gånger. Och har ett nytt besök om en vecka där de skulle ta ställning till om de ska flytta tillbaka tänderna men fick inget bra svar på vad det innebär. Därav frågan här om någon varit med om liknande.

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll