• Äldre 27 Mar 18:20
    131 visningar
    2 svar
    2
    131

    Flytta tillbaka tand

    Dottern på 2 år ramlade på förskolan och slog i tänderna väldigt illa. Läppen är alldeles blå och svullen. De två framtänderna har flyttat sig väldigt mycket bakåt/inåt men sitter fast. Tandläkaren pratade om att hon kanske behöver försöka flytta tillbaka tanden till ursprungs läget. Någon som varit med om liknande att de gjort det på barn med mjölktänder och hur går det isåfall till?

  • Svar på tråden Flytta tillbaka tand
  • Äldre 28 Mar 20:27
    #1

    Om ni varit hos tandläkaren och de inte direkt flyttade tillbaka tänderna, är det nog bara att vänta och hoppas. I när tid är risken att tänderna inte överlever, detta syns oftast ganska tydligt i att de ändrar färg till att bli lite grå-bruna. Om detta händer måste ni söka er till tandvården igen, samma sak om ert barn får ont (ändrade ätmönster är en ledtråd).

    Tyvärr kan denna typ av trauma skada de permanenta tänderna, men inte alltid naturligtvis. Av denna anledning skall man alltid anmäla skadan till sin försäkring, som kan bistå vid eventuell kosmetisk behandling i framtiden om detta behövs för de permanenta tänderna.

  • Äldre 29 Mar 20:52
    #2

    Tack allt det där har jag kolla på. Varit till tandläkare med henne två gånger. Och har ett nytt besök om en vecka där de skulle ta ställning till om de ska flytta tillbaka tänderna men fick inget bra svar på vad det innebär. Därav frågan här om någon varit med om liknande.

Svar på tråden Flytta tillbaka tand