Inlägg från: Nyilund555 |Visa alla inlägg
  • Nyilund555

    SSK eller BMA? Vad ska jag bli?

    Det låter som att du har lite fördomar om BMA-yrket :). Du kan välja en inriktning med patientkontakt likväl som du kan välja bort patientkontakt som ssk. Jag är BMA och jobbar med klinisk fysiologi, nuklearmedicin och ultraljud. Jobbar dagtid, har mina egna patienter i alla åldrar och har fantastiska sociala kollegor.

    Jag har även arbetat inom klinisk neurofysiologi med patienter, oftast barn. Jag har jättebra lön men den har jag också förhandlat upp.

  • Nyilund555
    bloomberg skrev 2019-03-31 11:28:24 följande:

    Tack för ditt svar, kul att höra från en BMA! =) Jag känner till klinisk fysiologi, men det är sant att jag kanske har fördomar/okunskap mot den inriktningen. Har inte känt till så mycket om nueklarmedicin, spirometri, ultraljud osv (men har börjat läsa på nu). Verkar ju spänannde?!? =) Åh, nu vill jag ju bli BMA och börja NU! 

    Men är det kul? Trivs du? 

    Var utbildningen jättesvår? 

    Vad tjänar du? (förlåt, jättefräck fråga, om du inte vill svara förstår jag)


    Jag trivs fantastiskt bra, väldigt omväxlande jobb eftersom alla patienter är unika. Mycket problemlösning och tekniska utmaningar.

    Jag tyckte utbildningen var lagom svår. Jag började läsa till SSK, läste en termin men tyckte inte det var utmanande nog.

    Jag jobbar inte i Sverige så jag har nog en högre lön än genomsnittet. De BMA jag känner som jobbar i Sverige på klinfys tjänar 32-36 000 i månaden med några års erfarenhet.
Svar på tråden SSK eller BMA? Vad ska jag bli?