• pyssel

    Kvinna 45+, hur ska en man se ut?

    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-15 10:11:44 följande:

    Det är kvinnor som har kommenterat och anmärkt på mitt utseende, negativt. Jag har aldrig gjort det med en kvinna. Så uppenbarligen stör sig kvinnor på vissa mäns utseende och talar om det för honom.


    Du får sluta umgås med de här dysfunktionella släktingarna och åka till stranden med några normala människor i din egen ålder så du kommer över det där.
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-19 07:02:11 följande:

    Varför är mina åsikter och vad jag tror irrevelant? Du menar att det inte finns nån sanning i mina påståenden?

    Jag tycker mig se att kvinnor i min ålder är utseendefixerade. I var och varannan dejtprofil står det att hon tränar, och vill ha en man som är mån om sitt utseende och kropp. Bilder från gymet har de också.

    Jag tränar, men skriver inget i min profil om det, för jag vill inte att kvinnor ska få förväntningar att jag har en superkropp.

    Jag hoppas ju att om jag eventuellt skulle träffa en kvinna, så tycker hon om mig mycket för min personlighet och inte stirrar sig blind på detaljer på min kropp. Och absolut inte kommenterar och anmärker på mig.

    Det skulle kännas skönt och avslappnat om man träffade en sån kvinna.


    Nu är ju de flesta kvinnor "en sån kvinna". Särskilt i vår ålder. De flesta män är "såna män" också. Titta runt dig på medelålders par hur mkt "detaljer" de har. Ser det ut att vara ett hinder för någon av dem att bilda par?
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-19 08:07:04 följande:

    Nej, och det är beundransvärt. Fattar inte hur folk gör. När det är så mycket som ska stämma.


    Många bildar par när inte mkt stämmer heller, på de områden som är bra mkt viktigare än utseende. Delar på sig, hittar någon ny.

    Du får nog leta svaren i interaktionen med kvinnor, inte i detaljer på den egna kroppen. Även om jag förstår att idén om det sista ställer till det lite i det första.
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-19 08:28:59 följande:

    Jag antar att du menar när det klickar, kemin stämmer, snarare än att man måste dela alla intressen osv?

    Det är inte jag som hängde upp mig på mitt utseende, och detaljer på min kropp. Tänkte inte på sånt förut, jag var mig själv, hade kul. Sen började kvinnor kommentera min kropp negativt. Då började man fundera, och blev osäker.


    Nej jag menar att folk bildar par av ännu fler anledningar än ovanstående, för att de inte vill vara ensamma t.ex. Då behöver det inte vara mkt som stämmer.

    Du behöver revidera din bild om hur parbildande går till och vad kvinnor bryr sig om.

    Du behöver umgås med folk som inte skulle drömma om att vara så gränslösa så de kritiserar din kropp. Gå till stranden igen t.ex, fast med andra än konstiga släktingar som kommenterar.
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-19 08:46:18 följande:

    Kände inte riktigt att jag fick svar. Kan du hålla med om att det finns kvinnor som tycker att utseendet är viktigt hos en man, till den grad att hon anmärker på hans kropp negativt, om det är nåt hon stör sig på?

    Kan du också hålla med om att det kan bidra till att en man, eller kvinna, blir osäker på sig själv, eftersom andra tydligen stör sig på ens utseende?


    Den utseendefixerade kvinnan som har någorlunda vett kommenterar ändå inte.
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-19 09:39:04 följande:

    I vilken ålder började ni kvinnor gå mer på hur en man var, än att kroppen var viktigast?

    Jag tänker runt 45+, som i trådstarten. Jag kanske gör bäst i att söka kvinnor lite äldre än mig, 10 år uppåt kanske. Då har väl många kvinnor släppt en del på de kraven och mest söker en man att trivas ihop med.


    22-23 kanske. Hade jag haft en sund inställning från början, utan egna ätstörningar, så troligen alltid.
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-19 09:50:29 följande:

    Jag är introvert och aldrig ute bland folk, så nätdejting är enda chansen för mig.

    Krogen var inte min grej. Eftersom folk har problem med mitt utseende så är det bäst att inte vistas ute på sånt.


    Problemet är att du inte är lyhörd. Det framkommer nu.
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-19 10:42:57 följande:

    Hur menar du?


    Ja, varför svarar du så här när kvinna efter kvinna säger motsatsen och svarar helt annorlunda på dina frågor?

    "Eftersom folk har problem med mitt utseende så är det bäst att inte vistas ute på sånt."
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-19 10:42:09 följande:

    Ja, då är det nog kört, för allt du räknar upp är sånt jag undviker, känner ångest inför.


    Är du på autismspektrumet? Med tanke på ovanstående, de tvära slutsatserna, tron att "alla granskar mig" och den cementerade människosynen? Är du förvånad över att den stora massan ägnar sig åt en del sociala aktiviteter? Det låter som det eftersom du kommer på att det är kört för dig. Du letar på fel ställe om du skyr social samvaro och är kille. Dejtingsajter är marknadsföringssajter med hård konkurrens, inte "enkla vägen om man inte är social"-sajter.
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-20 09:33:41 följande:

    Jo, men jag är less på att så mycket av ens värde som människa beror på utseendet.

    Som i mitt exempel med tjejen jag känner. Det hävdas att utseendet inte är så viktigt i vår ålder, 45+.

    Hon var 46, och la upp bilder där hon sminkat upp sig, ny frisyr. Då plötsligt "måste hon ju träffa nån", "nu får killarna se upp".

    Hon var söt innan. Men nu när hon fixat sig lite extra, då var hon snygg nog för att kunna attrahera män och träffa nån.

    Inte inbillning från min sida att kvinnor håller på såhär. Har systrar och hört sen jag var liten hur utseende uppmuntras. "Du är så fin" osv.

    Tror inte det är helt taget ur luften att kvinnor då har krav på hur en man ska se ut. Och även en mans kropp, hur tränad han är, har betydelse.


    Det jag, och säkert fler, reagerar på i det sammanhanget är ju massa gränslösa kommentarer om raggning för att man klippt en ny frisyr. Pinsamt är bara förnamnet.
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-20 09:53:32 följande:

    Kommentarerna att "nu måste hon ju träffa nån" och "nu får killarna se upp" var från hennes väninnor. Inga fjortisar. Utan kvinnor närmare 50.

    Alltså värdesätts utseende väldigt mycket. Hon var riktigt snygg nu och då måste hon ju kunna få en man på kroken. Inte helt orimligt att anta att kvinnor då har stora krav på hur en man ska se ut, för att "duga".


    Det är väl samma kvinnor som har djurnos på Instagram.
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-20 10:22:11 följande:

    Så när kvinnor kommenterar min kropp negativt, då är det mitt självförtroende det är fel på? jag inbillar mig att de säger så?


    Det är fel på dem och deras kommentarer och sådant sätter vanligtvis spår i ens känslor och självbild. Att det sätter spår i ens slutledningsförmåga och ens antagande om världen, då är det något annat fel. Förstår du skillnaden?
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-20 10:57:08 följande:

    Jag vet inte vad kvinnor attraheras av, det är därför jag frågar. Om jag nu uppfattas som för tunn, så kanske de flesta kvinnor gillar män med mer massiv kropp? Jag är inte naturligt kraftigt byggd. Läst att kvinnor vill ha en man de känner sig trygg med, luta sig emot. Då är nog min längd, 185 cm, bra, men jag kanske ska bli större?


    De andra sakerna du inte vill fixa kommer stå i vägen för att träffa någon.

    Din längd, vikt och beskrivna "kändiskropp" är det inget fel på. Förmodligen ganska attraktivt, så det andra står allvarligt i vägen för dig, inte kroppen.
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-20 11:34:03 följande:

    Jag tycker också min kropp är ok, och de kändisarna jag nämnde som har liknande kroppar.

    Men eftersom kvinnor har kommenterat min kropp negativt så är den inte ok för många kvinnor. Jag kommenterar inte kvinnor på det sättet. Alltså ÄR utseendet viktigt för kvinnor.

    Många har sagt att jag kommer träffa rätt kvinna, och jag har mycket att ge.

    Men eftersom jag alltid varit singel, och nästan ingen som kollar min profil på nätet skriver, då måste det ju vara utseendet det är fel på. Jag har läst att kvinnor skriver till män de attraheras av.


    När man kommenterar någons kropp negativt är den bakomliggande orsaken elakhet, förstår du inte det? Om det inte är hälsoskäl och man står mkt nära personen. Den vanligaste orsaken är att trycka ner och det ser vissa till att göra med kroppskommentarer oberoende av hur kroppen ser ut.

    Dina slutsatser om utseende och attraktion är inte mogna en man över 45, det är den krassa verkligheten. Kommentarer från några enstaka elaka kvinnor och konkurrensen på dejtingsajter får tydligen bli måttet på din attraktion. Det är extremt snävt och antyder en personlighet som är "svår". Jag vill tro att du kommer till din rätt i de rätta sammanhangen, men här framstår du som väldigt snäv att resonera med. Gäller det diskussioner och sociala situationer överhuvudtaget?
    Alla hästar hemma
Svar på tråden Kvinna 45+, hur ska en man se ut?