• Anonym (Förtvivlad)

    Nej jag knarkar inte men hjälp mig

    Sedan några år tillbaka behandlas min smärta med morfinpreparat. Helt enligt läkares föreskrift. Och vi har kämpat med att få ner dosen då det inte är hälsosamt. Min smärta har inte förbättrats. Första tiden gick bra men nu börjar det bli jävligt. Får sån abstinens. Orkar ingenting. Blir sååå deppig. Och då tar jag lätt 2 extra tabletter så känns det bättre. Men då tar det ju slut för tidigt och då funkar inte jag överhuvudtaget. Vill dö då.

    Jag är en helt vanlig mamma, två små pojkar och en man. Mitt liv borde inte vara såhär. Jag vill ha hjälp för jag klarar det inte. Nu det påsk och barnen är så glada och vill göra massa saker. Jag älskar dem så mycket och vill ge dem allt. De vill vara med mig, leka med mig och det enda jag vill är att krypa ner under ett täcke och försvinna. Känner mig så jävla värdelös och oduglig.

    Man måste ju kunna skicka helt vanliga mammor på behandlingshem också? Skulle ju längta ihjäl mig efter mina barn men jag orkar inte detta. Denna smärta och abstinens. Att vara oduglig och inte räcka till.

    Jag ber er snälla inte en massa påhopp och elaka kommentarer. Jag behöver pepp, omtanke och styrka

  • Svar på tråden Nej jag knarkar inte men hjälp mig
  • Anonym (Byt)

    Vad är det för läkare du har? En vanlig läkare på VC, allmänspecialist? Du kanske ska byta läkare om det nu inte fungerar med nedtrappning som det ska? Har ni provat att inte bara minska utan även byta smärtlindring? Man behöver vara ganska kunnig för det och se vilka olika alternativ det finns.

    Sen kan man även få hjälp med själva missbruket/beroendet och det måste inte betyda behandlingshem. Däremellan finns en massa olika alternativ till öppenvård istället. vad som finns hos dig vet jag inte då jag inte vet vilken kommun du bor i?

  • Cnowle

    Abstinensen går över.

    Du borde dock inte ha tillgång till tabletterna. Din respektive eller någon annan borde ha dem i sitt förvar och BARA ge dig dem du behöver varje dag för att trappa ner. Kom överens med den personen om att inte ge sig för varken tårar eller böner, och att du inte kommer att mena något av det du säger när du försöker tigga eller hota dig till mer medan abstinensen pågår ? det är abstinensen som talar då, inte du.

    Det kommer att bli den värsta tiden i ditt liv, men det är enda sättet ? och det går över och blir bättre.

  • Cnowle

    ps. Du har tagit det första och viktigaste steget genom att se och acceptera att du har ett problem. Var stolt över det istället för att trycka ner dig själv ännu mer. Om du fokuserar på allt som är fel är det såå lätt att du tröstar dig med mer morfin eller något annat som också går att missbruka - sprit, vin, TV, sociala media, spel, vadsomhelst. Se dina framsteg. Kartlägg dem. Skriv ner dem. Och titta på dem varje gång du frestas att ta ett återfall och tänk hur mycket du har uppnått som du inte vill rasera.

  • Anonym (Apotekare)

    Jag tycker att du är väldigt stark och modig som ser ditt problem och söker lösningar, inte många som klarar av det i din situation.

    Hur länge har du använt dessa preparat och i vilka doser?

    Vad är orsaken till behandlingen med morfinprepparat? Är det något som kan försvinna så småningom, eller något kronisk du bedöms behöva under en längre tid?

    Vad säger din läkare? Har du fått prova några andra mediciner? Det finns många sorters mediciner som ger ganska bra effekt vid nervsmärta som gabapentin, lamotrigin, Cymbalta m. fl.

  • Anonym (Apotekare)

    Jag tycker att du är väldigt stark och modig som ser ditt problem och söker lösningar, inte många som klarar av det i din situation.

    Hur länge har du använt dessa preparat och i vilka doser?

    Vad är orsaken till behandlingen med morfinprepparat? Är det något som kan försvinna så småningom, eller något kronisk du bedöms behöva under en längre tid?

    Vad säger din läkare? Har du fått prova några andra mediciner? Det finns många sorters mediciner som ger ganska bra effekt vid nervsmärta som gabapentin, lamotrigin, Cymbalta m. fl.

  • Anonym (asdf)

    Abstinens är övergående.. klen tröst kanske men så är det.

    Vad är det för smärta du har? Har du varit på smärtklinik?

  • Bananböjaren

    Tyvärr finns det inget som hjälper bättre än opiater emot viss kronisk smärta. Rådfråga din läkare om metadonbehandling. Metadon är mera smärtstillande än morfin men lär ha mindre rusningseffekt/glädjerus än morfin så det psykologiska beroendet borde inte vara lika starkt.

    Metadon är väldigt farligt (livshotande) ifall man överdoserar så de flesta läkare är ytterst försiktiga med att skriva ut det. Med en rättutförd metadonbehandling kan du trappa ned på medicineringen utan att uppleva en alltför stor abstinens.

  • Anonym (Matilda)

    Är det inte två problem? Du har dels abstinens och dels ursprungliga smärtan, har ni diskuterat vad för smärtlindring du ska istället?

    Jag känner med dig! Hoppas det blir en lösning.

  • Anonym (Det gårär)

    Har tagit smärtstillande varje dag i över 6 år. Ca 4 st ibland 5 st. Nu för 2 veckor sen fick jag nog. Har ändå värk dagligen trotts att jag tar de. Så bestämde mig för att sluta för de va ett konstant tänkande att jag måste ha dom med mig eller hämta nytt recept när de är slut..

    Jag slutade på dagen, hade väldigt ont i kroppen 3 dagar. Sådär influensa ont på huden, kunde knappt nudda något utan att de ömmade.

    Men nu är de mycket bättre. Har mindre smärta nu. Tror jag fick ont av själva paracetamolet också.

    Så bara sluta, du kommer sakna de ett tag men det är lättare än du tror

  • Anonym (Jens)

    Ta emot Jesus, och börja trappa ner. Med Jesus i bilden kan du acceptera din smärta och låta honom bära dig genom det svåra.

Svar på tråden Nej jag knarkar inte men hjälp mig