Inlägg från: IceKitten |Visa alla inlägg
  • IceKitten

    Katten gillar inte sonen

    cleoeme skrev 2019-04-25 21:20:11 följande:

    Jättebra tips..Men han tycker inte om katten alls. Han är rädd för henne.. vill inte alls röra henne eller vara nära och jag kan heller inte tvinga honom till det.

    Kan det vara så att katten blir rädd för honom för att han visar så tydligt att han är rädd för katten?

    Han har hällt vatten på katten när hon låg i handfatet förr. Han vågar liksom inte bära henne eller röra henne.

    Vill lösa detta för katten är helt underbar och funkar bra med alla andra, sambon, mig och de två 4 åringarna! Hon är lite mer än 6 månader i ålder.


    Alltså katter brukar generellt gilla folk som är allergiska eller ogillar katter. De gillar liksom att folk inte går fram mot dem utan att de själva får välja när de vill närma sig en människa så nej, jag betvivlar att katten skulle vara rädd för pojken för att han är rädd för henne.

    Däremot saker som att hälla vatten på katten, kanske kasta saker på den och liknande låter som en sannolikare grund för kattens rädsla.

    Mitt råd är att du försöker jobba på pojkens rädsla för katten i första hand. Alla rädslor är ju negativa och ska helst motarbetas. Varför är han rädd för katten? Har den rivit honom som kattunge eller vad? Börja där om när hans rädsla lägger sig kan du fortsätta med att hjälpa honom att återfå kattens förtroende genom tipsen du fick ovan.
Svar på tråden Katten gillar inte sonen