Inlägg från: Anonym (Jo men det gick över snabbt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jo men det gick över snabbt)

    Väntar en pojke - oväntad ångest

    Ts, jag kände så på ultraljudet för både jag och min man plus flera släktingar hade en känsla av att vi väntade en flicka.

    Jag grät i bilen hem. Sen bestämde jag hans pojknamn på natten efteråt och min man älskade det namnet.

    Jag tittade på bilder på fina pojkkläder (små kavajer) och fina små pojkfrisyrer och gjorde nya bilder i huvudet istället för på den där lilla flickan jag föreställt mig.

    Jag fortsatte ta väl hand om mig under graviditeten, vi bäddade hans spjälsäng med gulligt lakan, köpte leksaker mm.

    Sen kom han ut och var det sötaste, vackraste barn jag nånsin sett.

    Jag pussar honom hela tiden, kramar honom och har honom i mitt hjärta som en varm sol dygnet runt.

    Han är så rolig och påhittig och charmig och bedårande och jag kan inte förstå varför jag hoppades på en flicka.

    Om vi får barn igen skulle jag gärna ha en pojke igen (eller flicka), det där med just flicka längtar jag inte alls efter längre.

    Dessutom kan jag känna igen mig i honom fast vi har olika kön. Han är lik mig också och väldigt snäll och rar. Sen är han också lik sin pappa och älskar bilar och traktorer osv utan att man ens försökt få honom gilla det och det blev en glad överraskning för mig.

    Jag är alltså inte alls intresserad av det själv men det är bara roligt att få vara mamma till en egen liten individ som både liknar oss och överraskar oss hela tiden, istället för den där lilla kopian av mig själv jag hade föreställt mig i huvudet.

    Jag tipsar om att börja göra upp nya bilder i huvudet med positiva förhoppningar, se på fina pojkkläder på nätet, leta efter ett fint pojknamn, köpa saker redan nu och prata med honom i magen varje dag (din man också, prata genom magen).

  • Anonym (Jo men det gick över snabbt)
    Tecum skrev 2019-05-21 17:46:14 följande:

    Vad är det som säger att pojkar blir svin av uppfostran men inte flickor, om det nu hänger på uppfostran? Är det feminismen som skapar en så snedvriden människosyn? Det finns massor av kvinnor som är rasister, manipulativa lögnare, oempatiska, missbrukare, brottslingar osv. Det är minst lika svårt att uppfostra en tjej  som en kille.

    TS, du kommer säkert att klara uppfostranav din pojke utmärkt då du är vaksam på de signaler och det inflytande som kan skapa osunda värderingar hos honom. Däremot är jag bekymrad över hur du ska fixa att uppfostra en tjej om du får någon. Du verkar tro att tjejer med automatik är änglar och att de med samma automatik blir en avbild av dig själv vad gäller värderingar och uppträdande. Den naiva synen kan ställa till det för er.


    Håller med. Har träffat kvinnliga psykopater och narcissister och dom mobbar och kränker i skolan dom också. Väldigt viktigt att inte förutsätta att ett kön är lika med en ängel eller ett monster.
  • Anonym (Jo men det gick över snabbt)
    Wolfie13 skrev 2019-05-22 15:33:09 följande:

    Så fint skrivet! Tänkte också mycket på kön och så fick man den underbaraste lilla pojken, och fattade inte längre hur man ens tänkte innan. Hade gärna fått en pojke till! Andra blev flicka och lika kul det


    Tack :) Nej precis, jag kanske såg en skäggig två meter lång man med hockeyklubba i handen framför mig men man får ju en liten bebis som blir en liten jättesöt pojke och man hinner lära känna varandra och bli en naturlig mamma till honom innan har skägg och basröst ;p

    Pojkarna i klassen jag gick på i grundskolan ute på landet var också väldigt våldsamma och inte speciellt snälla men det berodde ju på deras uppfostran. Tjejerna var inte heller speciellt snälla på den lilla skolan.

    Nu träffar jag söta och supersnälla små pojkar hela tiden i sandlådan och på öppna förskolan :)
Svar på tråden Väntar en pojke - oväntad ångest