• RebeckaZ70

    Antisemitismen inom vänstern, varför?



    Antisemitism är ingen ny företeelse. Ända sedan Martin Luthers tid har judehat varit mer eller mindre accepterat, men varför verkar det vara så utbrett bland vänstern? (I Sverige hos S, V och MP, i UK hos Labour.)
    Man försöker dölja det med "det är inte judehat, det är kritik av staten Israel" och liknande.

    Jag kommer att ta upp verkliga exempel i tråden, och även svara på frågor.
    I want to step into the water, And get totally wet, I'm a Romeo's daughter I'm in it up to my neck
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2019-06-20 14:33
    Inser vänstern hur mycket de indirekt stödjer antisemitiska motiv när de så ensidigt och ofta okritiskt ställer sig på palestinas sida?".
  • Svar på tråden Antisemitismen inom vänstern, varför?
  • nihka
    Rataxes skrev 2021-05-23 14:44:25 följande:
    Vänta tills Rebecka har tid att svara, då får du läsa vad en person som lever i landet sedan några år har för erfarenheter. Sen kan du jämföra med det som självutnämnda israelhatare/experter här på forimet klämmer ur sig. Leta sedan fakta på andra ställen och bilda dig en egen uppfattning.
    Jepp. Vänta tills Rebecka/Abigaile har tid att svar i egenskap av en stark IDF-anhängare (känslomässig bias) och som brukar posta militärpropaganda och militärreklam här och jämför sedan med det som självutnämnda palestinahatare/experter här på forumet klämmer ur sig. Du har redan letat på andra ställen och bildat dig en egen uppfattning.

    Kanske landar du så småningom i att Israel och Palestina har lika stor skuld i sitt gemensamma evighetskrig och att det enda sättet att lösa det på är genom vilja och viljan till stora eftergifter från båda håll. Det har iaf jag. Och det finns krafter på båda sidor som vill. Inga som hörs här dock. Tyvärr. Detta är mest en bajsa på palestinier-tråd utan en enda palestinier i sikte.
    gabi1969 skrev 2021-05-23 09:35:27 följande:

    Om jag har förstått det rätt så är det så här.

    Efter kriget så enades FN om att staten Israel skulle bildas. Det var på grund av judarnas öde under kriget. Kort efter att Israel bildades anfölls landet av arabiska närliggande stater. Det kriget vann Israel och har då enligt internationella lagar rätt att överta landområden.

    Det var det som hände.

    Sen har araberna vid flera tillfällen krigat mot Israel. Varje gång har Israel lyckats försvara sig. Om det även hade bildats en palestinsk stat samtidigt som den judiska hade araberna ändå inte varit nöjda.

    Så att nu sitta och beskylla Israel för allt möjligt är bara dumt. Att sitta och dra nya landsgränser hitta på nya problem är bara löjligt. Även om gränserna skulle återställas till då Israel bildades skulle araberna ändå inte vara nöjda. De blir aldrig nöjda.

    Att Israel är ett blomstrande land med demokrati västerländskt levnadssätt är ett tecken på mognad och förstånd. Tyvärr saknar arabernas stater denna ledning. Det är inte Israels fel.

    Jag kan möjligtvis acceptera att Palestina erkänns och tvingas till ett erkänna Israel. Men Palestina hade ändå inte blivit lika sekulariserat och demokratiskt som Israel. Det beror på araberna själva. Det beror på deras religion och oförsonliga dumhet. De förlorar själva på detta beteende.


    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    RebeckaZ70 skrev 2021-05-24 09:32:33 följande:
    Tänker du på något speciellt område?

    Kanske Gush Etzion? där judar levde före 1948, men fick sina hem fördtörda av jordanska styrkor som även dödade 240 kvinnor och barn. efter 1967 flyttade ättlingsr till dessa judatr tillbka och byggde upp ett samhälle.

    Vem ska de betala hyra till?

    Jordanien som ockuperade området 1948-1967?

    Storbritannien, som administrerade området 1920-1948

    Turkiet, som efterträdde osmanska riket som statsbildning?
    Så det finns alltså enligt din mening inga områden som hör till palestinier där det bor någon annan?

    Du behöver inte svara på det Om du hade tyckt det hade du räknat upp ett sådant område. Du representerar fraktionen som inte leder framåt utan som cementerar konflikten.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • Missermajser
    RebeckaZ70 skrev 2021-05-24 09:14:27 följande:
    www.jewishvirtuallibrary.org/myths-and-facts-the-refugees

    Benny Morris, the historian who documented instances where Palestinians were expelled, also found that Arab leaders encouraged their brethren to leave. The Arab National Committee in Jerusalem, following the March 8, 1948, instructions of the Arab Higher Committee, ordered women, children and the elderly in various parts of Jerusalem to leave their homes: "Any opposition to this order...is an obstacle to the holy war...and will hamper the operations of the fighters in these districts" (Middle Eastern Studies, January 1986).

    Benny Morris medger ju i all fall att det inte enbart handlade om order från arabiska ledare.


    "Ifølge Benny Morris, historiker på Beersheba universitetet , findes der imidlertid ingen dokumentation for sådanne ordrer. Hans undersøgelse konkluderer derimod, at langt den største del af den palæstinensiske befolkning flygtede på grund af gennemførte eller frygtede massakrer og på foranledning af direkte udvisningsordrer fra zionistisk side. Andre flugtgrunde spillede i denne sammenhæng kun en underordnet rolle. (Benny Morgan ; ?The birth of the Palestinian Refugee Problem 1947-1949?). En anden historiker , Ilan Pappé fra universitetet i Haifa, kommer endnu tættere på palæstinensernes egne fremstillinger , idet hans forskningsarbejde dokumenterer, at palæstinensernes flugt var direkte forårsaget af zionisternes mere eller mindre systematiske fordrivelse af palæstinenserne. Ifølge Pappé findes der historisk dokumentation for, at den planmæssige øde-læggelse af omkring 400 palæstinensiske landsbyer op til og under krigen i 1948, havde til formål at forhindre at de flygtede palæstinenserne skulle vende tilbage. Magthaverne i den nye stat ville under ingen omstændigheder have, at Israel blev en binational stat med 45 % palæstinensere. For Ben Gurion og de ledende zionister ville det have været enden på drømmen om en jødisk nationalstat. (Ilan Pappé, ?The Making of the Arab-Israeli Conflict 1947-1951? )"


    https://www.autonominfoservice.net/2009/06/11/pal%C3%A6stinas-tragedie/


    Ilan Pappé går lite längre än så:



    ">


    https://www.middleeastmonitor.com/20170814-ten-myths-about-israel/

  • nihka
    RebeckaZ70 skrev 2021-05-24 21:33:43 följande:

    www.gp.se/kultur/kultur/vi-m%C3%A5ste-kunna-prata-om-v%C3%A4nsterns-antisemitism-1.48040534

    Hynek Pallas : vi måste kunna prata om vänsterns antisemitism.


    Varför är det så viktigt att prata om just vänsterns antisemitism och fullständigt ointressant att prata om högerns? Antisemitism som antisemitism kan man tycka i den mån det är frågan om antisemitism och inte kritik mot staten Israels politik.  Det tycks du inte kunna skilja på. 
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Missermajser skrev 2021-05-24 08:19:40 följande:

    Som tur är finns det även vettiga Israeliska soldater!


    "- Min avsikt är inte att förringa säkerheten, det är sant att det har gått våldsamt till i Hebron. Mellan sommaren 2002 och 2003 dödades tjugo israeler här, en av dem var min vän. Men jag tycker att vi ska fundera på var gränsen går. Enligt mig har vi gått för långt!"


    "? Vi vill att armén ska vara ett försvarsinstrument, inte en förtryckande ockupationsstyrka. Så enkelt är det. Vi bekämpar detta genom att berätta om ockupationens moraliska pris. Många israeler känner inte till det, därför måste vi skrika ut det, säger Shaul."


    svenska.yle.fi/artikel/2017/02/26/de-bryter-tystnaden


    Märker du hur tyst det är här?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • Rataxes

    Det är ändå lite spännande att se hur antisemiterna krälar fram så fort man påtalar det tydliga faktum att vi på ena sidan har en demokrati med fulla mänskliga rättigheter och på andra sidan en terrororganisation vars mål är att utrota motståndarna.


    Socialism är ondska - Krossa socialismen!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2021-05-25 06:20:22 följande:

    Det är ändå lite spännande att se hur antisemiterna krälar fram så fort man påtalar det tydliga faktum att vi på ena sidan har en demokrati med fulla mänskliga rättigheter och på andra sidan en terrororganisation vars mål är att utrota motståndarna.


    Det stämmer inte att det bara finns två sidor i konflikten. Alla palestinier är inte terrorister och palestinska kvinnor och barn som fått sätta livet till den senaste tiden har varit oskyldiga.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Rataxes
    KillBill skrev 2021-05-25 07:55:05 följande:

    Det stämmer inte att det bara finns två sidor i konflikten. Alla palestinier är inte terrorister och palestinska kvinnor och barn som fått sätta livet till den senaste tiden har varit oskyldiga.


    Ingen har påstått att alla palestinier är terrorister.

    En försvarlig del av civila offer i Gaza dödades av raketer som den religiösa socialdemokratin hamas avfyrade mot Israel men föll ner i Gaza.

    Antar att Israel har skulden för dessa dödsoffer...
    Socialism är ondska - Krossa socialismen!
  • RebeckaZ70
    KillBill skrev 2021-05-25 07:55:05 följande:

    Det stämmer inte att det bara finns två sidor i konflikten. Alla palestinier är inte terrorister och palestinska kvinnor och barn som fått sätta livet till den senaste tiden har varit oskyldiga.


    Som rataxes skriver, det är ingen som påstår att alla palestinier är terrorister, var har du fått det ifrån?

    Att civila dödats är beklagligt, men skulden för detta ligger hos ynkryggarna i hamas och islamic jihad som utnyttjar civila som mänskliga sköldar.

    Mycket riktigt beror många döda på hamas/pij egna raketer. 600-700 av 4300 raketer mot Israel föll ner över deras egna civilbefolkning. De lyckades alltså döda fler av sina egna än vad de lyckades döda israeler.
    Another wild hearted woman
Svar på tråden Antisemitismen inom vänstern, varför?