Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Antisemitismen inom vänstern, varför?

    KillBill skrev 2019-08-07 10:31:45 följande:

    Detta begrepp är tillämpligt om en soldat eller polis med berått mod skjuter ihjäl någon som är gripen och oskadliggjord men inte om när en soldat eller polis skjuter ihjäl någon som de misstar för en beväpnad person.  När 20 år gamla  Eric Torell mitt i natten tragiskt sköts ihjäl höll Erik i ett leksaksgevär.


    KillBill skrev 2019-08-07 10:33:17 följande:

    Har inte du heller förstått  begreppet utomrättsligt dödande?


    Ait, och uppenbarligen inte. Tack!
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    RebeckaZ70 skrev 2019-08-07 09:24:25 följande:

    En undersökning som omfattade 600 tillfrågade... ja men det är ju en tillförlitlig undersökning, eller hur? Inte ett ord om svarsfrekvens... Brukar du ta liknande opinionsunderökningar i Sverige på allvar?

    "Var och en som stöder föreningens övergripande målsättning och som betraktar sig själv som jude har rätt att bli medlem i föreningen."

    Anser du att en förening som leds av vänsterextremister där det räcker att "betrakta sig själv som jude" ska göras som språkrör för alla judar?En person har (med rätta) blivit dömd, ser du det som ett stort problem? I Sverige sköt poliser en förståndshandikappad pojke i ryggen med flera skott, de kommer att få jobba kvar även om de döms. Utomrättsliga avrättningar i Sverige verkar vara OK...


    Stämmer det verkligen att svarsfrekvensen inte nämns?

    För såhär resoneras det på andra håll, då enkätstudier visar på mindre önskvärda resultat:
    KillBill skrev 2019-07-27 14:47:51 följande:

    Vid bedömning om underlaget kan betraktas som representativt så är antalet som svarat mindre intressant än uppgiften om hur många som valde att inte svara i förhållande till totalt antal enkäter.


    Plötsligt är svarsfrekvens det enda av intresse. I det här fallet verkar dock enkätundersökningar vara legitima och sanningsledande, även om faktorn i fråga (om det nu stämmer) inte ens nämns...
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-08-07 10:31:45 följande:

    Vad jag kan se så är Israel Democracy Institute ett etablerat israeliskt företag som genomför opinionsundersökningar i Israel. Menar du att man inte kan lita på detta Israeliska företag?


    Och i Sverige är BRÅ ett statligt organ som håller i enkätundersökningen NTU (som de även försvarar validiteten för). Menar du att man inte kan lita på detta svenska statsorgans?
    Besvarar inte ökända provokatörer.
  • Digestive

    I den antisemitiska skuggan och bland snåriga judekonspirationer tänkte jag tända vidare en vägledande fackla för ljus åt mina medmänniskor. Facklan heter Dan Korn - rabbin och författare - som tänds i Navid Modiris Youtube-kanal >>Hur kan vi?<<.

    Här kan man ta del av deras samtal:




    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-11-23 09:03:15 följande:

    Hmm jag noterar att du länkar till Navid Modiri. Jag tycker att han är ett bra exempel på att högern har problem kopplat till antisemistim.

    Kommer du ihåg tidigare i år när Navid Modiri, på förintelsens minnesdag, släppte fram  Ingrid Carlqvist i sitt program alltså en person som samarbetat med nazistiska Nordiska motståndsrörelsen? Under nästan 2 timmar förhåll sig Navid Modiri mycket okritiskt och följsamt gentemot förintelseförnekaren Ingrid Carlqvist. Här kan du läsa några reaktioner på Navid Modiris podd:

     

    arbetet.se/2019/01/29/modiris-podd-om-forintelsen-ar-ett-fullstandigt-haveri/

    www.expressen.se/kultur/jens-liljestrand/det-ar-dags-att-sluta-dalta-med-extremister/


    Nej, jag ser inte Navid Modiri som ett gott exempel för antisemitism någonting.

    Ja, det kommer jag ihåg liksom tonerna omkring händelsen.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-11-23 10:32:58 följande:

    Jag tror inte heller att någoin som är vänster skulle bjuda på utrymme åt personer som är kända för hysa högerextremistiska och främlingsfientliga åsikter. Det handlar inte enbart om Ingrid Carlqvist. Dan Park, Katerina Janouch och En arg blatte talar har också gästat Navid Modiris podd.


    Men någon högerorienterad kan/skulle bjuda utrymme åt vänsterextrema?
    KillBill skrev 2019-11-23 10:32:58 följande:

    Jag tror inte heller att någoin som är vänster skulle bjuda på utrymme åt personer som är kända för hysa högerextremistiska och främlingsfientliga åsikter. Det handlar inte enbart om Ingrid Carlqvist. Dan Park, Katerina Janouch och En arg blatte talar har också gästat Navid Modiris podd.


    Liksom Gudrun Schyman, Malcom Kyeyune, Elin Sundin med flera.
    KillBill skrev 2019-11-23 10:17:34 följande:

    Navid Modiri betraktas bla som höger av GPs ledarsida och det måste betraktas som ett säkert tecken på att han är höger. 


    Måste?

    Vad jag vet så har han kallat sig för liberal i svävande bemärkelse, mer i ett frihetskontext. Annars har jag ingen aning men känner honom bäst genom >>Hur kan vi?<< samt genom hans tidigare musikkarriär med >>Navid och Gudarna<< då han hade tydliga vänstersympatier.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-11-23 13:22:08 följande:

    Högerextremister som Ingrid Carlqvist. Dan Park, Katerina Janouch, En arg blatte, Daniel Lampinen (Den öppna rasisten) etc. spelar i en egen liga och kan inte jämföras med etablerade politiker och journalister. 

    Jag noterar dessutom att Navid har ett projekt ihop med Henrik Jönsson, och Aron Flam och du ifrågasätter om han är höger? Hehe


    Alla du nämner har rätt till ordet men jag ska väl förstå det som att du inte tycker likadant.

    Ifrågasätter ingenting om Navid Modiris politiska vistelse utan jag skrev att jag >>inte har någon aning<< utöver att >>liberal<< har nämnts.

    Det går inte att ta dig på allvar när du hittar på mer än vad du tar till dig.

    Som sagt tidigare så har du fundamentalt förändrats den senare tiden och närmar dig mer och mer extremism... men vet du vad? - du hade fått ordet i Navid Modiris >>Hur kan vi?<< ändå och inte heller jag försöker hindra det med brunsmetning och andra fula metoder.

    Det finns en gräns på både höger och vänster sida som du står med ena benet över. Jag hade vänt om direkt i dina skor, det finns inget gott att hämta på den sidan KillBill - inget tydligare kan vi se i vår historia.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-11-23 15:15:48 följande:

    Navid Modiri hade inte precis hindrat det fria ordet om han valt att inte bjuda in en förintelseförnekare till sin podd på minnesdagen av förintelsen.

     

    Som jag ser det har alla rätt till det fria ordet men jag förstår inte nyttan med/är kritisk mot folk som bjuder på utrymme åt icke-demokratiska ideologier /ideologier som sprider hat, hot eller våld omkring sig såsom nazister, fascister, främlingsfientliga, kommunister,  islamister och kristna fundamentalister o.s.v. men där tycker vi tydligen olika..


    Nej, men hans podd har som SYFTE att ta de jobbiga samtalen som skaver och utmanar men lite olika beroende på foten man står på i samhället (om så utmaningen snarare utmanar magen än intellektet). Så varför inte i den kanalen?

    Tror du att jag hade lätt att lyssna på Elin Sundin (S)? Nej, verkligen inte... inte Navid Modiri heller... men både jag och han lärde sig något och även om man har svårare att säga det samma om Ingrid Carlqvist så hör hon likväl hemma i kanalen FÖR ATT hon skaver.

    Bara i förbigången så ställdes jag mentalt mot väggen av den här frågan som Elin Sundin ställde, angående patriarkatets existens och på sätt och vis magnituden på det samma (parafras): >>När vi [kvinnor] kämpar för jämställdhet [sexuella övergrepp och dylikt hade också nämnts samt mycket mer] hur kan vi då redan ha jämställdhet?<<

    Alla fungerar olika men den - kusligt uppenbara! - frågan fick mig att verkligen tänka och lyfta en hel del på foten som jag annars har satt i backen om saken (som har kritiserat radikalfeminism en hel del). Det kan hända så mycket när det skaver och skaver rätt... om man lyssnar och låter andra prata. Långsamt. Varsamt. Men bollar mot ett planket sp det aldrig slutar skava i samtalet.

    Sedan så sänds inte dessa avsnitt live så han bjöd inte vederbörande till sin studio den dagen utan avsnittet lades ut den aktuella dagen. Navid Modiri har även svarat på kritiken med ett medhåll om att det hade begåtts ett stort misstag - sedan vet varken du eller jag vem som tog beslutet i fråga, men Navid Modiri tog smällen vilket som.

    Hur många gatlopp ska Navid Modiri springa för det här misstaget anser du?
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-11-24 10:11:53 följande:

     

     

    Saken med Navid Modiri podd är att hans samtal aldrig utvecklar sig till jobbiga samtalet.

    Navid bjuder in kontroversiella människor (många har spridit mycket hat omkring sig) som Ingrid Carlqvist. Dan Park, Katerina Janouch, En arg blatte, den öppna rasisten etc. och det hela utvecklar sig ett mysigt och snuttifierat samtal under nästan två timmar. De riktigt kritiska frågorna uteblir och gästerna kan slänga ur sig felaktigheter utan att  riskera motfrågor eller korrigeringar från Navid.  En intervju med Navid blir ett helt riskfritt samtal för intervjuoffret och den intervjuade har förmodligen bara fördelar av intervjun (oavsett vilka vidrigheter som personen faktiskt representerar).  

    Det är bara att hoppas att Navid håller sig från att bjuda in våldsbejakande islamister eller revolutionära kommunister till sin show. 


    Det ska varken uppstå en debatt eller en intervju av dessa samtal och Navid Modiris publik förväntar sig att gästerna behandlas likadant. Han och hans kollegor hade raserat en struktur av tillit som har tagit dem flera år att bygga - om Ingrid Carlqvist hade hanterats mycket annorlunda än övriga gäster...

    Exempelvis kan jag själv känna en viss besvikelse över samtalet med Dan Park och då Navid Modiri på en intellektuell nivå mästrade honom över huvudet i samtalet - istället för att bjuda in Dan Park till den nivån eller iallafall genuint försöka göra det, som han brukar göra.

    Men för all del så GÅR DET att skapa mer debattliknande samtalsupplägg i dessa längre kommunikationsformat men Youtube-kanalen >>Hur kan vi?<< har knappast budgeten att producera sådana, inte än iallafall. Att producera avsnitt på 3-4 timmar skulle ha en saftig prislapp (för att inte konstatera att priset skulle landa på omkring det dubbla). Det behövs sådana tidsmarginaler för att hinna närma sig en lika uttömmande kommunikation i en debatt som ett samtal erbjuder.

    Jag har tagit del av sådana debattliknande samtalsupplägg när jag har följt Jordan Peterson i större event och som då anordnas av den privata universitetsvärlden, stiftelser/intresseorganisationer och dylikt.

    Navid Modiri och hans team har producerat över 80 sådana här 1,5-2 timmar långa samtal samt fyra Live-event med en budget på ~5 hundratusen. Deras budget trillar inte in av förmögna sfärer i samhället utan genom publikens egen ficka, genom så kallad >>crowdfounding<<. Och då kan man omöjligen överträffa sig själv med en dubbelt så dyr produktion än vad publiken överhuvudtaget betalar för.

    Du behöver givetvis inte gilla det som Navid Modiri och hans team gör men innan du dömer så hade det klätt om du förstod konceptet samt vilka möjligheter en småskalig plattform har.

    Och istället för att prompt kräva att ansvariga ska svika sitt koncept, sin publik och tillika finansiärer... för att blidka just dig och dina intressen.
    Skriver i E-Prime.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-11-25 07:26:37 följande:

     

    Men varför bjuda in nazister, rasister  och folk som skriver hatinlägg  på sociala medier utan debatt, intervju eller tuffa frågor? Då utvecklas samtalet till ett gullande med dessa personer, ett spektakel som mest stärker varumärket för de som intervjuas och skapar intäkter till Navid Modiris podd.  

    Jag tycker att det var motbjudande att se intervjun med Katerina Janouch där hon får påstå att den svenska polisen är korrumperad utan att få kritiska motfrågor på påståendet. Det är också anmärkningsvärt att Navid under intervjun  inte ställer kritiska frågor om Katerinas samarbete med publikationen Nya tider som är djupt förankrad i den rasideologiska miljön och har kopplingar till nazistiska Nordiska motståndsrörelsen.

     

    Det är sorgligt att en sådan podd hejas på av den svenska högern. 


    Varför bjuda in kommunister, extremare element ur feminismen, företrädare för >>Inte rasist, men...<< och rabbiner? Jag kan inte få det till annat än att du enbart uppmärksammar sådant som skaver för just dig... medan det som skaver för andra räknar du inte som skav överhuvudtaget.

    Ja, folk hejar såklart inte på sådant som de inte gillar. Det ligger i högerns natur att ha närmare till liberala värden än vänstern liksom en starkare humanistisk tillit.
    Skriver i E-Prime.
Svar på tråden Antisemitismen inom vänstern, varför?