Inlägg från: Anonym (liten o ensam) |Visa alla inlägg
  • Anonym (liten o ensam)

    psykisk misshandel vid separation

    Hjälp mig.. jag är så grymt förvirrad över min situation..

    Jag har levt i relation där jag inte mått speciellt bra. Om någon vet vad psykisk misshandel med en passivt aggresiv person så ger det en inblick i min vardag. Det började dala när jag blev gravid. Eller snarare månad 7 i graviditeten. Jag försökte upprätthålla min fasad i flera år, hålla ihop för att vi hade barn. Han blev bara elakare och elakare och jag blev bara mindre och mindre. När den till slut sprack och jag var otrogen. Mot alla mina livs principer var JAG otrogen. Hatar min själv för det. Jag borde lämnat, men var så nedtryckt i mina skor att jag visste inte ut eller in. Han ville fortsätta, han ville försöka, han förändrades till det bättre och jag gav med mig men gick in i en djup depression. Jag vill ju nånstans inte vara med honom.

    Det gick ca ett år och vi flyttar till hans hemstad och väl där vill han lämna mig. Vilket jag har full förståelse för. Jag blev nästan glad, ett fruktansvärt misslyckande från min sida, men jag kände att jag kunde andas igen. Men det psykiska fortsatte, nu var jag en hora, ett luder, springfitta, jag kan inte hålla mig till en man osv. Detta framför barnet. Jag känner mig redan som en hora, som varit otrogen, att då höra det från någon man levt med, så kanske det är så..
    Jag tog till slut kontakt med Våld i nära via socialen där jag fått hjälp, där jag förstått vad jag blivit utsatt för. Började sakta med säkert bygga upp mig igen de dagar jag och han inte har kontakt.

    Sen har det varit så att ena dagen vill han inte ha något med mig att göra, andra dagen kommer han och ber om ursäkt för att han inte vill bråka, för det drabbar i slutändan barnet, tredje dagen är han villig att ge mig vårdnaden bara jag lämnar alla pengar, fjärde vill han ha vårdnaden. Han ser till att jag har barnet varje helg, antagligen för att han vet att jag inte har möjlighet till att hitta på saker, men han säger att det är för min skull, för att jag inte ska vara ensam. Till slut lämnar han barnet hos mig och hör inte av sig. Vid varje kontakt så drar han upp otroheten, vilket gör att jag sjunker tillbaka i mitt skal för att jag vet att jag felat. Jag mår egentligen bäst när vi inte ses alls. Tyvärr drabbar det barnet då hen blir fäst vid mig och inte vill gå till sin pappa.

    När vi väl kan prata med varandra så blir problemet är att mitt ex fortfarande vill ha sex. Så var det väl i vår relation, han ville ha sex, så jag ställde upp. Han vill ha sex för att kontrollera att jag inte legat med någon (jag ligger givetvis inte med någon då jag måste bygga upp mig själv). Han säger att han behöver närhet. Jag säger att jag kan kramas, men jag vill inte ha sex, men det slutar ändå med att vi ligger.

    Kan bara tillägga att han vänder allt emot mig. Det var ju jag som ville försöka igen, det var ju jag som var kåt, det är jag som vänder barnet emot honom. Han gör aldrig fel, det är jag som felar.

    Vad jag vill med det här är att höra andra kvinnors berättelser. Jag känner mig som ensammast i världen just nu. Jag kan inte stå upp för mig. Känner mig totalt nedbruten efter att jag varit med honom. Hur tog ni er ur? Går det att ta sig ur? Kan han någonsin förändras? Vad gör jag?

  • Svar på tråden psykisk misshandel vid separation
  • Anonym (liten o ensam)
    LFF skrev 2019-06-18 13:35:47 följande:

    Just ja, spara alla otrevligheter som kommer i textform. Du har även rätt att spela in era konversationer utan att berätta det för honom. Det räcker med att du vet. Just för att ha som bevis om det går till tvist.


    Han vill att jag stänger av min telefon för att han är rädd att jag spelar in honom (därför tänker jag att han spelar in mig)

    Vi har fastställt varannan vecka, men han frågar mig om jag vill ha barnet vilket jag givetvis vill.

    Försöker verkligen föra dialogerna per sms, dock ringer han till slut ändå..

    Men kontentan är att han styr mig fortfarande. Jag lämnar telefonen, tar barnet och ställer faktiskt upp med sex. Hur blir man stark nog att stå upp för sig själv?
  • Anonym (liten o ensam)
    LFF skrev 2019-06-18 14:23:35 följande:

    Du måste inse att du inte är hans dörrmatta. Du är inte hans leksak att leka med som han vill. Du har ingen som helst skyldighet att ställa upp på sex bara för att han vill. Vad händer om du nekar?

    Köp en diktafon som du sätter på innan han kommer och som du har lite gömd. Fast varför lämnar du telefonen för hans skull? Vad händer om du inte för som han säger?


    Han blir arg och ger mig dåligt samvete. Sen blir jag rädd när han blir arg... inte för att han ska skada mig fysiskt, snarare psykiskt..

    Alltså jag är helt med det klara med vad du säger.. Hur kommer man dit? Tips på böcker? "Jobba med sig själv" är superenkelt att säga. Hur går man tillväga?
Svar på tråden psykisk misshandel vid separation