• Fri 21 Jun 2019 21:06
    3845 visningar
    228 svar
    228
    3845

    BF Mars 2020

    Väntar barn nr två 2020-03-03. Plussade i onsdags vilket var cykeldag 9 (sjukt tidigt men gjorde ett till digitalt cb på eftermiddagen och fick plus igen). Har använt Natural Cycles så då känns det som man har grym koll, så vågade testa tidigt. Vi har försökt i 5 månader utan resultat så vi är väldigt glada nu och hoppas allt går vägen.

  • Svar på tråden BF Mars 2020
  • Vincie­s_mamm­a
    Sat 22 Jun 2019 23:18
    #11
    Jannie skrev 2019-06-22 21:43:31 följande:

    Shit vilken röra! Hoppas du får tydliga besked och allt går bra!


    Tack! Ja, det känns rätt rörigt! Haha! Nu när jag hunnit vänja mig vid tanken lite mer så skulle det kännas rätt jobbigt om något är fel. Inte bara ifall det skulle vara utomkvedshavandeskap (fy vad hemskt), utan även om det inte blir något av denna graviditet. En trea känns rätt bra trots oplanerad.
  • Tue 25 Jun 2019 14:02
    #12

    Hej!

    Sambon och jag har sedan två månader kännt att blir det barn är det välkommet men vi ville inte stressa kring det. I natt drömde jag om att min bror och mamma fick reda på att jag var gravid. Så i morse bestämde jag mig för att ta ett test och det var positivt. Inga symtom alls, är ett par dagar ifrån att jag ska ha mens. Hoppas det håller sig hela vägen :D

  • Wed 26 Jun 2019 17:41
    #13

    Hej!

    Jag plussade i måndags, bim-2. Har tagit fyra tester som alla visar positivt men jag vågar inte lita på det. Är det någon mer som fortsätter att testa trots positiva tester?

    Det blir vårt första barn och jag längtar sååå att få berätta för familj och vänner :)

    Hur mår ni? Jag själv har endast mensvärk som symtom så det känns inte som det är på riktigt. Ringde mvc idag och det kändes som jag ljög för dom haha

  • Wed 26 Jun 2019 18:19
    #14

    Jag känner igen känslan trots att det för oss är barn nr 2. Jag gjorde 2 tester för att vara säker men räknar ändå varje dag som mensen uteblir som en seger. Speciellt då jag testade 5 dagar innan mens, nu är jag bim+3 och har VÄLDIGT ömma bröstvårtor som är ett symptom jag minns sedan sist. Vad har ni andra för symtom?

  • Wed 26 Jun 2019 18:21
    #15
    Vincies_mamma skrev 2019-06-22 12:13:46 följande:

    Jag är tydligen också gravid. Totalt oplanerat eftersom jag har (ev. hade) en hormonspiral insatt sedan ett år tillbaka. Började må illa och var yr en vecka före BIM men trodde att jag var på väg att bli sjuk. Svärfar hasplar ur sig att jag kanske är gravid, vilket jag först bara skrattar åt - jag har ju spiral insatt! När jag inte blev sjuk men fortfarande mådde dåligt tänkte jag att jag tar ett test ändå, bara för att utesluta. Och så visade det sig vara positivt. Var tvungen att testa tre gånger för att jag blev så chockad ... Hos MVC morgonen därpå hittade de inte trådarna till spiralen så blev skickad till gyn. Hos gyn undersökte de, men de hittade inte heller några trådar. Gjorde ultraljud för att se om spiralen åkt upp, men de såg den inte där heller. För tidigt för att se graviditet med ultraljud så fick ge ett urinprov. Urinprovet visade negativt. Så förvirrad i det läget ... Då graviditeten var väldigt tidig kunde det vara så att provet inte gav utslag så blev skickad på akut blodprovstagning för att få klara besked. De ringde dagen efter, och visst var det positivt. Så nu är jag tydligen gravid, men vet inte om spiralen finns kvar eller har åkt ut, eller om graviditeten sitter rätt (tydligen ökad risk för utomkvedshavandeskap om man blivit gravid trots hormonspiral). Nytt blodprov för att se om halterna ökar, undersökning och VUL om två dagar. Vet inte vad jag ska tro och tycka om detta. Om allt ser bra ut så kommer vi troligtvis behålla barnet i alla fall, trots att vi nog var nöjda med de två vi redan har.


    Hur har det gått för dig? Vet du någon mer?
  • Wed 26 Jun 2019 21:02
    #16

    Det blir första för oss också. Ja jag kan fortfarande inte tro att det är sant, tror att det beror mycket på att jag inte har några symtom mer än ömma bröst vilket jag brukar få innan mensen också. Testade igår första gången och en gång till idag bara för att jag hade ett test och inte riktigt kan tro på det. Fortfarande 2 dagar till förväntad mens så jag kan inte riktigt fatta det förrän den inte kommer.

    Har dock inte tänkt på något annat idag på jobbet, svårt att släppa :)

  • Wed 26 Jun 2019 22:33
    #17

    Här är en till som är beräknad 1 mars. Hade missfall förra året och har försökt sen dess och nu tog det sig. Hade känningar 1 vecka efter ägglossning, kändes inte helt som vanligt och så skulle jag på fest och tog ett test för säkerhetsskull. Trodde aldrig jag var gravid men plussade -4 före bim. Är trött och har växtvärk till och från hittills så nu hoppas man att inget sker denna gång.

  • Thu 27 Jun 2019 07:55
    #18

    Känner knappt att jag är gravid så var tvungen att ta ett till test idag, haha. Ömma bröst, känsliga bröstvårtor, värk i livmodern ibland och lite tröttare än vanligt.

    Ringde mvc igår och fick tid nästa vecka. Så spännande! Någon som vet om man får göra VUL? Eller kanske är olika beroende på landsting, men jag tänker att det är bra att se så att det ?sitter rätt?.

  • Thu 27 Jun 2019 08:23
    #19

    Jag vågar inte ens ringa mvc innan jag passerat dagen det är tänkt att jag ska få mens. Så overkligt känns det. Det är ju imorgon så jag ringer nog i början på nästa vecka.

  • Thu 27 Jun 2019 08:53
    #20
    Viho1234 skrev 2019-06-27 08:23:28 följande:

    Jag vågar inte ens ringa mvc innan jag passerat dagen det är tänkt att jag ska få mens. Så overkligt känns det. Det är ju imorgon så jag ringer nog i början på nästa vecka.


    Nä som någon annan skrev så kändes det som att jag ljög när jag ringde. Har beräknad mens idag.
Svar på tråden BF Mars 2020